קראתי...את הספגטי, המרוח ברוטב
את דברייך, ואת דברי כולם וכמו שנאמר, ספגטי שכזה אינו דבר שגור במחוזותינו באופן תדיר אבל... אולי מנסיוני אספר... ממקרה פשוט יותר, אבל עם כמה אלמנטים זהים להפליא... ואולי, ממבט על הצד השני... תוכלי להקיש..
אז... נפרדנו היתה לו חברה אבל....להבדיל אלפי הבדלות, לא היה זה רומן ארוך, וגם בטח לא ילדה בצידו שלושה חודשים ראשונים, חי אצל החברה שלו, ובתקופה זו, הילדים לא היו שם עדיין, היו צריכים לעכל קודם את הפרידה, מבלי להכניס דמות נוספת...לסיפור הדבר היה על דעת שנינו, ובעצה אחת עם יועצים היה מגיע הביתה כדי לראות את הילדים, כולל גם סופי שבוע, הסדרי ראיה כמו בגירושין, ואני....הייתי יוצאת מהבית. לא ידעו על החברה, ועד היום לא יודעים שעם הפרידה היא כבר היתה (כן, עדיין הם ביחד, שנתיים אחרי) אחרי שלושה חודשים הוא החליט לשכור דירה לבד ארגן שם חדרים לילדים עזרתי, שלחתי דברים מהבית, מצעים, ספרים משחקים, וגם ליוויתי אותם לשם בפעם הראשונה, שיראו שאני מקבלת את הבית הזה. רק כמה חודשים אחר כך, ואחרי התיעצות עם התרפיסטית, הגיעה היא...החברה לתמונה והצטרפה לביקורים ולינה אצלו, בדירה שלו (כאשר יש גם דירה משלה) כשהילדים היו. גם זה, היה בליווי שלי, בשיחות איתם, ותאמיני לי שהיו להם המווווון שאלות. כמו למשל מה יקרה אם יתחתנו, האם עדיין יהיה אבא שלהם?< האם היא תהיה אמא שלהם? (הם היו בני חמש ושבע וחצי), ואם יהיו להם ילדים... שאלות, שאלות, שנענו באופן הפתוח ביותר. רק לפני מספר חודשים, עברו לגור יחד אז גם דאגתי לפגוש את החברה וגם ביקרתי אותם שם פעמיים, באישור בעלי הבית, בסיטואציות ספציפיות, ורלוונטיות (אותם = הילדים) אז... כמו שאת רואה...זה היה תהליך זהיר שמטרתו...שמירה על נשמות טהורות של ילדים שלא חטאו בדבר עם הגירושין אי אפשר...להפיל עליהם הכל בבת אחת צריך...וחובה, לדרג את התהליך, גם אם זה לוקח זמן (והרי מצופה מאיתנו הבוגרים להיות סבלניים...אז שוויה שוויה, גם אם זה נראה בלתי אפשרי) אצלכם...יש "תיק " נפלא נוסף, וזה הילדה המשותפת... בוודאי שהם חייבים לדעת עליה, אבל אולי לא מייד וכאן המקום של יעוץ מקצועי, ולדעתי פנים מול פנים, ולא דרך האנטרנט גם אם זה יקר בקיצור, זמן...הוא מילת המפתח ומפתח נוסף הוא הסבלנות... והעיקר...לשמור על הילדים כדי שהתוצאה תהיה ילדים מאושרים בצד הורות טובה בצד קשר טוב עם האמא של הילדים וואללה דרך חתחתים לפנייך בהצלחה