מי מכיר את התופעה?

Hypersoni

New member
מי מכיר את התופעה?

אני סובל מתופעה מעיקה כחודשיים שלושה. אני בן 18 שוקל כ50 קילו (מבנה גוף רזה) אחרי כל ארוחה אני מרגיש נורא כבד והרגשות של בחילות ותחושה רעה, אז אני יודע שנורמלי להרגיש קצת כבד אחרי ארוחה כבדה אבל לוקח לזה הרבה מאד זמן עד שזה נרגע ובהרבה מקרים זה נגמר בזה שאני מקיא את האוכל שאכלתי. זה מסתכל אותי ואני מחפש פיתרון. אגב- הייתי אצל רופאים ואין להם פתרון. תודה

Hypersoni

New member
עוד משהו...

התחושה הרעה באה יותר מהגרון ולא מהבטן. כמו גירוי כזה שגורם להקיא.

harduf9

New member
יכול להיות מספר סיבות

כמו למשל קצב אכילה מהיר מדי, רפלוקס או בעיה אחרת הקשורה לבליעה, חוסר אנזימתי, רגישות למזון שאתה אוכל ועוד. ממליץ לגשת למטפל/ת ברפואה טבעית. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
מתוך הנחה שנבדקת ביסודיות

אפשר שתזונתך אינה מתאימה לך, מערכת העיכול נחלשה כתוצאה מכך, המזון תוסס/נרקב/מחמיץ בה, וזה יכול להסביר את התופעה. התאמת תפריט נכון ושמירה על כללים של אכילה נכונה, יעזרו מאד במקרה כזה. הקפדה על צרופי מזון נכונים, תעזור גם כן. כאמור, העלתי אפשרות, יתכנו אפשרויות נוספות. ממליץ לא להזניח. רק בפגישה אישית, בה יתבצע ברור יסודי, אפשר לקבוע מהם גורמי הבעיה, ולהתאים דרך טיפול.

Artanis

New member
הממ...

זה קורה אחרי כל ארוחה גם אם היא לא כוללת בשר?

Hypersoni

New member
תראו...

קודם כל תודה למגיבים... ואני לא חושב שזה קשור לתזונה האמת...אף פעם לא הייתה לי בעיה של תזונה הייתי אוכל כל מה שבא לי. ו-Artanis זה לא קורא רק שאני אוכל בשר, אתמול זה קרה אחרי שאכלתי פיצה. תוך כדי הארוחה אני לא מרגיש כלום, אבל אחרי שאני מסיים אותה (משהו כמו 5-10) זה נופל כמו פצצה וההרגשה שהכל עומד לעלות מתחילה...הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה לנסות להלחם בזה, ואם יש אנשים מסביבי הם לא מבינים את ההתנהגות המוזרה שלי וחוסר התיפקוד שנפל עליי פתאום.

hal767

New member
האם אתה חושב שפיצה יותר טובה מבשר?

אז לא. להפך, פיצה הרבה יותר מזיקה מבשר. היא ג'אנק פוד לכל דבר. הבעיה היא, כנראה, גם סוגי המזון שאתה אוכל, וגם התוכנית התזונתית בכללותה שאינה מתאימה. התוצאה היא זהום במערכת העיכול, והחלשתה, מה שמביא לבעייה. אפשר שבהמשך זה יוביל לנזקים.

Hypersoni

New member
תראה אני לא אומר שאני אוכל בריא...

אבל התחושה היא שהחולשה באה מהגרון ולא מהבטן. אני יודע שקשה להבין אבל תנסה לדמיין שדוחפים לך משו לגרון והוא נמצא שם בקביעות (גורם לריפלקס הקאה), זה לא נעים בכלל.

hal767

New member
כמו שכתבתי

אינני יכול לאבחן במדוייק דרך האינטרנט. אני לא קוסם, לצערי. הבעיה דורשת פגישה אישית עם מטפל, כדי שיוכל ללמוד היטב את הנושא. התחושה שאתה מתאר, כן יכולה להיות קשורה לתזונה לא נכונה ולהרגלי אכילה לא נכונים, ואולי גם לדברים נוספים. http://brieut.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&ItemID=39266 מצורף קישור למאמר שלי בנושא, בתור טיפ שאולי יוכל לעזור במשהו.

למעלה