מי לרפורמה - אלי!!!

נכון שאין הכרח לפעול באמצעות גוף צי

נכון שאין הכרח לפעול באמצעות גוף ציבורי, אבל חשבתי - ועדיין חושב - שזה יותר יעיל. יכול להיות ששגיתי בכך שהעליתי את נושא הגוף הציבורי, כאשר יש לי מוניטין וקרדיט משל עצמי, ועכשיו הכל מתעסקים בחידון הגוף הציבורי, במקום להטות שכם. בואו נתחיל במלאכה, ואת השאלות המשניות נשאיר לשלב הבא, כי זה פחות חשוב. האתר של קימקא

אביא

New member
תגידו חשבתם על הוספת שופטים?

הורדת עומס בהחלט עשויה לעזור.

igalgolan

New member
מנפלאות כוח אדם

תוספת כוח אדם עשויה להביא לירידה בתפוקה ולא לעליית. הרבה פרויקטים נחשלים מכיוון שנעשו על ידי מספר רב מדי של אנשים. מספר השופטים בארץ מספיק, ותוספת שופטים עשויה להחריף את הבעיה עוד יותר. יגאל גולן

דעתי שונה

בוודאי שחשבתי על הוספת שופטים, ואפילו מאסיבית. יש הבדל בין "פרוייקט" בו מצופפים יותר מדי עובדים על יחידת שטח, לבין הקלת העומס על השופט היחיד (דבר היכול להתבצע רק ע"י חלוקת אותו מספר התיקים למספר רב יותר של שופטים. במקרה הזה כל תיק הוא "פרוייקט" בפני עצמו. לשיטתך אפשר ורצוי אפילו להפחית את מספר השופטים, כדי להעלות את ה"תפוקה", ואם תאמר כי גם זה לא טוב, אשוב ואשאלך מדוע מספר השופטים הנוכחי הוא "במקרה" המספר האופטימלי. קבוצת-הביקורת שלי היא ערעורי התעבורה, אשר עד התשנ"ן נשמעו בשלושה, והאיכות הייתה גרועה, ואילו לאחר תיקון 9 לחוק בתיהמ"ש, הם נשמעים בפני דן יחיד, והם אינם ראויים למאכל-אדם. האתר של קימקא

דיעה של מהנדס

כמהנדס, אני הולך לטפל בתקלות אך במקביל מנסה לברר את הגורמים לכך. יש יותר מדי פניות לבתי משפט ויש לכך סיבות טובות מאד. שיפוט לקוי שאינו מרתיע, חוסר באכיפה, חד צדדיות שיפוטית לטובת המדינה... אלו הן רק סיבות מעטות. כך או אחרת, מערכת המשפט מלאה בשופטים שאינם ראויים וחסרי הבנה בעיסוקם. למען האמת, הייתי מתפלא אם במצב הקיים, היו מתקבלים פסקי דין נאותים וכאלה המבטיחים פיתרון של ממש לסוגיות המוצגות בפני השופטים. דוגמא: מס רכוש נהג להוציא 120,000 שומות בשנה בשיטת מצליח. נישומים שידעו שמדובר בשומות פיקטיביות הגישו השגות ומדובר ב... 50,000 לשנה. יש למישהו משוג מה זאת אומרת? השגות אלה גררו כ- 5,000 עררים וכנראה כמה מאות ערעורים למחוזי וכמה עשרות ערעורים ובג"צים לעליון. פנינו בבג"צ 6537/97 להורות למס רכוש להוציא שומות אמת. השופט מישאל חשין (מי שהיה בעברו מנהל מחלקת בג"צים בפרקליטות) אמר... "אינני יושב בבית משפט עליון לטפל בכל עוולות המדינה" וכתב פסק דין במילים קצת אחרות אך עם אותה משמעות. השופטים אור וטירקל הסכימו. כך המשיכו במס רכוש להוציא שומות פיקטיביות ותעשיית ההשגות והדיונים נמשכה. שאיש לא ישלה עצמו שאין עוד תחומים שאינם פועלים באופן דומה. אם מישהו סבור שצריך עוד שופטים, אינני מסכים.

אתה לא רוצה עוד שופטים גרועים

שבתאי, כל מה שאתהאומר על השופטים מקובל עלי, אבל כשאתה אומר שאתה לא רוצה עוד שופטים, אתה מתכוון לומר - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה לא רוצה עוד שופטים גרועים, וקשה לי להתווכח אתך, למרות שאני יכול. אבל נניח שפתרנו את הבעייה להנחת דעתך, וכעת ישנו אותו מספר של שופטים טובים, ומציעים לך להוסיף עוד שופטים טובים, באותה האיכות, ובאותו המספר. האם תסרב?! זאת השאלה, ולא כפי שהצגת, משום ששום רפורמה לא יכולה לדלג על בעיית האיכות. האתר של קימקא

אני מבקש שיקול דעת נוסף ...

