מי מוכן לנתח לי

נץ666

New member
נדמה לי שהמשפחה הזו הופיעה

גם באיזה דוקו בערוץ 8. שלא נדע.

נץ666

New member
וישנה איזו אמנית צרפתייה

לא זוכר את השם שלה, שכל כמה שנים היא מציגה את עצמה ואת השינויים שנעשים בגופה באמצעות ניתוחים פלסטיים. כחומר ביד היוצר.

נותרתי פעורת נקבוביות ../images/Emo15.gif

כשאני הייתי בתיכון ניתוחים פלסטיים כבר התחילו להיות נפוצים. ניתוחי אף בעיקר. הבנות היו עושות אותם בחופש הגדול בין י"א לי"ב (כי היה אסור לעשות לפני גיל 17) וחוזרות עם אף חדש והמון התלחששויות מאחורי הגב. אבל מה? אז היה מקובל שמי שרוצה לעשות ניתוח מבקשת מההורים כסף, הם אומרים לה שמה פתאום, היא יפה גם ככה, יופי זה לא העיקר בחיים, ובטח שאף יותר קצר לא שווה את כל הכאב. מי שבאמת הרגישה שזה מה שחסר לה בחיים עבדה קשה, הרוויחה כסף, רבה עם ההורים ועשתה ניתוח, וזה לא נורא בעיניי (אם היה ניתוח שהיה עושה אותי יפה הייתי עושה אבל אני כבר מקרה אבוד
)למרות שכמעט כל המנותחות/חים שאני מכירה נראו יותר טוב קודם. מה שמזעזע בכתבה הזאת כל כך זו האימא, שטוחנת לבנותיה במוח שהן לא מספיק יפות בעיניה. שמסדרת להן ניתוח אף בגיל 15 ובגיל 17 מציעה ניתוח חזה, שנותנת לביתה לעשות פילינג כימי שורף בגיל 23(!). שמה שמעסיק אותה יום אחרי חתונתה הראשונה הוא האף שלה (אכן לא פלא שהיא התגרשה) ורואה את החזה המנופח שלה כמתנת יום הולדת לבעלה. אני מקווה שלא כל הנשים (כי עדיין מדובר בעיקר בנשים, למעט הגולש מייקל ג'קסון) שעושות ניתוחים פלסטיים רואות בעצמן חפץ שתפקידו בחיים להיות קישוט יפה, אבל קשה לי לחשוב על מניע אחר לעשות 8 ניתוחים פלסטיים. למה זה ככה? די ברור מה אני חושבת, לא?

אוֹחַ

New member
אבא שלי לימד אותי שכשאישה הרה שאיננ

ה אשתך אומרת "יש לי הפתעה בשבילך", זה בדיוק הזמן להצטרף ל"רופאים ללא גבולות", ולעלות על הטיסה הראשונה להודו או לקמבודיה, ולראות מה אתה יכול לעשות בשביל המסכנים שם. ואפרופו רופאים ללא גבולות - זה בדיוק התחום בו אני מתמצא הכי טוב. נו, המילה הזאת שכתבת שם.

גם את רוצה ניתוח?

מה את רוצה "לעשות" (מכירים את הסלנג הפלסטי הזה)? לא הספקתי לקרוא את הכתבה. אבל מכירה את התופעה גם מכתבות אחרות ואף מתוכניות טלויזיה על מתנתחות סדרתיות. זה די ברור שמדובר על נשים עם בעיה של דימוי עצמי. לא? ובמשפחה המעוותת הזאת (תראו בתמונה!), האמא העבירה את הדימוי הדפוק שלה לגבי המין הנשי, גם לבנותיה הכעורות.

גנגי

New member
אני עשיתי ניתוח פלסטיק

להסרת סרטן. טוב, לא פלסטיק, בשר ודם. לא מספיק?

nutmeg

New member
יש לזה אפילו שם

בצד הפתולוגי של הסקאלה קוראים לזה BDD - Body Dysmorphic Disorder מדובר על אנשים שנראים בסדר גמור אבל משוכנעים שאם רק יעשו לעצמם איזה שינוי כזה או אחר, הם יהיו מאושרים. במקרים חמורים (מייקל ג'קסון למשל) מגיעים לאיזה גיל שנראים כמו מפלצת. מדובר באיזו הפרעה בתפיסה. הם באמת מסתכלים בראי ורק רואים פגמים ומרגישים לא בסדר. הם גם מאמינים שתחושת ה"בסדר" שהם מחפשים תגיע רק באמצעות ניתוח - ולא כך הוא. הם ניתוחים לא ממש עוזרים להם להרגיש יותר טוב. גם אחריהם הם רק רואים את הפגמים ומרגישים שהם רחוקים מלהיות מושלמים (ואם הם לא מושלמים הם לא יכולים לנוח ולשקוט). זו הפרעה די נוראית עם מעט אחוזי הצלחה בטיפול - מכיוון שהם לא פונים למקום הנכון לקבל עזרה. במקום לפסיכיאטר הם הולכים לפלסטיקאי.

למעלה