מי מוכן לייעץ?מנסיון או מהגיון!

יעריתוש

הגישה שלי היא כשלך תמיד לראות את חצי הכוס המלאה ,רק שבמקרה הזה ובכלל כשמעורבים ילדים תמיד יש לי את הנטיה להכנס לנעליים שלהם.מה לעשות רואה ילד מול העיניים ויוצאת להלחם עבורו כלביאה,לא רואה בעיניים... בכל הסיפור המסובך הזה לא העקשנית ולא בן זוגה מעניינים אותי,הם אנשים גדולים,הם בישלו דייסה והם יאכלו אותה. אני רק רוצה שלמען הילדים נוסיף מעט סוכר שהיא לא תהיה כ"כ מרה. איך אמרת יקירה -כל אחד רואה את הדברים מהעיניים שלו? את לקחת את עיניה של העקשנית ואני את עיני הילדים וכשאני מסתכלת מבעד עינה אז נכון שהוא מעביר מסרים כפולים ועוד דברים שנשמעים קצת מוזרים , אבל כשהעקשנית שלנו תשאל בנוגע לקשר עצמו מבטיחה להכנס לעיניים שלה ,בינתיים השאלה היתה הילדודס... ואגב אני לא יודעת אם כבר אמרתי לך אבל את 10

*יערית

New member
נשמונת.....

אני יכולה גם על זה להגיב לך...? לא הסתכלתי דרך עיניה של עקשנית כלל וכלל!!!!! הלו....תתעוררי שם
אני למעשה דיי "ביקרתי" את מעשיהם יחד! ומסכנים הילדים שצריכים להיות בתוך כל הקלחת הזו. ומי שגם צריכה יותר לספוג שאלות ולמצוא תשובות זו.... האישה שנשארת מחוץ לתמונה(עליה לא מדברים כלל..וזה כואב) את האמת לא הייתי רוצה ספגטי כזה
שומרת נפשי אנוכי... גם את 10..אוהבת שאת כנה איתי לטוב ולרע!!!!!!! יערית-

../images/Emo122.gif תגידו לה היא מרביצה לי

סתםםםםםם יעריתוש למדתי לפני המון שנים שאל לי לדון אדם עד שאהיה במקומו... אף אחד מאיתנו לא יודע מה היה שם,איך התחיל ואיך התגלגל הסיפור.לפעמים החיים לוקחים אותנו למקומות שבחלום הכי הזוי שלנו לא חשבנו שנגיע אליהם. ומי יודע מה תפקידה של האישה בכל הסיפור? ועוד אלף ואחת שאלות שמין הסתם בודאי עוד ניגע בהן באחת משיחות הסלון שלנו.

מוכן ליעץ- מניסיון והיגיון,אם...