עו"ד ניר, שלום. אמרת (בתשובה לשבתאי) שתתן את פרטי ה"גוף" למי שיפנה אליך במייל עם נכונות לעזור. אין לי בעיה לפנות אליך במייל, אבל יש לי בעיה להביע נכונות לעזור לפני שאדע מי הוא אותו גוף. לכן, אני מבקש שיקול נוסף, אולי תסכים למסור לי את זהותו של הגוף במייל גם אם לא אביע נכונות מראש לעזור? ובנימה אישית - אני מבקש פרוטקציה. תביא בחשבון שבמשך שנים עשיתי מנוי על "אוטו" כשמטרתי העיקרית היתה לקרוא את המדור שלך.

קיבלתי ...

גם את המייל וגם כל מיני מכתבים דוגמת זה ששבתאי התריע עליהם. תודה על הפרוטקציה. לאור מהותו של הגוף - אין לי בעיה לעזור. אשמח אם תגיד לי מה לעשות. האם לפנות אליך במייל הכולל הצעות? (אין לי הצעות מגובשות, אני רק הגבתי על דברים שנאמרו פה בפורום).

הצעה והסתייגות

אין להעביר הצעות לאדם אחד, כדי להפרות את הרעיונות - כלל בסיסי בסיעור מוחות - וכדי למנוע החלטות המתקבלות על ידי אדם אחד. אשר על כן... 1. להעלות את כל ההצעות בפורום לדיון. 2. במידה והמציע חושש שיש בהצעה משום דיבה, לשון הרע, פגיעה או דורשת חיסיון מסיבה כלשהי, ועל כן רצוי להימנע מלהעלותה בפומבי, יש להעבירה לשלושה חברים לפחות, ולאחר מכן להפיצה באמצעות האימייל לחברים הקבועים המוכרים - בתנאי שהללו יזוהו בשמותיהם המלאים כדי למנוע הסתננות בלתי רצוייה ובלתי מבוקרת (סליחה יוסאריאן).

שבתאי, לא התבלבלת?

חוששני שהתבלבלת בין הרעיון שלי לעבודת-צוות בעניין הרפורמה, לבין הכפפה שעמנואל השליך לרגלי, לשמש כנציב תלונות על השופטים, במסגרת הפורום הזה, או במסגרת אתר תפוז בכלל. עבודת-צוות היא לעולם דבר חשוב ומועיל, במיחוד כאשר מדובר בהכנת מסמך מורכב, כגון הצעת רפורמה במערכת המשפט. ובאשר לטיפול בתלונות כנגד שופטים, אני מקווה שנגיע במהרה לכמות כזאת של תלונות, אשר אדם אחד לא יוכל להשתלט עליהן. אבל בינתיים אני מעמיד לרשות הציבור הזה את מה שלא לכל אחד יש: את הביצים שלי [[[ ציפי: לא למחוק !!!, ומי שרוצה להצטרף - ברוך הבא (אני עדיין לא רואה את הגדודים מסתערים על העבודה הזאת). האתר של קימקא - הכל על הכל

קימקא ../images/Emo84.gif ../images/Emo84.gif (ציפי לא למחוק)

לא חושב שהתבלבלתי. יוסאריאן שאל אם לשלוח אליך הצעות למייל, דבר הנוגד את עבודת הצוות שעליה דיברת. עמותת פחמ"ת שעליה דיברתי, נועדה לרכז הצעות בעניין הרפורמה ולהביאה כגוף עצמאי, בלי קשר לגופים אחרים, אלא כגוף עצמאי. תראה מה זה יעשה לפורום וכמה שתפוז יתמכו. בעניין נציב תלונות נגד שופטים, אין לכך כל קשר. מאידך, אם אותו הגוף גם ירכז תלונות, יהיה זה פתאום גוף שמטפל במספר אספקטים ולא רק ברפורמה או רק בתלונות. בעניין תלונות נגד שופטים... סיפרתי לך לפני זמן מה ששנינו הוזכרנו בעקיפין בפסק דין מסויים. היתה זו תביעה כנגד השופט מישאל חשין שהגישה מישהי בשם דליה מחיפה. לתביעה שלה צורפו שתי תלונות נגד חשין, שלך (מאתר קימקא) ושלי. לפני שהפניתי אליה את התלונה מהאתר שלך, שוחחנו טלפונית וקיבלתי את אישורך (לפני מספר חודשים). לי יש לא מעט תלונות נגד שופטים. ואגב, בעניין איך מעיפים שופט... יש לי קצת ניסיון ממשי עם תוצאות חיוביות. שופט לשעבר (ששימש כראש בית דין לוועדות ערר למס רכוש) וכמה עשרות חברי ועדות ערר - שמעמדם כשל שופט לכל דבר ועניין. אני מספר זאת, כדי להבהיר לחברי הפורום, מדוע יש למהנדס עניין בנושא שעל פניו הוא משפטי.

