מי מזייף? הדיוורזן או GPZ?

מי מזייף? הדיוורזן או GPZ?

אתמול בלילה חזרתי עם GPZiv מהצפון ובכביש מספר אחת עברתי להובלה (נמאס לי ליראות את האגזוזים של זיו) בכל אופן הכביש היה כמעט ריק והאויר קר ודחוס כלומר אידאלי לנסיעה מהירה, בכל אופן כדי שזיו לא יתבכיין שהוא מנקר ומשתעמם הגברתי מהירות עד ל140 וקצת (לפחות כך השעון של הדיוורזן אמר) וזיו נסע מאחורי במרחק קבוע. לאחר שכל אחד הגיע לביתו זיו אמר לי באיי סיק יו שבקטע הדרך ההוא נסענו 150... אם ככה מהי התשובה הנכונה? או האם הGPZ מזייף כלפי מעלה או שהדיוורזן מזייף כלפי מטה? נ.ב גם אם המהירויות האלו מצחיקות אותכם (סקניה, שדון וכו´) אל תהססו לתת כאן את דעתכם... צ´או בנתיים...

stilgur

New member
זה קורה

לדוגמא, כשנסעתי עם האוסטרי לחיפה, על פי השילוט (והמציאות) הייתי אמור לחלוף על פני 85-90 ק"מ בהגיעי לחיפה השעון הראה רק 75... מוזר !

סטילגאר אחי ../images/Emo32.gif

רציתי לומר לך שאני מתנצל אם הרגזתי אותך בנסיעה ביום חמישי לי-ם ושרצית לבעוט בי... דבר שני מאיפה אני משיג ביצים כמו שלך? (ואני לא מתכוון לביצים הביולוגיות שלך) דבר שלישי איך היה הסברס? צ´או לבנתיים...

stilgur

New member
1,2,3

אין על מה, אמרתי לך מה שאמרתי ואני מקווה שקיבלת את זה ברוח טובה ואולי למדת והבנת על מה דיברתי. קהונס שכאלה אני אולי יכול לעזור לך למצוא, כי זה מיוצר באופן אישי על ידי חבר (אני אבדוק אם יש לו עוד) ומחירם עומד על סביבות ה-60 ש"ח בערך לזוג, אל תתפוס אותי המילה. הסברס היה ג´יפי, ולכן לא הטרחתי אתכם לעצור ולטעום. וכנראה שנעשה מפגש ירושלמים השבוע, כנראה רביעי. (גם אליך זיו)

פשש... קהונס, אבלו אספניאול?

דבר אחר אם יש מפגש תודיעו לי טלפונית כי אני לא נגיש לאינטרנט במשך השבוע. דבר אחר יכל להיות שיש לי איזה חבר שמוכר טנדר סובארו אבל סגור, אני אברר מחר פרטים בשבילך, מה התקציב שלך? ודבר אחרון, כמו שאתה רואה אין לי גם נגישות לאיי סיק יו, אז אני מנצל את דפי הפורום להודעות אישיות משהו... (חברה אל תהרגו אותי...) צ´או בנתיים...

שאלה על מנוע של ק.ט.מ ושטח בכלל

מה מיחד את מנועי השטח? ואם זה כח, אז איך בדיוק? והאם אתה יכל להגיע רק עד ל120 קמ"ש בגלל חוסר יציבות וצמיגים לא תואמים או שהמנוע לא סוחב?

stilgur

New member
120 כי

ואני לא אכנס לפרטי והסברי מנוע כי אני לא יודע אותם. אבל, המנוע עובד יותר על כח מאשר על מהירות (מומנט ?) והוא לא מיועד לסע מהר כי זה 400 סמ"ק צילינדר אחד, יש גם את נושא הצמיגים, אבל זה לא הפריע לי עד היום להגיע למהירויות הנ"ל, וגם זה לדעתי די על קצה היכולת שלו, אני לא רוצה להעלות אותו יותר מזה, למרות שכמו שציינתי כבר על 120 הוא נוסע יותר חלק מאשר 100 (מה שנסעתי עד היום) הוא לא נחנק/מגמגם ואני חושב שקוראים לזה יניקה(?) יותר טובה. טל שביט,שדון,ומי שמבין בהזדמנות זו אני אשמח אם תתנו לי/לנו באמת הסבר על מנוע הק.ט.מ ובמה פעולתו (אם בכלל) שונה מאופנועי כביש. תודה האוסטרי
הכתום

עכשיו שהזכרת כח מול מהירות

אני נזכר שהשדון הסביר על התמסורת בהילוכים הוא ציין שבטרקטורים הכבדים יש המון כח אבל פחות מהירות וההפך באופנועים למשל. ככה שלפי מה שאני זוכר, וזה מאד במעורפל זה קשור גם להילוכים מממ... כדאי לדפדף קצת אחורה בפורום וליקרא שוב את הדיון שפתחתי שם לגבי הילוכים ותימסורות.