שאלה קשה שאלת כאן, והתשובה צריכה לדעתי להתבסס על מידע כזה- 1. בהנחה שעברת כבר גיל הילדות ואולי הגעת לשנות השלושים(בתחילה,כנראה)- האם הילדה המשותפת שלכם היא מעל גיל 8 או לא? אם התשובה היא שכן-שאלתי הראשונה להבנה: למה אתם שניכם לא יושבים יחד עם העלמה הצעירה ומסבירים לה את מצבכם ומכניסים אות ה"בסוד הבעיה שלך להבין נעשי אבא שלה? מה הדברים שעוצרים/דוחפים אותכם בכך.אם יש תשובה- מקומה באימייל(דואל). 2. בהנחה שהחבר שלך לא עבר עדיין גיל 70 ואינו "פר טירון"כבן 18-22,-מה הסיבה שאיננו מביא את ילדיו(שיהיו עשרה- בגיל שנה שנתיים שלוש וכו´ עד 10)- אליך הביתה, כדי שיכירו את "האישה שעושה לו טוב בחייו וגם יש לו אוצר משותף איתה". שיראו, שילמדו- איך העולם האמיתי נראה. אם לא חלמת שצריכה להיות לזה תשובה- כדאי לרדת מהירח ולמצוא מהר תשובה שלך אישית, מהיכרותך את חברך-נראית רציונלית. יש תשובה= יש מיקום(דואל). 3. האם באופייך וביחסייך טרם שהתגרשת בעצמך - לא היית יותר מובלת על יד בעלך ורק במקרה גילית "אמריקה" ואחרי שהתעמתתם עם האמת, נפרדתם ואחר כך - הגט? כאן גם השאלה אם לא נותר לך "זנב" בגודל ילד/ה מנישואייך שעברו- איני יודע. יכול לנחש. מקום לתשובה- - כן, אין צורך לומר. 4. האם את היית גם בעת גירושיו - עורכת הדין שלו? האם החבר שלך לא הביא בפנייך את הטענות של אשתו עד שהתגרשו, כדי שתצטרכי "לקבל או לסתור אותה" כך שהחבר שלך יוכל להשתמש בדיעותיך כדעתו שלו לצורך השגת הגט? בניתוח הדברים שהבאת בשלוש פעמים כאן, נראה לי - שאת"מדקלמת אותו" ולא את עצמך. אין אני מעוניין ליעץ לו- דרך צדבעניין. שיפנה בעצמו לחברי הפורום, ויתן תשובות ופרטים- ויבקש עזרה/ייעוץ. יקבל. לפחות ממני. אם אין לך דעה משלך, וגם אין לך החלטה נחושה לפעול לפי עצה שתקבלי- למה לי להתאמץ? אך תביני, עקשנית- גם לי יש עניין בסיפור שלך. איננו שגרתי,ואיני מתעניין ב"חדשות בנוסח כלב נשך בן אדם ברחוב קיש מספר מפיש", אלא ב"חדשות:הבן הצעיר של בעל כלב האמסטף המפחיד השכונתי- נשך את הכלב וקטף את אוזנו-כדי ללמדו שלא לנשוך את בן הבית"- כן החדשה האחרונה שמעתי לפני מעל 20 שנה מחבר בנסיעת בוקר לעבודה, ועד היום זוכר כמעט כל מילה. 5. באשר לידע שלי, והניסיון: יש לי אשה אלימה- שעשתה אותי "עם ראש פתוח" במח´ כירורגית.מכך - הייתי פעיל בעמותות סיוע למתגרשים ובין השאר- גם סייעתי ל 3 חברים לשוב ולחית בשלום בית שממשיכים בו עד היום. הייתי מבקר את 2 ילדי מקטנותם ועד לארוע תאונתי- פעם בשבוע, יום קבוע, אחה"צ ולילה קבוע. ב 4 השנים האחרונות לביקורים אלו - הייתי גם התומך בכל צרכיהם הנפשיים,וכל הדרוש להם כדי להיות ספורטאים רשומים ומתאמנים יומיום בספורט קבוצתי -אתגרי. עם עבריהתאונה ועד היום - 8 שנים- שאחד מהילדים בא לבקרני - באותו היום שהייתי מקדיש להם, ודואג לעדכן ותי בכל. הבן הנוסף - ביקש וקיבל הדרכה בצעדים ראשונים בקשרי סקס והיה למבוקש.בן אחד- כיום תלמיד מצטיין לתואר שני, לאחר שהיהתלמיד מאוד מצטיין בבי"ס מקצועי-טרום הצבא + 4 שנים בספורט האתגרי- כאלוף בקטגוריה של האישית בבוגרים.כיום - ממשיך שנה 14 ויש לו רקורד גם באירופה. בעבודתי הלפני אחרונה, בחו"ל - הייתי בין היתר"מכבה שריפות" של בעל מניות בכיר- נשיא ל 8 חברות,בעסקים שהוערכו ביותר מ 200 מיליון דולר. בני השני- כיום מנהל עבורו סניף ישראלי לעסקו הבינלאומי. עסק בתחום האינטרנט. לדעתי - הפתרון המתאים עבורכם נעוץ בשינוי גדול שנחוץ אצל החבר שלך - ובייחוד בגישתו להבנת חשיבות ילדיו כמקשה אחת - והביחירה שלו בך. ואם זה לא מעניין אותך - אל תפני אלי - כן, לא צריך לפרט. ושיהיה לך חג עצמאותמהנה, עם ילדיך(??) וחברך יחד. זכרי: בל חגיגת יום עצמאות- מתחילה עם סיום יום הזכרון- לחללינו== כל מסיבה, לעתיד טוב ועצמאי - מתחילה ב"מסיבת הסיום של מה שהיה ולא יהיה יותר".

