מי מכיר את הדרך?

חי שחק

New member
מי מכיר את הדרך?

ישנה דרך בין עין געתון לתרשיחא.מסומנת במפת סמ"ש: מס' 2382. צבע כחול. (חלק מהדרך = נ. געתוןוחלק =נ. מרווה) כמה שאלות: 1. האם המעיינות: עין געתון, עין אשחר ועין ירק - פתוחים או שמקורות השתלטו עליהם? 2. האם ניתן להכנס למערת הנטיפים שליד מעונה? 3. האם השביל הזה מתאים גם לרכב 4X4 ?

תשובות חלקיות

המעיינות פתוחים, אבל בעונה הזו סיכוי גבוה שהם יבשים. אפשר להיכנס למערת הנטיפים ליד מעונה, צריך פנס. לא נשארו יותר מדי נטיפים במערה, בכל אופן. רוב המסלול למעט מערת הנטיפים והר בטח, מתאים ככל הידוע לי גם לרכב 4X4 (לא עשיתי את המסלול בצורה רציפה, הלכתי מגעתון לחורבת געתון ואנדרטת שיירת יחיעם, וממושב מעונה להר אגר ומערת הנטיפים).

השביל הכחול

המעיין הראשון (געתון) נראה שופע יותר מהאחרים. לפני כ-חדשיים היו בו המון מים. אבל דברים משתנים מהר... המסלול בהמשך הוא דרך עפר לא טובה במיוחד (בחורף בטח שלא כדאי) אבל ללא מחסומים. בכל מקרה, הדרך צרה וקרוב לוודאי שהולכי רגל ישמחו שלא תסעו שם. לגבי המערה - הנטיפים קטנים אך יפים. במערה גוון כחלחל (פטריה? מתכת?) מעניין

תשובות סופיות ומושלמות...

1. אין מים במעיינות! (מקורות לקחה....) 2. המערה לא שווה את הטיפוס הקצר אליה - הנטיפים שבורים ועוד כמה נשארו בחלק העבש שלה. 3. נחל געתון נפלא ל4 על 4 למעט בחלק המזרחי שיש בו 3 מדרגות המחייבות זהירות ושמירה על הגחון. 4. ממליץ להמשיך לתצפית בהר בטח ומשם לבריכות האגירה הבריטיות בהר אגר. טיול נעים

meir e

New member
נהדר לא לכל 4*4

אמנון השביל מתאים לכל רכב שטח "אמיתי", אני מכיר כמה נהגים שצבע הרכב כה יקר לליבם שהשביל הספציפי יגרום להם לטראומה קשה, עד כדי גיזום הצמחיה עם מספרי ציפורנים מסט הפדיקור
השביל צר וצפוף צמחיה אכזרית (אל תתנפלו עלי אני מסכים מראש שהרכבים יותר אכזרים ואלימים לצמחיה מאשר הצמחיה לרכבים), למי שצבע הרכב יקר לליבו שווה לשקול עם הוא רוצה להכנס למסלול הזה. הכניסה בגדר לעליה למערה כ 300 מטר מזרחית למפעל הפיטריות (מבנה גדול מאיסקורית באפיק הנחל). מגדל התצפית על הר בטח שווה ביקור, כנ"ל מאגר המים בהר הגר.

zepelin

New member
מזכיר את הסיפור על ה"גיפאי" המליונר

שיורד בבוקר מהבית ורואה על הג'פ היקר שלו, סימון =16 ליד הסימון 4X4. בחמת זעם נוסע למוסך וצובע את הג'יפ מחדש. בבוקר למחרת שוב הוסיפו לו 4X4=16. שוב הוא נוסע למוסך וחוזר חלילה. בסוף נמאס לו, והוא ביקש שיכתבו לו 4X4=16 בכל הצדדים באותו גופן,שיראה לפחות נורמלי. בבוקר למחרת הוא רואה על האוטו 4X4=16 בתוספת V (נכון).

למעלה