שבתאי, אתה לא מבלבל ... אתה כורך

שבתאי, טעיתי: אתה לא מבלבל בין שני העניינים. אתה כורך אותם זה בזה, כאשר כל אחד מהם בנפרד הוא פול-טיים-ג´וב. מי שרוצה להקים גוף נוסף להציע רפורמה, רק יבורך, ועל כך הלא נאמר: מי ייתן כל עם ה´ נביאים!!! אני, מצידי, לא אוכל לתת את כולי לשני גופים העוסקים בו-זמנית באותה המאטריה. אוכל להגיב, אוכל להביע דיעה, אבל לערוך חומר מסודר בשמי מקומות, זה קצת כבד עלי. שעם השלמת המוצר שלי ארצה "למכור" אותו גם כאן. אם אתה רוצה להקים את הגוף הנוסף - רק תבורך, ואני אתמוך בו ככל שאוכל. ובאשר לתלונות על שופטים, המטרה היא לכפות על המימסד עצמו, על מערכת המשפט עצמה, לעשות את בדק-הבית, אבל מול הציבור. ומעבר לכל, משני הרעיונות יש לנו בינתיים רק דיבורים על מסגרות, ולא תוכן ממשי. יכול להיות שבסוף כל אחד משנינו יצטרך להמשיך כזאב בודד. אם יש לך סיפורים שלמים על שופטים אשר כבר הועפו - ואני מבין מדבריך שיש - האתר של קימקא ישמח לארחם.

רשות הדיבור לחברי הפורום...

רבותי, האם שמחה צריך לעשות את העבודה לבד? הרי מדברים על עבודת צוות. מדוע לא ירוכזו ויעובדו המימצאים, אצל ועל ידי מספר אנשים? אני לא אוכל לקחת על עצמי ריכוז חלקי או מלא של אחד הגופים. ואגב, המשימה לא חייבת להיות של עורך דין ובהחלט יוכל לשאת בה אדם המתמחה במדעי המדינה, ניהול, מדעי התנהגות ומקצועות נוספים. מתנדבים... עמנואל? פנדריך? יגאל? ו... ציפי? ואחרים?

שבתאי, תבורך בכל מקרה

שבתאי, לא ברור לי אם אתה רוצה להקל עלי, או למנוע ממני "השתלטות יחיד", ולא אדע על מה. אני לא "צריך" לעשות כלום. אני בסך-הכל מחפש דרכים להגשים את מפעל-חיי. מצידי שכל אדם מן העם היושב בציון - ששה-שבעה מיליון איש ואישה, זקן וטף - ישלחו כל אחד תלונה אחת ביום נגד שופט אחד - ולא נזקקנו לכל "מסגרת", עמותה, פורום וכו´, אבל בפועל כל אחד מחכה שאחרים יוציאו עבורו את הערמונים מהאש - משום שלו אין זמן, אין כישרון, אין ביצים, לעשות את העבודה בעצמו. אז אני הרימותי את הכפפה שהשליך לרגלי עמנואל, אעשה את המלאכה, בין בעצמי, בין בעזרת אחרים אשר יצטרפו אלי. מי שמצטרף יבורך; מי שרוצה להתחרות - בין כיחיד, בין במסגרת אחרת - יבורך גם הוא, וכמו שאמרתי: מי ייתן כל עם השם נביאים. ובאשר לשאלתך, אותה פיספסתי בהזדמנות קודמת: לא רק שאין חובה שמשפטן יעשה את המלאכה הזאת, אלא שזה אפילו רצוי שיהא זה מישהו "חיצוני", אשר אינו כבול ואינו מחוייב למימסד המשפטי (ע"ע יוסי ביילין. זו גם הסיבה שהצעתי, בזמנו, לפצל את משרד המשפטים לשני מיניסטריונים. שאני רואה את עצמי כראוי לעבודת-הקודש הזאת, זה לא בגלל היותי משפטן, אלא למרות היותי משפטן, ובגלל הקבלות שיש לי ... והביצים, כן הביצים. האתר של קימקא - הכל על הכל

שמחה -

בסדר, קיבלתי את הצעתו של שבתאי. כיוון שהעליתי את ההצעה, לא יהיה הוגן מצידי להתחמק. לכן - אם תרגיש עומס ותרצה סיוע - אשמח לסייע.

למעלה