העקשנית

New member
וואו גארפ-איזו השקעה!ותודה לכולם!../images/Emo51.gif

מפאת השעה לא אתייחס כעת. אבל תודה לכולכם-הפתעתם אותי! לא הכרתי את הפורום הזה בכלל. נכנסתי לרגע-ונפגעתי....כמו הציץ ונפגע-במובן החיובי כמובן. תודה גם לחופשייה ברוח על תשובתך המופלאה! ולניצת על הרגישות והאמת שבדברייך. אכן הדאגה שלי הייתה לילדים, שלי ושלו. הדברים קיבלו קצת תפנית היום. אבל זה לסיפור אחר. לילה טוב.

../images/Emo45.gif אני גאה ../images/Emo9.gif

לפני חודש עוד לא היה כאן כלום רק רעיון שהתבשל במוחי בעזרתה ועידודה של אורלי שלנו שלקחה פסק זמן. עבר חודש ונוצר כאן
חם ותוסס עם דעות שונות ולמרות זאת כבוד והערכה אחד לשני. אוהבת אתכם אנשים

ולך עקשנית רציתי לאמר תודה

את יודעת איך זה הדברים הטובים באים לנו בהפתעה
(מחכה כבר לסיפור התפנית,הודעה חדשה...)

שלום לעקשנית

בשיטוטי בפורומים (בדרך כלל אני מבקרת בפורומים של הורות ושל ילדים צעירים) מצאתי את מה שכתבת ואני מרגישה כמעט חובה לענות לך- ודווקא לא כבעלת נסיון אישי אלא כמי ש"נוגעת" בשאלות כאלה ואחרות מכיוון אחר. אין כלל ספק שעל בן זוגך למצוא את הדרך ולידע את ילדיו (וחבל שלא ציינת גילאים) על הקשר שלו איתך ועל כך שהוא אב לילדה. זוהי התמודדות לא פשוטה-במיוחד מפני שהיא נעשית אחרי הזמן, אבל חבל לדחות זאת עוד ולאגור עוד מתחים שלו, של ילדיו, של גרושתו וגם שלך ושל ילתכם המשותפת (שבוודאי קיימים- גם אם אינם גלויים וגם אם הם מתבטאים בדרכים סמויות או פאסיביות). אני מציעה לך להציע לבן זוגך לפנות ליעוץ, אשר יוכל לעזור לו למצוא את הכוחות ולאתר את הדרך הנכונה לעשות זאת. במקביל- אני חושבת שכדאי גם ששניכם תפנו לאיזו שהיא מסגרת מיעצת(אפשר למצוא גם מסגרות ציבוריות בלשכות הרווחה, בהן מטפלים גם בנושאים של טיפול משפחתי)- כדי לעצב לכם את הדרך המשותפת כהורים וכמשפחה חדשה שיש מאחוריה גם משפחה קודמת. הדברים, אגב, חשובים לא רק עבור ילדיו של בן זוגך- אלא גם (ומאד!!!) עבור הבת שלך, שחיה באווירה (שוב: יתכן ואווירה סמויה) של סודות והסתרות ושל אשמה. ילדים נוטים לאתר אווירה כזו ולהגיב עליה בחרדות ובקשיים. לנו, המבוגרים, קשה לעיתים לאתר את מקור החרדה ואת מקור הסימפטומים האחרים שנלווים לה. הדבר אמור גם לגבי תינוקות קטנים. קראתי חלק מהתשובות שנתנו לך- ואני מכבדת את כולן כתגובות שניתנות "מהחיים" ומהתנסויות אישיות. אלה הן עיצות חשובות וחכמות. אני מנסה לתת לך כיוון מחשבה מקצועי- אבל מעוגן בנסיון ובמעקב אחרי הרבה מאד משפחות וילדים. אני מציעה לך לקחת בחשבון את מה שכתבתי (וכתבתי רק משהו על קצה המזלג) - ולהעריך האם הדברים מתאימים לך ולבן זוגך, האם אתם בשלים לתהליך- ומהן התוצאות האפשריות -גם לטווח הארוך- של כל החלטה שתקחו. אני מאחלת לכם הצלחה ואושר, דרורית אמיתי-דרור.

