מי מכיר את מחירון דקל?

אביה35

New member
מי מכיר את מחירון דקל?

דירת קבלן
1. אם העברתי אמבטיון בשלב "הנייר" האם עלי לשלם בנוסף על הצינורות והעבודה גם (שוב)על ההתקנה של האמבטיון בסה"כ 1500 ש"ח?
2. אם קניתי ריצוף בגודל שונה מהסטנדרט(נניח במקום 30X30 20X60ׂ) האם עלי לשלם על כך?
3. אם יועץ האינסטלציה לא ציין במרפסת ניקוז למים מי אמור לשלם על כך? ולמה לשלם על גז לברביקיו? (לא שאלו אם אני מעוניינת)

תודה מראש!

מרי פופ

New member
מי לא מכיר את מחירון דקל? זה מהחירון הידוע לשימצה שלפיו

פועלים קבלני ארצנו ולוקחים בפרוייקטים פי 3 או 3 ממה שנהוג אצל קבלן בפניה פרטית...
כל חריגה מהסטנדרט או ממה שרשום בתכנית ובמפרט יש לה עלות, ניקוז נוסף במרפסת, נק' גז, הכל בתוספת ובעלות אלא אם הופיע מראש במפרט.
אף אחד לא ישאל אותך אם את רוצה ברבקיו במרפסת, רק מעצבת פנים מטעמך היתה צריכה לשאול...

אודרי11

New member
אני יכולה לענות לך לפי הקבלן "שלנו"

1. לא....בשלב הנייר, אני שיניתי מיקום של מקלחון בתוך אותו חלל, לא לקחו לי כסף.
2. כן....אם קנית ריצוף בגודל שונה, יקחו לך תוספת לא קטנה.
3. לא...מה שבמפרט בלי ששאלו אותך, לא משלמים תוספת.

היה לנו מזל מהשמיים. נקודת גז

הם הציעו,בשלב המכירה.
&nbsp
אסלות תלויות וריצוף 80*80 הם הציעו. ועל ריצוף במרפסת 45*15 לא לקחו. שכחו. מזל...זה היה עולה כ-5000 ש"ח לפחות.
&nbsp
והיינו בין הראשונים שקנו כך שזה לא היה אקט של יאוש מצידו.
&nbsp
הזזת נקודות.לא לקחו. תוספת כן וקיבלנו מלא צ'ופרים במסגרת המשא ומתן.

פירטתי אבל עוד דוגמאות

2 חלונות זיגוג כפול בצד שפונה לכביש. תוספת שקעי כח. 5000 ש"ח לשינויים במפרט על חשבונם.
&nbsp
בתכלס. הוצאנו להם את המיץ עם השינויים (לא בכוונה רעה) פשוט פיקחנו על הכל ודיווחנו על כל טעות והיו טעויות אקוטיות למשל הזזה של קירות פנים על חשבון האמבטיה. אם היו מגלים את זה אחרי החשמל אני לא יודעת מה היה קורה....
&nbsp
הסכימו לרצף בשלב מאוחר יותר ובתשלום סביר חלק שלמעשה הוא,שטח מת אבל אם פותחים קיר מרוויחים מרפסת.
&nbsp
חניה רחבה יותר. ובכלל היו בחוזה עוד המון דברים אןפציונאליים שלא את כולם ממשנו כמו למשל לפתוח דלת אם המהנדס יאשר כשהחתימה על החוזה היתה לפני היתר בניה.
&nbsp
ריצוף 80*80 גם במחסן שאין דברים כאלה.זה לא עקרוני אבל נחמד.

designeasy31

New member
כמו שרשמו פה מחירון דקל מתייחס להכל כולל הכל

כמעט כל דבר שחורג מהמפרט מכר והתוכניות סטנדרט גורר תשלום.
חשוב לדעת שהמחירון הבסיסי מתייחס להגשת שינויים מבוקשים עד 30-45 יום לפני בניית רצפת הקומה (תלוי לפי איזה דקל עובדים- כל רבעון יוצא עדכון). יש קבלנים שמקפידים יותר על זה ויש שפחות.
מרבית ההזזות אינסטלציה עד 50 ס"מ הן ללא עלות. בחשמל עד 30 ס"מ ללא עלות.
לגבי ריצופים/חיפויים- עקרונית כל גודל שלא קיים בסטנדרט כרוך בעלות.
זה יכול לנוע החל מ10 ש"ח למ"ר ועד 80 ש"ח למ"ר תלוי בגדלי אריחים.
גם אם הגודל זהה לקיים בסטנדרט, לעיתים נוהגים לקחת תשלום עבור זה- מעין סוג של אחריות על האריח למקרה ויצטרכו לרכוש אריחים חדשים וכו' בעיקר בטענה שאם הקבלן יצטרך לרכוש כזה, יעלה לו יותר מאריח סטנדרט (וגם זה לא תמיד מדויק).
&nbsp
לגבי ניקוז במרפסת- אני מניחה שאתם מתייחסים לדלוחין עבור הרכבת כיור. בד"כ לא נהוג לתת הכנה לכיור ונותנים רק ברז גן (ברז מים קרים בלבד ללא ניקוז).
ואז הפיכה להכנה לכיור (הוספת דלוחין+מים חמים) כרוכה בעלות. ובמקם רבים בכלל לא אפשרית (אם המיקום רחוק מקולטן).
&nbsp
ממליצה לחשוב טוב טוב על כל מה שרוצים להוסיף למפרט לפני חתימה על חוזה ולהתווכח על זה מול היזם.
שווה להתייעץ גם עם אדריכל/מעצב שעובדים הרבה מול קבלנים ומכירים מפרטי מכר שידעו לייעץ לכם מה חשוב לבקש ומה מתוך זה זה "יהרג ובל יעבור" ומה סתם צ'ופר שאם לא ייתנו לא נורא.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

למעלה