מי מוזמן לאזכרה?

מי מוזמן לאזכרה?

בשבוע הבא נציין 7 שנים לפטירתו של אישי שהיה בן 30 במותו. עמוס חברים מבי"ס, מהישיבה בה למד, מהצבא, מקורס הקצינים, חברים ללימודים, להתנדבויות, למילואים, לעבודה במקומות השונים ועד שנאספו מפה ומשם... בתחילה- הייתה נוכחות מלאה. אנשים היו מגיעים בהמוניהם. הישיבה בה קיימנו את האזכרה הייתה מלאה עד גדותיה. אנשים עמדו בדלת..במשך השנים (וגם קצת בגללי) נותק הקשר וכמויות האנשים הדלדלו. הפסקתי להתקשר ולהודיע. והערב, כשניסחתי ורציתי לשלוח-תהיתי למי? למעט מחביריו שעוד שומרים על קשר? לחברים שצברתי לי במשך השנים שחלפו?(אין להם קשר לנפטר אלא הרבה אכפתיות אלי) מה אתם לחשוב?

תארגני לך מנין

כך שניתן להגיד קדיש , עדיף קרובים וחברים קרובים לך שאת חשה טוב עמם ועם הזמן מגיעים פחות, המשפחה הקרובה תמיד תגיע, ילדים אחים תדאגי לוודא שיגיעו לפחות 10 ושיהיה מי שיגיד קדיש לזכרו , אני לא יכולה להגיד קדיש בשל כך אני יצרתי קשר עם בית הכנסת שהתפללים אומרים תפילה אפילו שלא הכירו את המנוח ככה אני שקטה שהתפילה נאמרת לעילוי נשמתם , בלי להודיע לאף אחד שליח הציבור מארגן הכל בבית הכנסת בסעודה שלישית בשבת הקודמת ליום האזכרה ואני בבית מדליקה נר נשמה,

אצלנו

מאחר ואין טקס דתי למעט בני שאומר קדיש בית הכנסת (הבן הבכור הוא המסורתי במשפחה) אני הנהגתי אחרי השנה הראשונה עליה לבית העלמין רק עם משפחה הקרובה לי ..

פשו שי ת

New member
אזכרה

אחרי השנה הראשונה מספר האנשים /חברים/מכרים שמגיעים הולך ופוחת. לדעתי תאספי לך את האנשים הכי קרובים (חוץ מבני המשפחה הקרובה) האנשים שאתמעוניינת שיהיו איתכם באזכרה ויגיעו והכי חשוב שיהיה מנין לקדיש-בבית העלמין-בבית. איתך בימים אלו שולחת חיבוקכוח בעז''ה...
חגית

אצלינו..

מזמינה את המשפחה הקרובה, ועוד 2 חברים קרובים של המשפחה, שהכירו את בעלי וגם 2-3 חברות אישיות שלי, שלא הכירו אותו אבל נעים לי שהן באות, אחרי האזכרה בבית הקברות, באים אלי הביתה לכיבוד קל ושתיה

em0854

New member
אזכרה

בעלי קבור בקיבוץ חצי שעה ממקום מגורי כל השנים הזמנו לאזכרה את המשפחה שלי האחים שלי היקרים לי מאד ואת בני הדודים שלו ודודתו ושני חברים קרובים. אך השנה בדיוק בשבוע של האזכרה אחותי חיתנה את הבת ושבוע אחר כך הדודה חגגה יום הולדת שמונים. לכן עלינו לקבר רק אני והבנות ואחותי עם בעלה שבמקרה ביקרו אותנו. אני חושבת שבשנים הבאות אאמץ את המינהג ונעלה רק אני והבנות.

למעלה