מי מחפש שמות?

איט ליה

New member
שם לבת..

בעוד כחודש אני אמורה ללדת ועדיין לא התחלנו באמת לחשוב על שם. אנחנו מחפשים שם שיתאים ויהיה קל לבטא אותו גם לסבים התימנים וגם לסבים האיטלקים שלנו.. וזה לא קל.. למשל חשבתי על נויה אבל באיטלקית פרושו שיעמום.. חשבתי על מאי (אמורה ללדת במאי)אבל באיטלקית זה אף פעם.. כרגע אני חושבת או על מאיה או על אור. יש לכן רעיונות לשמות לבנות ?? אשמח.

גילור

New member
התקלה רצינית של שמות../images/Emo99.gif

חברה שלי אמורה ללדת תאומים (בן ובת) מאוד בקרוב. ביקשה שאשאל פה ואבקש עזרה במציאת שמות. אבל מה? יש כאן התקלה רצינית - התנאים לשמות: היא רוצה שמות שמסתיימים בהברה פתוחה (כמו שמות ילדי - בחתימה
) ושתהיה ביניהם אות מקשרת (שם לבן ושם לבת שיש ביניהם לפחות אות אחת דומיננטית דומה). והכי חשוב, שהשמות יהיו בני יותר מהברה אחת. יש רעיונות חוץ מנועה ועידו (שלי)?

לוליLuli

New member
../images/Emo45.gifמאיה../images/Emo99.gif

שם פשוט ויפה(אנחנו משוחדים...
) לא יוניסקס,אלא ישר יודעים שזו בת ישנו ונוח לנגיד בכל העולם והשפות ובעל משמעויות טובות והכי חשוב שתהיה לידה קלה מהירה ובריאה ותהנו....שיהיה במזל

איתן ../images/Emo45.gif

אני מאוד אוהבת את השמות איתן ונועה ואם הבאה תהיה בת אז היא בטוח תהיה נועה... שמות נוספים: בנים - אורי, איתי בנות - רוני , שירה, תמר כמעט לכולם יש אות משותפת

shubina

New member
יש לי

לבת- תמרה לבן- אורי אם יהיו לי עוד רעיונות- אני אציע בשמחה!

luli shabluli

New member
יש לי

עמרי ועתליה גאיה וגורי או אורי מיקה ומורי נויה ונהוראי מקווה שהצלחתי לעזור ונשמח לדעת מהם השמות אותם בחרה. שיהיה בהצלחה בבחירת השמות, לידה קלה עם תינוקות בריאים

גילור

New member
תודה../images/Emo13.gif

רשמתי הכל. רעיונות נוספים יתקבלו בשמחה. ושאלה: מה פירוש השם "נהוראי" (פעם ראשונה בחיים שאני שומעת את השם הזה)?

anny12

New member
נהוראי - לבן האמצעי שלי קוראים

נהוראי = היה אחד התנאים המשמעות בארמית = אור שם מהמם....... אני לא אובייקטיבית......

גילור

New member
את יכולה בבקשה לכתוב את השם

באותיות לועזיות (כדי שאדע איך מבטאים)? ותודה

luli shabluli

New member
פירוש השם נהוראי מתוך אשף השמות

"שם לבן - (Nehoray) נהוראי שם מחז"ל רבי נהוראי, מוזכר במסכת אבות (אבות ד' י"ד). לא ברור האם היה תנא בשם זה או שזהו כינויו של רבי מאיר (ערובין .('י"ג ב "

אמיתמי

New member
שמות

קודם כל, צירוף שמות שלא עונה לקריטריונים אבל מקסים בעיני לתאומים, בן ובת, זה איילת ושחר (איילת השחר
) וצירופים אחרים (לא שומרת על כל הכללים, אבל רעיונות זה בחינם) יערה ורועי יעלה ואייל, או עילאי עדי ודולב נעמה ויניב תמר ואיתן דפנה ויונתן עפרה (או רעות) ואורי

גילור

New member
מתה על השם רוני אבל לבת../images/Emo13.gif לבן לא

אוהבת כי המשמעות היא נקבית. אבל שוב, לא אני צריכה לבחור. סתם כותבת מהרהורי ליבי

בואי נחשב

רוני ורננה עידו ועדי טליה וטלאי אבישי ואדוה אורלי ואורי שירלי ולירי (כן, שמעתי לירי לבן) ליבי ולביא

גילור

New member
קנית אותי לגמרי עם השם ליבי. מתה על

השם הזה
טלאי - עושה לי צמרמורת בגלל צורת הכתיבה שמזכירה לי טלאי (צהוב). מצד שני המשמעות (בהגיה שונה) מקסימה (טלאי - כמו בנאי בצליל- במשמעות של: מוריד הטל). אבל לא אני צריכה לבחור. סתם עוזרת

האטמת שכשתכתבי טלאי זה

היה לי צורם בעין הכתיבה... ליבי זה שם מיוחד מאוד. אני שמחה שיש לנו אותו טעם.

למעלה