SENDA

New member
אופנועי שטח - מנוע והילוכים

אופנועי השטח מתחלקים לשתים אינדורו ומוטוקרוס. המוטו קרוס בדרך כלל בניים לפי המון כוח בסל"ד גבוהה (55 כ"ס מ 250 סמ"ק) האינדורו יותר משתנה כיוון שצריך גם מומנט טוב ולהם בדרך כלל יש פחות כוח אבל הוא מגיע בסל"ד נמוך יותר ואם מומנט טוב יותר. חוץ מזה הגיר של אופנועי השטח הינו גיר אם הילוכים קצרים יחסית, כיוון שככל שההילוכים קצרים יותר כך הם חזקים יותר. ובקשר לנסיעה בכביש במהירות, הבעיות של אופנועי השטח הם: צמיגים, ומתלים רכים, שהמתלים גורמים לכך שיהיה קשה להרגיש את מצב הכביש והנסיעה במהירות תהיה מסוכנת ומפחידה. בברכה ניב

stilgur

New member
בעיות שטח בכביש

אין לי בעיה עם הק.ט.מ בכביש, למעט ישבן דואב בנסיעות ארוכות, בקשר למיתלים, עדיין לא נתקלתי בבעיית הרגש, הצמיגים ? הם ממש זולים בימינו אז גם זו לא מהווה לי בעיה ! מה שמעניין אותי זה : ק.ט.מ שנוסע 120-130 קמ"ש בכביש לאורך זמן, האם גורם לבלאי מוגבר במנוע ? האם זה מצב לא טבעי עבורו ? והאם בגלל חוסר טבעיות זה יכול לגרום לשבירה/תקיעה/השחתה/הזנחה/שימוש לא נכון של המרכיבים הפנימיים של המנוע ? ובכלל, לאחרונה גיליתי שככל שאני נוסע איתו יותר מהר, כך הנסיעה יותר חלקה הן מבחינת התחושה והן מבחינת התגובה של המנוע. האם אני גורם לאוסטרי טראומה למרות מחשבה שהוא כן נהנה לבלות בספרות היותר עליונות ? <<< זו השאלה העיקרית בעצם !

SENDA

New member
הכל תלוי בכלי שלך

כאשר כתבתי מה שכתבתי התכוונתי באופן כללי מאוד. בעיות רגש בשל המתלים הם בעיקר בכלי שטח שמכוונים למתלים רכים כמו לדוגמא ה DR350, ככל שהמתלה יותר רך וסופג אז חלק מהאינפורמציה נעלם בדרך. לסנדה 50 סמ"ק יש מתלים מאוד מאוד קשיחים (ומזלג הפוך) ואז הבעיה של הרגש קטנה. בקשר לצמיגים, אני לא מדבר על כך שרכיבת שטח הורסת את הצמיגים אלא על זה שנסיעת כביש אם צמיגי שטח היא הרבה יותר מסוכנת, בשל מבנה הקוביות נוצר מצב של אחיזה סבירה, אחיזה גרועה לסרוגין וישנה אפשרות ענקים לאבד אחיזה בשל העובדה שמעט מאוג גומי נמצא במגע אם הכביש. בקשר לבלאי, זה מאוד אינדבדואלי לכלי, אם הכלי שלך נמצא במהירויות אלו בסל"ד מכסימאלי אז זה לא הכי בריא לכלי, יש כאלו שיתווכחו ובצדק שהכלי מיועד להיות בכיף בכל תחומי הסל"ד אך רצוי לא להיות לאורך זמן בתחום הסל"ד המאוד גבוהה, גם שחיקה וגם אפשרות להתחממות. בסך הכל חשוב להגיע אם הכלי לכל תחומי הסל"ד אך רצוי לא להיות על סל"ד גבוהה במשך זמן (לפי דעתי). מה שכן אין ספק שמנוע ירגיש טוב בסל"ד העליון שלו ששם יש בדרך כלל יותר כוח, ואז התגובה תהיה טובה יותר. מקווה שצדקתי ניב

stilgur

New member
גם לי, גם לי...

