מי מהמר ועל מה?

מי מהמר ועל מה?

לא רק אני מהמרת... נכון?
מי מהמר ולא לומד נושא מסויים? איזה נושא? (תכתבו גם אם אתם אפשרות א' או ב'...) אני א' ואני מהמרת בנתיים על 14 הנק' של ווילסון, וחלק מהאיסלאם (כשחושבים על זה, דווקא להימורים שלי אין קשר לא' או ב')

כדי לך ללמוד לפחות ארבע נקודות

יש מצב גדול שזה יהיה באיסלאם אין לי מושג מה ירד קשה להמר על האסלאם.

אבל...

באסלאם עונים רק על שאלה 1 - אפשר פשוט לא ללמוד נושא 1 וללמוד את השאר. אם הנושא שלא למדת מופיע - אתה בוחר את השנייה... בקשר לווילסון - איך אפשר לדעת מה יהיה ומה לא? כולם אומרים 'סיכוי גדול שיהיה' וכו'... איך אפשר לנחש?

יש מצב שאת שמה פה פירוט של 4 נקודות לפחות?

נו המרכזיות אני זוכרת שכתבתי את זה איפשהו ומשום מה זה הלך לאיבוד

בכיף... הנה עיקרי 14 הנק'

העקרונות העיקריים ב14 הנק' של ווילסון (לפי המיקוד): 1.התנגדות למדיניות של הסכמים חשאיים ביחסים בין המדינות צריכה להיות דיפלומטיה גלויה = הסכמי השלום לאחר המלחמה חייבים להיות גלויים 2.חופש השיט חופש השיט בנתיבי הימים הבינ"ל יובטח בכל עת - שלום או מלחמה 3.שיתוף פעולה כלכלי ותרבותי בין העמים יש לפעול למען שיתוף פעולה כלכלי בין העמים. שיתוף פעולה כזה ימנע תחרות ויצור אינטרסים הדדיים לכולם. 4.הפסקת מרוץ החימוש יש לצמצם את החימוש הצבאי במדינות עד למינימום הנדרש להבטחת בטחון הפנים וצורכי ההגנה הבסיסיים של המדינה 5עקרון הלאומיות צריך להפסיק את התפשטות עמים על חשבון עמים אחרים ואת שליטתן של מדינות בעמים זרים 6.עקרון הדמוקרטיה יש להעניק לכל עם את הזכות לבחור את השלטון הרצוי לו 7.חבר הלאומים יש להקים גוף בינ"ל שתפקידו יהיה לפקח על השלום בעולם. כתוב שהמרכזיים זה החימוש, דמוקרטיה ולאומיות

Roy1232

New member
אני זוכר את זה לפי ה3 החשובים

לאומיות, דמוקרטיה, מירוץ החימוש. אני זוכר את זה מאז המתכונת בלי לקרוא פעמיים

הנקודות של וילסון

אז ככה לדעתי צריך לזכור את זה: 5 הסעיפים הראשונים מתייחסים לבעיות עקרוניות באירופה, שיש לפתור אותן (קצת לפתח...) לדוגמה, הסעיף שמבטיח חופש מוחלט של השיט בימים. שמונת הסעיפים הבאים דנים בצורה ספציפית בבעיות דמוגראפיות, כמו הסעיף שמשחרר את הטריטוריה הצרפתית, והסעיף שמדבר על פינוי אזור הבלקן, ומתן עצמאות לעמים. הסעיף האחרון מציע הקמת חבר לאומים, שהוא איגוד מרצון של המדינות תחת הסכמים מיוחדים, במטרה לשמור על העצמאות הפוליטית של מדינות קטנות וגדולות.

למהההה להמרר? ../images/Emo163.gif

למה? הסיכויים שתידפקו בגלל זה כל כך גבוהים!! כאילו גאד, אם תיכשלי בבגרות השנה באמת יהיה לך זין לגשת שוב שנה הבאה? או למועד ב'? כשיש היקף חומר של שנה שלמה? לא עדיף לך לשבת עכשיו ולקרוא את התחת כל הלילה, ומחר להצליח? באמת, הבגרות בשתיים וחצי בצהריים, אם תלמדי עד שתיים בלילה יהיו לך לפחווווות עשר שעות שינה הלילה. לא חבל? רציני.

