מי מזהה את העכביש?

horatio

New member
מי מזהה את העכביש?

שלום לחובבים, כיון שאני פחדן גדול מכל מה שזז, התברכתי בשפע של חיות זעירות שרוצות לגור דווקא בבית שלי. עם כל הרתיעה, אני כל פעם מוקסם מהם מחדש: הפעם בתכניתנו עכביש. בשנה שעברה עזרתם לי לזהות כאן סרטביש שמתגורר אצלי באדנית, ועכשיו קיבלתי ביקור בית של המפלצת הזאת, בערך 4-5 ס"מ מקצה לקצה. א. מה זה? ב. האם הוא מסוכן (לי, לא ליתושים)? ג. יש איזו דרך פשוטה להבדיל בין עכביש מסוכן ובין סתם עכביש מפחיד? תודה, נועם

galvin

New member
נראה לי כמו מברישן כלשהו, אבל

אני לא בטוח. תנסה את האתר של עוז..

galvin

New member
ובענין הסכנה והזיהוי ...

שכחתי ... באופן עקרוני לרוב העכבישים יש ארס מסוג כזה או אחר (בד"כ כזה שפוגע במערכת העצבים), אבל לא בכמות \ הרכב שמזיז לבעלי חיים בגודל שלך. מכל מקום, כל אחד עשוי לפתח תגובה אלרגית (בדומה לעקיצת דבורים), אבל מדובר במקרים די נדירים. אם נתקלת בעכביש שאתה לא מכיר, תשתדל להוציא אותו (בעדינות!) למקום שממנו הוא יוכל להמשיך הלאה, וזהו. אם חיפשת מתכון מסוג ה"ראש המשולש", הוא לא קיים. (וגם בנחשים הוא, כידוע, לא תופס). ותודה לך דרימינג על השיוך המהיר.:0)

סטוקו

New member
איציק ביציק עכבישיק...../images/Emo121.gif

אהלן נועם רק אזכיר שעכבישים הם פרוקי הרגליים ולא קשורים למחלקת הזוחלים ייתכן שתוכל לבקש עזרה דרך האתר של עוז שלא מזמן התוודעתי אליו- http://www.nature-of-oz.com/contact.htm נתחיל בהרגעה... לפי התמונה של העכביש שלך הוא לא שייך למשפחות העכבישים המסוכנים בארץ (משפחת הארסניים- שבה מצוי העכביש ששן חוםשאורך גופו כ-1 ס"מ או משפחת הכדורניים אליה משתייכים מיני האלמנה למיניהם). בצד ההרגעה, נבהיר שלרוב העכבישים בארץ יש בלוטות ארס כלומר רוב העכבישים בארץ ארסיים, אבל לא מסוכנים לאדם. ועכשיו לעניין ההגדרה של האורח שלך, אני אשמח אם תתן עוד פרטים כמו: האם הוא נמצא בסמוך לקורים? גודל הגוף (ללא הרגליים) תמונת תקריב של מערך העיניות, תמונה של קצות האצבעות, האם יש שם שערות צפופות? אם תשאיר לי את המייל שלך במסרים האישיים, אני אוכל לשלוח לך מגדיר לעכבישים הנפוצים בארץ. בכל מקרה אני אשמח אם תעדכן אותנו בממצאים... בינתיים - שבוע טוב

למעלה