מי מגדל חמורים באגמון החולה?

erpeled

New member
מי מגדל חמורים באגמון החולה?

לפי השלטים יש שם יחמורים פ]רסיים -אבל מה שראיתי אתמול להפתעתי היה עדר של חמורים אלו -ואני תמהה -מי מגדל אותם בשמורת הטבע -ומה המטרה? האם חמורי בר היו שם בעבר ומחזירים אותם לטבע?

erpeled

New member
דור חדש לג'מוסים בחולה -מזל טוב

הג'מוסים היו שם גם -אבל נראה כי הם לא ממש בטבע -אלא במין תכלאה תחומה בגדר תייל האם זה שלב לפני שמשחררים אותם ממש? מי יודע ? הנה תמונות של הגדולים עם הקטנים

erpeled

New member
עוד ג'מוסים (תאו)

הובאו מאפריקה אבל יש דור צעיר שכבר נולד כאן

סאקרה

New member
הם מכסחת הדשא של רט"ג..

לדעתי בקרוב אפשר להחליף את הלוגו של הרשות. בכל שמורת טבע אני רואה עדר חמורים. נדמה לי שהכל התחיל בעינות צוקים, שם התקשו לשלוט בצמחיה הפראית,אכ ראיתי אותם גם בנחל תבור, בשמורת החולה,בעין ארובות ועוד. בתמונה-חפשו את החמור בשמורת נחל תבור.

erpeled

New member
למה לא צבאים?

או כל דבר אחר שיהיה טבעי או נכחד או בסכנת הכחדה למה חמורים?

natibergman

New member
כל מיני סיבות

למשל חמורים כמעט לא ניצודים, לא ע"י בני אדם ולא בעלי חיים אחרים (אבל בעינות צוקים היו בהתחלה טריפות שלהם ע"י נמרים), הם לא מסוכנים בד"כ למרות שיש מישהו בכיר מאד ברט"ג שיעיד אחרת...והם לא יוצרים שבילים רמוסים כמו גמלים שהולכים בטור. ג'מוס (תאו אפריקאי) לעומת זאת זו החיה הכי מסוכנת באפריקה (עשרות הרוגים מידי שנה - יותר מאריות ונמרים) ואין סיכוי שהם ישוחררו לטבע ללא מכלאה. לפני כמה שנים נאלצו לירות למוות בכל העדר שהיה בשמורת עין אפק בגלל שהם ברחו מהשמורה לשדות ואיימו על כל מה שנקרה בדרכם. צבאים, עם כל הכבוד אליהם, הם לא חיה מספיק גדולה כדי להשאיר שטח פתוח (של קנים מתפשטים ליד מקווה מים). לכן צריך חיה גדולה וחמורים מתאימים כמו כפפה ליד שלא לדבר על כך שבעקבות המודרניזציה החמורים נעלמו לגמרי מהנוף והם היום חיה בסכנת הכחדה בארץ...

erpeled

New member
הרגו אותם?!!

לא יותר פשוט לירות חץ הרדמה ולקחתם אחר כבוד למכלאה בחזרה? לא ברור לי למה הרגו אותם? ואם לא התכוונו לשחררם ללכת חופשי בימת החולה -לשם מה הביאו אותם מלכתחילה?

natibergman

New member
שאתה תעמוד בפני דילמות כאלה

תקבל אתה איזה החלטות שתרצה. עדר משתולל הוא לא בדיוק עדר שאפשר לירות בו חיצי הרדמה כאילו אתה באיזה ספארי ציד בסוואנה של אפריקה (עין אפק ממוקמת באזור אורבני/חקלאי). זו ההחלטה שקיבלו המנהלים. העדר הובא מהחולה בזמנו כדי לשמור על חלק מהשמורה כשטח פתוח. השטח הזה מגודר בגדר רגילה + חשמלית ולא נגיש לציבור כאמור מהסיבות שזו חיה מסוכנת. יש כיום עדר אחר מצליח ומתרבה. הג'מוס, למרות מגרעותיו, הוא כן חלק מבית הגידול הביצתי והיה בעין אפק ובהחולה עוד לפני התקופה המודרנית.

erpeled

New member
אני מבין שדרכתי על יבלת -סליחה...

