מי מגדל חמורים באגמון החולה?

natibergman

New member
אתה טועה ובגדול

וחבל שעם בטחון עצמי מופרז. אני חושב שהתמונה מימי המנדט ממחישה זאת - באדיבות הארכיון האוסטרלי.

erpeled

New member
זה נראה זהה למה שראיתי שם

חייב לציין שמבנה הקרניים והפנים זהה למה שקוראים ג'מוס וישנו שם במכלאה המגודרת

בטחון עצמי מופרז?

מה שיש שם בתמונה זה הג'אמוס שהערבים גידלו (כמו שיש במצרים למשל) ולא התאו האפריקני. אתה לא מאמין לי ? תבדוק במדריך ליונקי ארצנו שהוציאה הרט"ג בשנות השבעים ותראה שהתאו האפריקני לא מוזכר שם כלל.

aetos

New member
הג'מוסים הובאו לארץ מסוריה בתקופה העותא'מאנית

(המאה ה16)

erpeled

New member
מאיפה הם הגיעו לסוריה? מאפריקה או מאסיה?

מה הקשר ליאק? האם יש קשר?

aetos

New member
הם הובאו מהביצות של נהר הפרת התיכון..

לשם הם כנראה הגיעו מביצות הפרת (והחידקל) התחתון ,מספוטאמיה,ארץ הנהריים או בישראלית מדוברת ''עיראק''...

aetos

New member
צר לי נתי..רונן קלפ צודק לחלוטין..

Bubalus bubalis התאו האסייני (ההודי) הוא הג'אמוס ''שלנו''.. מתוך האינצקלופדיה החי והצומח של ארץ ישראל ,כרך 12-''צמחים ובע''ח במשק האדם'' : התאו בוית באסיה ומוחזק כבהמת בית מבויתת או מבויתת -למחצה בדרום מזרח אסיה,בהודו,בפקיסטאן ,בסרי-לנקה,בעיראק ובמצרקיים,ומעט אף באיטליה,יוגוסלביה* ,בברית המועצות* ועוד.[*הספר יצא לאור בסוף שנות ה80..] יש כיום למעלה מ120 מליון תאואים המוחזקים ברובם בעדרים קטניםע''י חקלאים זעירים..קרוב לחצי מהם משתייכים לטיפוס ''תאו הביצות'' המשמש בעיקר לעבודה ,ומצוי בדרום מזרח אסיה. המחצת השנייה היא מטיפוס''תאו הנהרות'' שריכוזו הגדול מצוי בהודו,והוא משמש לשלוש מטרות עלפי סדר יורד-יצור חלב, משא ויצור בשר.תאו הנהרות הועבר לפני מאות שנים לאיטליה ולארקצות אירופיות אחרות ושמושיו שם דומים לאלו שבהודו.לעומת זאת אוכלוסיות התאוהמצויות בעיראק ובמצריים,שאף הן משתייכות לאותו טיפוס,משמשות בעיקר ליצור בשר ולמשא,ופחות ליצור חלב. ...התאו בישראל ידוע בשמו הערבי ג'אמוס, ואף הוא מטיפוס תאו הנהרות..

erpeled

New member
אז בכל מקרה זה לא האפריקאי...

ומה שיש בחולה כרגע זה התאו האפריקאי כי משם הביאו אותם נכון? ומכרו לנו שאלו הם הג'מוסים?... חחחחחחחחחח

erpeled

New member
בלבלת אותי... הקהרניים בתמונה שלך שונות לגמרי

ואם התמונה שצירפת היא אכן של הג'מוס המקורי -אז מה שאני צירפתי מהשבוע זה משהו אחר (וגם סיפרו לי שם שהביאום מאפריקה...) אז התמונה שלך זה לא של הג'מוס המקורי.? אלא של מה?

aetos

New member
איזה עדנה לג'אמוס ! 50 שנה אולי..

מאז יבוש האגם וביצת החולה ז''ל ,לא היתה לו כזו... תאו אסייני רבותי ,טיפוס תאו הנהרות ההודי שתפוצתו מגיעה עד המזה''ת (עיראק ,מצריים) ומשם הובא לאירופה וכנראה גם לארצנו (המאה ה16). סגרנו ?....

erpeled

New member
לא ולא -כי הרטג הביאו אותם מאפריקה כך לפחות ב

כתובים -ובהסברים שקיבלתי ממדריכים בשמורה -אז מה לתאו האפריקאי ולאסיאני? וכמובן התמונות שהראו כאן מההיסטוריה עם קרניים הרבה יותר עגולות וארוכות מאלו שצילמתי בשמורה -מחזקות את זה שזה לא אותה חייה ויש גם תמונות של המנדט -וגם הן לא כמו מה שאני ראיתי שם -- מה שמחזק את הדעה שהביאו לנו תאו אפריקאי ולא אסיאני

עזוב ת'גודל של הקרניים

יש גם זנים שונים של פרות עם קרניים בגודל שונה - תתמקד בשני דברים: א) האם הקרניים משוכות לאחור ב) האם הן רחוקות זו מזו ואינן נוגעות בבסיסן אחת בשנייה אם ענית בחיוב על שתי השאלות אזי סביר להניח שזהו הג'אמוס המקורי

erpeled

New member
אז כנראה שזה המקורי -ומכאן שהסיפור על אפריקה

ככל הנראה מצוץ מהאצבע -שכן ג'מוסים מקוריים ככל הנראה לא שוכנים בטבע האפריקאי שם נמצאים אחיהם בעלי הקרניים היוצאות ממרכז המצח מקיפות את הראש ויוצאות לצדדים... נכון? אז מאיפה כן הביאו אותם ? למי יש מידע ודאי מהעיניין המענייין הזה?

erpeled

New member
אז מישהו החליט שהאפריקני זול יותר והביאו אותם

פשוט ככה? ואחר כך הורגים אותם כי הם מסוכנים?... חלם לא?

למעלה