יש מזלג הפוך, ואני לא יודע כי לק.ט.מ אין דבר כזה שנקרא "טורים" כשהוא מגיע למקסימום הוא מצליח איכשהו למצוא מקום לעוד, זה דבר שתמיד הפליא אותי בכלי הזה, וגם יש לו קירור מים, הפעם היחידה שהוא התחמם זה אחריי מאמץ של חצי שעה בטיפוס קטע טכני קשה מאוד עם צמיג אחורי שחוק עד חלק לגמרי שנעשה רובו ככולו בהילוך ראשון, זה עבר לו בדיוק אחרי ארבע וחצי שניות ! לא יעזור אני מת על האוסטרי, אין כמוהו.

ברמת העיקרון הגלובלי

לכל מנוע עם צילינדר אחד (יענני סינגל) לא בריא להיות באותו סל"ד יותר מדי זמן כי זה גורם להתחממות לא אחידה במנוע.בעיה נוספת שבדרך כלל מתרחשת בסל"ד גבוהה היא הצטברות פחם ליד שסתומי הפליטה של הצילינדר העדיפות למנועים חדי צילינדר זה לשחק עם הסל"ד, קרי דקה שתיים על סל"ד מסויים ואז דקה שתיים מהר יותר או לאט יותר... מעצבן אני יודע אבל מאוד יעיל לשמור על חיי מנוע ארוכים. נסו ותהנו.

stilgur

New member
כשהיה לי הק.ט.מ הראשון

שאלתי במוסך כי גם אליי הגיעו השמועות הזדוניות על לשחק עם הגז קצת יותר קצת פחות, אבל הם אמרו לי שזה הבל הבלים ואין בעיה עם זה, ואכן לא היתה לי בעיה עם הק.ט.מים כבר ארבע שנים. וגם תמיד היו מלא שמועות זדוניות על האוסטרים, הכל שקרים הם דווקא ממש בסדר... האופנועים, לא האנשים, אותם אני לא מכיר ולכן לא יכול להעיד. BACK TO YOU אמממ, לא נראה שזה הייתי אני בקטמונים, חזי (אני יכול לקרוא לך חזי ?
), ספייק עידכן אותך בקשר לרביעי ? בשעה 20:55 בתחנת דלק של אורנים. אנחנו ניסע לקפה בגינה, הזמנתי מקומות ויש מקומות לאופנועים.

zataomm

New member
לסטילגור

אני לא רוצה להפחיד אותך אבל לחבר שלי היה אופנוע בדיוק כמו שלך וגם הוא הרבה בנסיעות כביש במהירויות תלת סיפרתיות ויום אחד המנוע פשוט הלך לעולמו. בכל מקרה כדאי שתתקשר ליבואן ותשאל אותו. נ.ב. האם יתכן שביום ראשון האחרון (כמדומני) נסעת ברחוב סן- מרטין בקטמונים? ראיתי איזה אוסטרי כמו שלך מסתובב שם.

Gessi

New member
זיופים

דבר שקרה לי ולחבר - אחרי ההפגנה נסענו שנינו (אני על ה-GS והוא על DR350) לאשדוד. כל הדרך נסענו אחד אחרי השני (לפעמים אני מוביל ולפעמים הוא). כשהגענו אשדוד היה לנו הבדל של קילומטר בשעונים. אז איך מסבירים את זה ?

Gessi

New member
זיופים בשעונים

דבר שקרה לי ולחבר אחרי ההפגנה בירושלים נסענו לאשדוד, שנינו תדלקנו ביחד ואיפסנו שעונים באותו מקום (אני על GS והוא על DR350). כשהגענו לאשדוד, היה הבדל של קילומטר בשעונים (לו היה פחות). אז איך מסבירים את זה ?

ועוד זיופים.....

בזמנו יצאתי לטיול לאיזור מיצפה עם אילן, שמופ, מייקי וחבר נוסף עך GPZ, ותדלקנו באותה התחנה.... בדרך חזרה, תידלקנו שוב בךחנה אחרת, והשעונים הראו הפרש של למעלה מ-10 ק"מצ בין השעון שלי (GPZ) לבין השעון של אילן (CBR600F3), כשכאילו אילן עשה יותר ק"מ

ilan_k

New member
סטארגייזר --מה עם הסרט????????

ואני חשבתי שירדת למחתרת נ.ב המגיני ברכיים של חבר שלי נמצאים אצלך

למעלה