מי מה והיכן?

NimrodOZz

New member
מי מה והיכן?

זִי מֵאכְט מִישְפֳּעט צְוִישֳען אוּנְס

מבטה החי היה דוקר אותי לבכי.

אמרתי לעצמי איך שיתפנה לי קצת זמן אני אכתוב יותר בהרחבה. אבל הזמן לא התפנה. בחיים עדין לא עבר שבוע ואני שטה לי, שטה... תתאר לך. אז לקחתי לי לפני-הצהרים חיובי. אצלי הזמן מתעתע - לפעמים הוא מזדחל ויש ממנו בשפע, ולפעמים הוא טס, כל כך מהר שאני בקושי מספיקה להשחיל מילה. מה שכן- תמיד הוא נוסע, אין עצור. עכשיו נשאלת השאלה: האם ציניות זו מחלת נפש? אני מודה, שהרעיון הזה שלך קסם לי, לפחות בהתחלה נדמה היה שמצאתי את ה"פירצה" בגדר שדרכה אכנס לבוסתן הפורח. אך אין לך "געואלד גצרוכן" שאין לו את ה"פארפאלן" שלו... אתה לא יכול להסתתר מאחורי האין ברירה כי אין מנוס מחופש הבחירה. בכל זאת, אולי אפשר לקבל הנחה. אתה מביט במראה ויוצא בהצהרה שאתה בעצם מין זן נדיר בן למשפחת הקיפודים ורק בגלל זה אתה שולח חצים. ומי שאותך אוהב צריך להבין ולהתחשב. מה יגידו האהובים העזובים "אנחנו קורבנות חסרי אונים הניצבים מול גורל שאינו תחת שליטתנו". "אם נמשיך כך לשתוק נקבל סרטן בואו חברים נגמור על אופנוען - אילולי הוא היה לי יום מושלם"! בעלי לב חלש מנסים להעמיס עליו כמה שפחות, אז הם לוקחים לראות. וכשהן מתמלאות לא נשאר הרבה מקום בשביל אוויר אז הם מפנים למקום אחר בגוף. למשל לכבד והמצפון עובד או למעיים שמשם בד"כ זה מרעיש. והגוף שלהם סופג את הנזק, השפלות קטנות של יומיום. לפני כאלפיים שנה הצהיר הפילוסוף היווני אפיקטטוס: " איננו מופרעים על ידי אירועים אלא על ידי ההשקפות שיש לנו עליהם". שיקספיר הביע רעיון דומה באומרו: " כי אין כל דבר טוב או רע אלא החשיבה עושה אותו כך" הבחירה נתונה אם להיעלב או להיפגע ובאותה מידה הבחירה נתונה אם להעליב או לפגוע נ.ב.ק בקשר לב.פפינו תתרגם לו את זה לארמית או בבלית עתיקה ואם זה לא עוזר, אתה יכול לנסות לשיר לו את זה באשורית מדוברת. ציניות זו מחלת נפש.

NimrodOZz

New member
איזה לינק?

לא קישררתי לשום מקום. למי שלא הבין מדובר פה בחידה. ומאחר ואין לי ראש של מנסחי חידות אשאל זאת בצורה פשוטה: מי אמר למי ובתגובה למה ואיפה? זִי מֵאכְט מִישְפֳּעט צְוִישֳען אוּנְס

למעלה