העקשנית

New member
דרורית אמיתי-אני מאד מודה לך ../images/Emo39.gif

על התייחסותך. לי אין ספק שצריך כאן עזרה מקצועית. אני מתלבטת זמן רב למי ואיך לפנות. קצת קשה לי להחליט.קיבלתי כאן המלצות. אשמח לקבל עוד. הבעייה בפרטי שזה יקר מאד. הוא- אינו בשל כל כך, אבל ישתף פעולה אם אני אבקש. ברור לי שהמצב אינו פשוט. ואני מודעת כמעט לכל מה שכתבת כאן. ההחלטה שלא לספר לילדיו נמצאת אצלו בגלל הקושי שלו והפחד מתגובת ילדיו. אפשר להבין אותו. אני בדעה שחייבים לספר ומה שיותר מהר. אני תמיד בעד האמת!!!! החיים אינם פשוטים. אבל הם חזקים מהכל! תודה גם לך!

שוב שלום לעקשנית

אם את עצמך שלמה עם הרעיון שעזרה מקצועית נחוצה ועשויה לעזור- אני משוכנעת (מנסיוני המקצועי) שבסופו של דבר גם בן זוגך יצטרף. אני מציעה לך להתחיל את התהליך לבד- ולתת לדברים להתגלגל. נכון, יעוץ פרטי הוא דבר יקר. לכן הצעתי לך לפנות ללשכת רווחה. פגשתי זוגות (או יחידים) לא מעטים שנעזרו (לפחות בשלבים הראשונים) בלשכת רווחה שיש בה תחנה לטיפול משפחתי. עובדת סוציאלית שאיננה מטפלת משפחתית - אבל מנוסה ומומחית בנושאים שקשורים גם בהורות ובילדים- תוכל להיות מקור יעוץ מעולה. חלק מההורים נעזרו מאד. חלק אחר- הרגיש שזה לא עונה על ציפיותיו ופנה ליעוץ פרטי אצל מישהו מומחה ומנוסה שהתאים לו. לדעתי- כדאי לך לנסות. מה יש להפסיד? הם שומרים על דיסקרטיות, פונים אליהם אנשים מכל שכבות החברה- גם אנשים שאינם "נחשבים" לפונה ה"ממוצע" (יש דבר כזה?) של לשכת רווחה. אין קשר למצב כלכלי. התשלום נמוך- גם לגבי אנשים מבוססים כלכלית. ובסופו של דבר- אם תרגישי שלא קבלת מענה- תוכלי לפנות ליועץ/ת פרטי/ת. אפשרות שניה היא לפנות טלפונית למקום של עזרה טלפונית כמו ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) שמרכז גם כתובות חצי ציבוריות. שם תוכלי לספר היכן את מתגוררת ויוכלו להפנות אותך למקומות מתאימים ואולי לפרוייקט של אוניברסיטה קרובה שעורכת מחקר וכו´. יתכן שכך תוכלי להשתלב ביעוץ מחקרי או "לשדך" לך סטודנט שעושה עבודה מעשית- אולי ללא תשלום כלל. כיוון שאינני יודעת היכן את גרה, מה גיל הילדה שלך, הילדים של בן זוגך וכו´- אינני יכולה לתת לך טיפים כאלה. בעבר הדרכתי סטודנטים שעזרו מאד, למרות גילם הצעיר, להורים צעירים בהתלבטויות שונות. הסטודנט מקבל הדרכה - כך שאינך תלויה רק בידע ה"צעיר" שלו. מאחורי כל סטודנט צעיר או עובדת סוציאלית/פסיכולוגית/יועצת צעירה עומד מדריך מאד-מאד מנוסה. שוב- בהצלחה רבה, דרורית אמיתי-דרור.

למעלה