תראי...

אני פשוט לא מצליחה לזכור את זה. לא מצליחה. להכשל אני לא אכשל, אני מצפה לסביבות ה80-90 אין לי בעיה לשבת ולקרוע ת'תחת, אם זה רק היה עוזר והדברים עליהם הימרתי הם דברים קטנים ו'בטוחים' - יש 5 שאלות ומתוכן בוחרים 3. נגיד ווילסון בטוח יופיע, ואת השאר אני יודעת, אני צריכה לבחור 3 מ4. לא כזה ביג דיל יש לך עצה איך ללמוד? כי אני מוכנה לשמוע...

יש את השיטה שלי, יש את השיטה הרגילה. ../images/Emo163.gif

השיטה שלי עובדת רק על אנשים עם זיכרון צילומי/שמיעתי יחסית חזק. אני פשוט מקריאה לעצמי את כל החומר. כאילו, עמוד עמוד. עד שהכל נקלט. אם זה לא הולך, אז מסכמים בקול. לפני המתכונת הקראתי לעצמי את כל החומר פעם אחת, ואם לא הייתי מתבלבלת בקריאת שאלה כלשהי, הייתי מוציאה 85. בגלל שהתבלבלתי זה 78. השיטה הרגילה זה פשוט לקרוא מלא פעמים, למרקר את הדברים החשובים ולסכם אותם. זאת שיטה גם יחסית טובה, ובטוחה.

אני הימרתי על:

- מוסדות בתנועה הציונית - פגישה של הרצל עם גרמניה.. [את השאר למדתי אל תתנפלו] - סיום המלחמה. [את העמדות למדתי] אפשרןת ב': -הנסיגה ההדרגתית - מוסדות פוליטיים - ההשפעה על הבריטים בתרפט.. אני יודע את זה בערך פשוט כל הועידות אותו דבר וזה מעצבן בשנותה 30: הבלגה והתקפה, זה פשוט מעצבן

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני נראה לי הימרתי פה על הכי הרבה

באיסלאם אני לומדת 2 נושאים קטנים כאלו, רק את הפעילות הציונית ואת הגורמים שהובילו לשינוי ביחס של החברה הקולוניאלית והמוסלמית לציונות (והשינויים עצמם גם). 2 דפים סה"כ וזהו. באפשרות ב' העפתי את תרפ"א-תרפ"ט (הכל, גורמים, מדיניות בריטית, השפעות - חסך לי הרבה), והעפתי את הערכות הישוב היהודי בכל התחומים. במבוא הראשון אני לא לומדת את כל טיפוח הציונות בגולה וההבדל בין התנועה הציונית לשאר התנועות (מחוסר ברירה - המורה לא לימדה את 2 אלו), וגם אני בעצמי מעיפה את ההבדלים בין סוגי הציונות וכל זה. גם את עיקרי תפיסתו של הרצל ובלה בלה בלה לא אלמד כי בטח לא תהיה שאלה על זה. אבל חוץ מזה אני לומדת הכל!!! (טח כמה נשאר) עכשיו אני אעוף מהפורום הזה כי זה ממכר

DanieLushka

New member
וואו עכשיו כשאני חושבת על זה, בחרתי דיי הרבה.

מבוא: עיקרי באזל סיבות לצמיחת הציונות זרמים בציונות מושבה הסכם ורסאי החייאת השפה העברית אפשרות ב': גישור: 2 מוסדות לאומיים 2 צורות התיישבות חדשות 2 צעדים שנקטו הבריטים בעקבות המאורעות 2 גורמים מאיצים ו2 גורמים מעכבים העמקה: מרד: סיבות, מטרות, 2 דפוסי פעולה היערכות היישוב בתחומי: בטחון, כלכלה, התיישבות איסלם: פה זה באמת הימור, הלכתי רק על ההבדלים בשלטון, ושינוי דמוגרפי. את כל זה אני כבר יודעת ממש טוב, בהתחשב בזה שלמדתי רק יומיים וחצי, וזאת הפעם הראשונה שאני קוראת את החומר הזה. XD

למעלה