מי מכיר את ד"ר מרדכי הוכברג?

noa555555

New member
מי מכיר את ד"ר מרדכי הוכברג?

אשמח לחוות דעת על כל השיטה וכו.
היום פגשתי אדם בן 82, טבעוני (או כמו שהוא קורא לזה, תזונה רציונלית) מגיל 20 בערך. נראה עשרים שנה מתחת לגילו, שער ראשו כולו על ראשו .. חטוב ורזה וספורטיבי, מהלך ורץ בקלות, כל שיניו בפיו, לא היה מעולם אצל רופא שיניים..בריא לגמרי , שלם לגמרי, . שזוף וחתיך (בחיי), אין דברים כאלה. הוא נשבע לי שהאורים ותומים שלו זה ד"ר מרדכי הוכברג והפנה אותי אליו לכל ענין ודבר. היתה לי איתו שיחה מעניינת של כמה שעות על אופן חייו , עם בן ה 82 המדהים הזה שכל כוחותיו והויטליות שלו - קיימים בו במלוא העוצמה .
דעתכם?

הנה הקישור:

http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=281&ArticleID=875

שבלולקה

New member
נשמע מעניין.

גיגלתי את שמו עכשיו, וראיתי כי כתב די הרבה ספרים וכי הוא תזונאי ותיק ומוכר.
קראתי (ממש מעט) ממה שהוא כותב, וזה עושה רושם די מקצועי.

אם את מוצאת עוד מידע בנושא אני אשמח לשמוע.

תודה.

noa555555

New member
יש לו כתב עת שיוצא

כארבע פעמים בשנה..אני חושבת לעשות מנוי. הבנתי מההוא שהוא ממש מקצוען . אמשיך לספר. תודה תודה

מרדכי הוכברג

אני מנויה על כתב העת שלו כבר כמה שנים.
הוא עובד בשיטה שנקראת רפואה אורתומולקולרית- שיטה שדי שנויה במחלוקת בקרב אנשי מקצוע.
מדובר בשיטה שדוגלת במגה-דוזות של תוספי מזון מכל הסוגים , בכמויות באמת ענקיות, כאמצעי תרופתי.
אני מנויה כי הוא אוסף מידע מכל כתבי העת האפשריים בנושא תזונה ותוספי מזון- אני מאמינה שלי בתור אשת מקצוע יש כלים לדעת למה להתייחס ברצינות ועד כמה- לא לכל דבר שם אני מתייחסת ברצינות. בכל מקרה מעניין לקרוא, ולפעמים נופלים על "פנינים" ששווה לדעת.

noa555555

New member
הטבעוני בן ה 82 שדיברתי איתו

מכיר את דרכו ופרסומיו מתחילת הדרך . אמר שיש לו באמת כשרון לתמצת מאמרים ומידע בצורה פלאית וברורה מאוד, שזה חשוב.ואותו טבעוני שדיברתי איתו לא דוגל בכלל בתוספי מזון ולא לוקח שום דבר.. אפילו לא בי 12. אולי הוא ההוכחה הטובה ביותר לזה שטבעונים יכולים בלי , שישים שנה... ועוד איך . (למרות שכל אדם כנראה לגופו... )

אז את אומרת שאת ממליצה לעשות את המנוי ?

ממליצה חלקית

כמו שאמרתי, חשוב לדעת לברור את המוץ מהתבן- לא כל המידע שהוא אוסף באמת שווה משהו, לא צריך לקחת כל דבר כתורה מסיני.
כדאי להפעיל קצת ביקורת גם על המאמרים- היכן פורסמו, על כמה אנשים הניסוי נערך, וכד'. יש פה ושם דברים הזויים לחלוטין.
אני, כמו הטבעוני בן ה 82, דוגלת בכמה שפחות תוספים, וגם הם- אם יש הוכחה שבאמת משהו חסר.
נראה לי שלטבעוני שלך יש קודם כל גנטיקה טובה, וזה משהו שאנחנו יכולים בעיקר לקוות לו. מי שהגנטיקה שלו פחות טובה- או שהמשמעת העצמית שלו פחות טובה-
צריך לפעמים להעזר בתוספים.

noa555555

New member
אז הנה השוס:

לגבי הגנטיקה שלו, היא אחת הגרועות שיש.הוריו לא היו בריאים במיוחד, גם לא סביו וסבותיו , וכד. ומעבר לכך - כשהיה בצבא התחיל לקבל פריחות משונות על הגוף, ומזלו שפגש את הרופא הנכון שאמר לו : תפסיק לצרוך בשר עוף ודגים והכל יעבור. וכך היה. מסתבר שיש לו סוג של רגישות לחלבון מן החי . המוצר היחידי שהוא נוגע בו מהחי הוא חלב עיזים בצורתו החמוצה , כלומר יוגורט ודומיו. וגם זה מעט מאוד. מאז הוא אימץ דרך חיים בריאה יותר שכוללת גם פעילות גופנית (כולל ריצה קלה , בגילו), תזוזה מתמדת ואי קפיאה על שמריו , סוג של שמחת חיים (למרות אסונות רבים שקרו בדרך , חלקם עצובים מאוד ), ועוד.
והצליח לשבור את הגנטיקה הגרועה של אבותיו.. שכללה סרטן , לב, ומה לא.
תודה רבה על העצות. אשקול בשיא הרצינות כל אחת ואחליט.

noa555555

New member
נכון.

פה ושם יוגורט עיזים מחלב חמוץ. זהו. אכן אמר וגם לא שיקר.
צריך לראות כדי להאמין. נראה נהדר.

את מבינה שיש הבדל

מאוד גדול בין "פה ושם יוגורט עיזים" לעומת טבעונים שלא אוכלים "פה ושם " ,הבחור הזה מהווה שום אינדיקציה לטבעונים .

מה זה בכלל אומר פה ושם כל כמה זמן הוא אוכל מוצרים מן החי?

noa555555

New member
אחלה, שכל אחד ייקח מזה מה שהוא מבין.

לא שאלתי על התדירות.
עדיין האדם הזה מהווה דוגמה נהדרת. בשבילי בכל אופן.
אם מישהו יצא פה נשכר מהתיאור - דייני.

yair and sveta

New member
עוד הוכחה כמה משתלם לשמור על עצמנו

כל אלו שבצעירותם מנהלים אורח חיים לא בריא בטיעון שחיים רק פעם אחת בעוד 40 שנה יבכו ויצטערו על כך וכמה שזה עצוב יהיה כבר מאוחר מדי לתקן

למעלה