מי מהמר ועל מה?

Roy1232

New member
תאמת? חכם להמר ביחידת מבוא ובאיסלאם

ויתרתי על רוטשילד, כי זה מקסימום שאלה אחת, וזה נושא כאב ראש. למדתי רק אפשרות אחת כמובן
. ובאיסלאם את דרכי השלטון של המנדטורים והפעילות הציונית לפי הדוגמה של עיראק. זה די הימור בטוח...

רוטשליד דווקא ממש קל!.../images/Emo108.gif

מה כבר יש לזכור עליו? שהוא הקים מפעל לייצור משי, מפעל לייצור זכוכית ומפעל לייצור יין? הלוואי ייתנו שאלה על רוטשילד! זה אחד הקלים..

Roy1232

New member
כל הפקידים והאפוטרופסות והבולשיט הזה

חבל לסבול
הרצל הרבה יותר קל, כנ"ל התנוע"צ.

noyy

New member
../images/Emo28.gifהוא עשה הרבה יותר מזה!!1111

התשובה שלי לרוטשילד כ"כ חופרת שנאבקתי כדי לזכור אותה, כמה שהיא קטנה ופצפונת :$ הברון רוטשילד היה ידוע בכינויו "אבי הישוב" ו"הנדיב הידוע". הברון השקיע מליוני פראנקים בפיתוח המושבות הקיימות בא"י ובהקמת מושבות חדשות כמו מטולה, באר טוביה וכו'... הוא ביסס את החקלאות במושבות על מונוקולטורה - התבססות על ענף גידולי אחד של חקלאות בכל מושבה, כמו גפנים, הדרים, זיתים ועוד. בנוסף, הוא הקים במושבות מפעלי תעשייה: מפעל לייצור בשמים ביסוד המעלה ובית חרושת לזכוכית. הוא הקים יקבים בראשון לציון ובזכרון יעקב ומרפאות ומוסדות עזרה לציבור. בתקופת העלייה הראשונה הוא הנהיג את משטר האפוטרופסות, במסגרת משטר זה נשלחו פקידים ארצה כדי לנהל את המושבות בארץ. הרגע קמתי משינה וזה עשה פלאים למוח שלי, אני זוכרת את הכל

RakTsarot050

New member
זה מאוד הגיוני שהוא הקים מפעל זכוכית...

הוא רצה למלא יין בבקבוקים ולמכור אותו במחיר טוב באירופה. אגב, מי שמונה על הקמת המפעל הזה (במימונו של רוטשילד) הוא דיזנגוף, שהיה כימאי. אז הוא הרכיב SiO2. אבל אז באו יק"א והחליטו שהמושבות יכולות להיות יעילות, והן לא צריכות תמיכה כספית לווריד!

היה הכי טוב

אם רוטשילד במקום לפתוח מפעלים לבקבוקים היה מייצר כאן קונדומים תוצרת הארץ.

kordilia snake

New member
../images/Emo163.gifנצל"ש בקשר לצורות התיישבות צריך לדעת לתת דוגמא לישובים שקמו במסגרת כול צורת התיישבות או שלא חייב?

noyy

New member
../images/Emo28.gifתלמדי, עדיף

לא כזה קשה במבוא: הקבוצה הקטנה - דגניה, המושבות - פתח תקווה (אם המושבות), זכרון יעקב וראשון לציון. בגישור: הקיבוץ - עין חרוד, מושב העובדים - נהלל, ושניהם נמצאים בעמק יזרעאל.