אבל מניח גם שיש ערך רב לחיות אלו - ומישהו השקיע כסף רב להביאם לכאן -פעולה של מסוק עם רובה חיצים - ותוך שעה כולם שוכבים ישנים לגמרי - כמה כבר ההיו שם 20 ראש? נראה לי(כמובן מהספה בסלון ללא כל לחץ וללא כל התמונה -ברור!) שלהרוג זה פתרון רדיקלי ואולי פשוט מדי. בכל אופן -מעניין שבסן פרנסיסקו -בגולדן גייט פארק יש ביזונים - בופאלו שרועים חופשי לא כל גדר או שמירה וגם הם יכולים להיות מסוכנים ביותר כשמרגיזים אותם -איכשהו פתרו שם את הבעיה ללא טווח. וזה יפה ומרהיב וגם מחזיר לאמריקה את צביונה בעבר. אגב -כשיש כבר צורך להרוג אותם -מוכרים את הבשר לגורמה -אני אכלתי שם המבורגר באפאלו -ןזה טעים ביותר

ביזונים אינם בופאלו. מין (או סוג?) אחר

ולמרות שהם דומים, הגודל שונה וכנראה גם המזג. אני התרשמתי שביזונים הם חיות הרבה יותר רגועות מבופאלו.

erpeled

New member
דוקא שם הבנתי שהמבורגר זה בשר נטו...

הייתי אצל חבר שעשה המבורגרים על הברבקיו שאלתי איפה הבשר -ואז הוא הוציא מטחנת בשר זרק סטקים לתוכה -טחן הכל ועשה ממה שקיבל קציצות גדולות ושם על האש שאלתי מה זה -אמר לי המבורגר ואז הבנתי מה זה המבורגר אמריקאי -בשר טחון על האש -וזה ממש בשר נטו... ללא כל תוספות -כלום

erpeled

New member
בקיצור הביאו ג'מוסים לא כדי לשחררר בטבע באמת

אלא בשביל האטרקציה זה מביא עוד תיירים -אפשר למכור עוד אופניים או מכוניות גולף -והמסעדות שמחות והעסקים פורחים -אבל באמת לא התכוונו כלל לשחררם בשמורה? כי ככה זה נראה כרגע... ותקנו אותי אם אני טועה אגב -שמעתי מאם מקורב -שהחקלאים נורא שמחים להאכיל את 45000 העגורים כי במקביל מקבלים המון פיצוי מהממשלה -ובשנות בצורת זה עדיף על גידולים -הממשלה משלמת את עלויות העגורים ואת משפחות החקלאים שכביכול ניזוקים מהם... כולם שורפים כספי ציבור והחגיגה נמשכת...

natibergman

New member
ממש לא - ג'מוס זה תאו בערבית

התאו האפריקני שעדר שלו קיים בהחולה ועין אפק הוא ה-Cape Buffalo (Syncerus caffer). הוא שונה מהבפלו האמריקאי (bison) ומהתאו האסיאני שהוא קרוב שלו.

ronenklp

New member
תאו המים ההודי (ג'אמוס) Bubalus bubalis

זהו אותו תאו שחלבו משמש לייצור מוצרי חלב (כגון מוצרלה - בארץ במושב ביצרון) , באסיה הוא משמש לעיבוד שדות אורז

ronenklp

New member
עדר הג'מוסים הובא מבקעת בית צידה ("בטייחה")

אחרי מלחמת ששת הימים

עדין מדובר בשני מינים שונים

החיה שלה קראו הערבים ג'מוס איננה התאו האפריקני. היא בכלל לא הייתה כאן בזמן האנגלים. יתרה מזו, כפי שתראה בהודעה אחרת ששורשרה כאן, מדובר אפילו בסוגים שונים. אולי באמת הביאו תאו אפריקני לכאן (חבל שלא את הג'מוס המקורי), אבל זה לא מה שהסבים שלנו הכירו בתור ג'מוס.

למעלה