מי מכיר את הולה?

shlulit59

New member
מי מכיר את הולה?

יש אגדה שמקורה בצפון אירופה על שדה (?) בשם הולה שחוטפת תינוקות בטרם הוטבלו לנצרות. בין השאר היא גם אחראית על קשרים בשערות שנוצרים במשך שנת הלילה. למישהו יש חומר עליה? מישהו גדל באותן ארצות ושמע עליה בילדותו? תודה וחג שמח

RainBird

New member
ידעתי שאני מכיר אותה! השם המלא הוא "הולדה" אבל היא מכונה אימא הולה. הולדה- מלכת העלפים והמכשפות הייתה בעבר אלת בית- שלאחר הדמוניזציה הנוצרית הפכה לישות שאחראית על אש הגהינום. לבסוף היא הפכה לדמות שנועדה להפחיד ילדים קטנים- כדי שיתנהגו כראוי. הפולחן שלה מעולם לא נעלם לחלוטין וכיום עובר תחיה מחודשת. אימא הולה היא מנהיגה של קבוצת פיות הנקראת "הולדן"- פיות הגבעה, שיכולות להיות חברותיות אבל לרוב הן אלימות כלפי המין האנושי. היא אחת הישויות שאחראיות על המוות ועל הלידה. הולדה היא ישות של מזג אוויר, כשהיא מנערת את כסותה, שלג יורד. גשם יורד כשהיא עושה כביסה. ייתכן שהיא אלת חורף שיולדת את השנה החדשה בעצם. למעשה הולנד נקראת על שמה במקור. יש מידע ספציפי שאת מחפשת? יש לי כאן בספר לפחות חמישה עמודים על מהלליה. ארדן.

shlulit59

New member
וואו!

למעשה אני מחפשת חומר מאוד ספציפי עליה: זה בעניין הקשרים בשיער. היהודים שחיו באותן ארצות שהולה היתה פופולרית בהן הטמיעו חלק מהאמונות הקשורות בה. באותה תקופה רווחה האמונה שמי שהלך לישון עם שיער מסורק ומסודר וקם בבוקר עם בלאגן - זה אומר שהשדים (והולה בראשם) התעסקו לו בשיער בלילה ואסור לו לפתוח בבוקר את הקשרים שנוצרו. שמעת פעם על המנהג הזה??

RainBird

New member
אני אומר את דעתי פה. כי בספרים שלי זה לא מצויין. יש פיות שעושות קשרים בשיער אבל אין תיעוד של איסור פתיחת הקשרים האלו. זה מנהג שונה לקשרים והוא "סולם המכשפות". מכשפות היו מטילות קללות על ידי שהן היו (ועדיין) קושרות סיב טבעי כמו למשל קש או באמת שיער 7-9 קשרים ומניחות את החפץ בין חפציו של המקולל. (בדרך כלל מדובר על קללת אימפוטנציה אצל גברים או עקרות אצל נשים) היום עושים עם זה שימוש חיובי יותר. קיים איסור לפתוח את הקשרים כי הם מכילים כמות גדולה של אנרגיה שלילית. כדי לבטל את הקללה של המכשפה צריך לשים את ה"סולם" במים ולחכות שהוא ירקיב. ייתכן ששילוב בין אגדת הפיות מסבכות השיער, וסולם המכשפות יצרה את האמונה שאת עומדת בפניה עכשיו. ארדן.

shlulit59

New member
תודה רבה! ושאלה אחרונה:

יש לך הפניות מדעיות לגבי "סולם המכשפות"? אני צריכה מקור כמה שיותר אמין מבחינה מדעית-אקדמית, זה חלק מהוכחה ארוכה של משהו אחר. בכל אופן החכמתי. אבל כהאמונה שאתה מתאר נפוצה בכל מקום, לפי מה שאני מבינה, ולא רק בצפון אירופה

RainBird

New member
מה זאת אומרת מדעי? מאגיה מיסטיקה ומיתולוגיה זה לא דבר מדעי בשום פנים ואופן. אני יכול להפנות אותך למקורות בספרות המאגית שיש בהם תיאור גרפי (ואפילו תמונות ממחישות) של סולם מכשפות. Witches: Erica Jong ע"מ 108.

shlulit59

New member
לזה בדיוק התכוונתי../images/Emo13.gif

משהו שאפשר לרשום בהערות שוליים בעבודה: לא "הוכחה" אקדמית אלא מראה מקום כמקובל באקדמיה

למעלה