אiפiריה

New member
ההימורים שלי ../images/Emo122.gif

כל מה שמודגש למדתי. [למרות שנדמה לי שהסתכבתי עם ההדגשות האלה
] פרק ראשון- יחידת המבוא: תולדות ישראל והעמים בשנים 1920-1870. בפרק זה יש לענות על שלוש מתוך חמש שאלות. כל שאלה 10 נקודות, מהנושאים הבאים: 1. התנועה הציונית: א. הסיבות לצמיחת התנועה הציונית בסוף המאה ה- 19. ב. העמדות המשותפות לכל הציונים וחילוקי הדעות ביניהם בנוגע לתפקיד המרכזי של התנועה ובנוגע לדרכים למימוש יעדיה. ג. דפוסי פעילות ציונית בגולה: הגדרת יעדי התנועה הציונית- תכנית באזל, הקמת מסגרות אירגוניות ומוסדות לתנועה הציונית, פעילות מדינית, טיפוח תרבות ציונית בגולה. ד. דפוסי פעילות ציונית בא"י- הנחת יסודות לבניין הבית הלאומי לעם היהודי בא"י: צורות התיישבות חדשות, מסגרות ואישים המסייעים לבניין הבית הלאומי(המשרד הא"י, רוטשילד), הקמת מסגרות פוליטיות(המפלגות), ביטחוניות(אירגון "השומר"), חינוכיות ותרבותיות בא"י. ה. ייחודה של התנועה הציונית בראשית דרכה- קווי דמיון וקווי שוני בין התנועה הציונית לבין תנועות לאומיות אחרות באירופה, במאה ה- 19. 2. אירופה והמזרח התיכון לאחר מלחמת העולם הראשונה א. סיום המלחמה והסדרי השלום(14 הנקודות של וילסון ועיקרי ההסדר שנכפה על גרמניה- חוזה וורסאי). ב. השינויים העיקריים שחלו במפה המדינית של אירופה ( אימפריות שקרסו, מדינות חדשות שקמו, תיקוני גבולות), והמזרח התיכון(שיטת המנדטים וחלוקתם בין צרפת ובריטניה). פרק שני- בניין הבית הלאומי היהודי והיחסים בין יהודים, ערבים ובריטים בא"י בין שתי מלחמות עולם. בפרק זה יש לענות רק על אפשרות א'. נושא ההעמקה: בניין הבית הלאומי היהודי והיחסים בין יהודים ערבים ובריטים בשנות העשרים. בנושא זה יש לענות על שאלה אחת בעלת שני סעיפים(25 נקודות): 1. טופס המנדט. 2. פעולותיהם של הנציבים העליונים הרברט סמואל והלורד פלומר. 3. הסיבות לעליה לארץ בשנות ה- 20 ומאפייני העולים. 4. דרך בניין הבית הבית הלאומי בתחום ההתיישבות החקלאית בהון הפרטי ובהון הלאומי וההתיישבות העירונית(התפתחות הערים והתפתחות התעשיה והבניין) 5. בניין הבית הלאומי בתחום החינוך והתרבות. 6. הקמתן של המסגרות החברתיות כלכליות(גדוד העבודה, הסתדרות העובדים הכללית, והאירגונים של המחנה האזרחי) 7. הקמתם של המוסדות הלאומיים והמפלגות בשנות ה- 20. 8. יחסי בריטים יהודים וערבים בשנות ה- 20: מאורעות 1929, 1921 הסיבות למאורעות, מהלכן ותוצאותיהן מבחינת היהודים והערבים, ההערכות הבריטית בעקבות המאורעות:וועדות, "ספרים לבנים" ואיגרת מקדונלד. יחידת הגישור: המשך בניין הבית הלאומי היהודי והיחסים בין יהודים ערבים ובריטים בשנות ה- 30. ביחידה זו יש לענות על שתיים מתוך ארבע שאלות. כל שאלה 10 נקודות, מהנושאים הבאים: 1. הסיבות לעליה ודרכי ארגונה. 2. המרד הערבי- הסיבות למרד, דפוסי המאבק של הערבים כלפי היהודים וכלפי הבריטים. 3. הערכות היישוב היהודי בעקבות המאורעות בתחומי: כלכלה, התיישבות, ביטחון. 4. מדיניות בריטניה לנוכח המאורעות: מתכנית החלוקה של וועדת פיל לספר הלבן השלישי. פרק שלישי- ארצות האיסלאם והיהודים בהן בין שתי מלחמות עולם. בפרק זה יש לענות על שאלה אחת בת שני סעיפים מתוך שתיים. כל שאלה 25 נקודות, מהנושאים הבאים. 1הדגש|. המדינות הקולוניאליות ודרכי שליטתן בארצות צפון אפריקה ובארצות המזרח התיכון. 2. התמורות(השינויים) העיקריות בחיי היהודים בתחומים: דמוגרפיה, חינוך, כלכלה, מעמד חוקי ומשפטי, מעמד הקהילה. 3. הפעילות הציונית- גורמים ודרכי פעילות. <---לומדת עכשיו 4. ראשיתן של תמורות ביחס החברה הקולוניאלית והחברה המוסלמית אל היהודים בשנות ה- 30: הסיבות לתמורות וביטויי התמורות. --------------------------------------------------------------------------------------------- אם למישהו נראה שההימורים שלי מסוכנים מדיי, שיגיד לי על מה לא כדאי לי להמר.

אiפiריה

New member
:| תיקון של הפרק השלישי.

פרק שלישי- ארצות האיסלאם והיהודים בהן בין שתי מלחמות עולם. בפרק זה יש לענות על שאלה אחת בת שני סעיפים מתוך שתיים. כל שאלה 25 נקודות, מהנושאים הבאים. 1. המדינות הקולוניאליות ודרכי שליטתן בארצות צפון אפריקה ובארצות המזרח התיכון. 2. התמורות(השינויים) העיקריות בחיי היהודים בתחומים: דמוגרפיה, חינוך, כלכלה, מעמד חוקי ומשפטי, מעמד הקהילה. 3. הפעילות הציונית- גורמים ודרכי פעילות. <---לומדת עכשיו 4. ראשיתן של תמורות ביחס החברה הקולוניאלית והחברה המוסלמית אל היהודים בשנות ה- 30: הסיבות לתמורות וביטויי התמורות.

נראה לי מסוכן מידי...

(נמאס לי ללמוד
) בפרק הראשון הייתי לומדת עוד נושא אחד לפחות, כי יכולים לשלב שאלה על התנועה הציונית ממה שמסומן אצלך כ1 ו5 - לשים אותם ביחד. ככה היה לנו במתכונת... באזל זה לא קשה - כדאי להשקיע כמה דקות בזה בפרק השני הייתי לומדת את 8 - זה דיי קל וחוזר על עצמו, ואני ממש מקווה שתהיה שאלה על זה - שווה ללמוד את זה כי זה דיי הגיוני... (ואני תמיד מחפשת בדברים האלה היגיון... כאן למשל בגורמים למאורעות - הערבים פתחו במרד כי הם פחדו מהתעצמות של הישוב היהודי מבחינה ארגונית וכלכלית - זה הגיוני. לא?) מקווה שעזרתי...

אiפiריה

New member
:]

נראה לי שבפרק הראשון אני אלך על הסעיף של דפוסי הפעילות בגולה. בקשר לסעיף 8, הוא סעיף חופר ונראה ארווווךך... אני בטוחה שיהיה על זה שאלה. אם ישאר לי כוח אחרי הכל אני אלמד אותו :\ תודה לך, ובהצלחה :)

kordilia snake

New member
../images/Emo163.gifאני למדתי הכול חוץ מהמוסדות של התנועה הציונית (שהמורה לא ממש לימדה) ועברתי דיי בריפרוף על המוסדות שקמו בשנות ה-20 לומרות שכמעט 100% יהיה על זה שאלה

למעלה