מי לרפורמה - אלי!!!

מי לרפורמה - אלי!!!

בשלושת הימים האחרונים נכנסו כאן לא מעט הודעות בעניין הרפורמה במערכת המשפט - לרוב דברים של טעם, גם כאשר לא הסכמתי להם - ואני, לצערי, לא יכולתי להתפנות ולהגיב. יש לי מינוי כוועדת-יחיד מטעם גוף ציבורי גדול ומוכר להכין עבורו הצעה לרפורמה כאמור. כמובן שעבודת-צוות יכולה רק להועיל. כולכם מוזמנים להצטרף. מי שיש לו רעיונות, אפילו ראשוניים, מוזמן לשלוח אלי במייל. רצוי, כמובן, לפתח ולהרחיב, מעבר למקובל בפורום הזה. לאחר ריכוז הרעיונות, נפיץ אותם במייל לכל המשתתפים בצוות הזה, נחלק את העבודה, וגם ניפגש להחלפת-דיעות, לפי הצורך והאפשרות. יוסאריאן, תוכל לבוא בתחפושת. בסך-הכל אני חושב שטעיתי כאשר העליתי את האפשרות שאתה שתול. נכון שהאפשרות הזאת עדיין קיימת, אבל בסבירות נמוכה, ועכשיו רק תגיד במה שגיתי אם שמחה ניר בשבחי ידבר. האתר של קימקא מזמין אתכם עוד ועוד.

שמחה, איזה גוף?

אם הולכים על קלפים גלויים, אז עד הסוף. בינתיים, קבל בבקשה מאמר שלי שלא פורסם "מסיבות השמורות עם המערכת". אין לי התנגדות שישובץ באתר קימקא.

תודה, שבתאי, לא עושה מזה סוד

שלום שבתאי, עניתי לך במייל. לא עושה מזה סוד, אבל לא רוצה למשוך אש בשלב מוקדם מדי, כי ישנם באותו גוף גם גורמים שאינם אוהבים אותי במיוחד, והם יכולים לטרפד כל מיני דברים. כל מי שיפנה אלי במייל, ויביע נכונות לתרום, יקבל את התשובה. האתר של קימקא

רפורמה

אני לא רוצה לרפות את ידיך אבל אני לא מאמין שאפשר לשנות משהו במדינת ישראל. אתן דוגמא. לפני כשנתיים פניתי לח"כ נעמי חזן וביקשתי שתפעל לקידום 2 הצעות לרפורמה- כללי אתיקה לשופטים והקטנת האגרות. היא פנתה למשרד המשפטים שענה לה אחרי שנה תמימה! היא שלחה אלי את התגובה שהיתה מאוד לא מספקת בלשון המעטה. הגבתי וביקשתי שתמשיך לקדם הנושא בהצעת חוק. מאז- דממה. אגב, בתגובה של משרד המשפטים ישנה הודאה שמנגנון הפיקוח המשמעתי על שופטים, במתכונתו הנוכחית, איננו מתפקד. זה כתוב שחור על גבי לבן.

פנדריך, לי אתה אומר שאי אפשר לשנות?

נכון שהשבת לשמחה, אך אני איכשהו מעורב לא מעט בדיון. נכון שקשה לשנות, אך אני הדוגמא לאפשרי.

מי שמצטרף אלי לא מרפה את ידי

ידידי, כשם שגרגירי החול יכולים לחסום את הים הגדול, כך אנחנו. מי שמצטרף אלי לא מרפה את ידי. כשאעני מטפס על קירות חלקים במשך חמש שנים, מחליק אחור וחוזר שוב-ושוב, ובסוף זוכה, הרי זה צעד קטן הפותח מסע בן אלף מילין, ואם לא לנו המלאכה להשלימה, ישלימוה הבאים אחרינו. בוא והט שכם. האתר של קימקא

ובאשר למאמר שלך, אני לא רואה כל מני

ובאשר למאמר שלך, אני לא רואה כל מניעה לפרסמו אצלי באתר. שאלה של זמן. אם אתה יכול להכין לי אותו בקובץ HTML, זה יכות מאוד לעזור. תודה. האתר של קימקא

igalgolan

New member
מערכת המשפט

יש צורך רב ברפורמה רצינית במערכת המשפט, וניתן אף לבצעה ללא הקצעת משאבים נוספים. הבעיה המרכזית היא שישנם הרבה מאוד בעלי עניין שהמצב הנוכחי מיטב עמם ואין להם כל כוונה לשנותו. על מנת שאני (או כל אדם סביר אחר) יהיה מוכן להשקיע מזמנו (וכתיבת הצאות רציניות היא עבודה הגוזלת זמן רב) עלי להיות משוכנע שיש לפחות סיכוי סביר ששהשקעה לא תהיה לשווא. לכן חשוב לדעת מי העומד מאחורי המאמץ לשינוי. יגאל גולן נ.ב. כתובת ה E MAIL שלי נמצאת ברשימת התפוצה של האתר של קימקא.

יגאל - אם כך,

למה אתה משקיע זמן במתן תשובות רציניות לכל מיני בעלי כינויים בפורום זה?

יגאל, זה ממש לא משנה

אין כל הכרח לפעול רק באמצעות "גוף ציבורי". אפשר לרשום את פורום חוק ומשפט בתפוז (להלן פחמ"ת) כעמותה ואתה הופך לגוף ציבורי. גם אם לא תירשם כך, מותר ל"קבוצת משפטנים ומומחים לניהול (אם גם אני רוצה להיכלל)" לבוא עם הצעות ממשיות, לגבש נייר עמדה ואין מניעה לשלוח נציג מטעם עמותת פחמ"ת לדיונים בכנסת. תראה כמה פרסום תקבל מתפוז. כך, אתה פטור מהחשש שרעיונותיך, הצעותיך והשקעתך בעניין ירדו לטמיון. ולחידה היומית... מי יודע מה זה טמיון? לפותרים נכונה... עדיין יוסאריאן לא העביר לאביא את הפרס שעליו ויתרתי בחידון הניקוד.

ronita

New member
טמיון

ישנה תוכנת משכורת אשר מכנה את הניכויים למס הכנסה בשם טמיון. תהיתי האם בכך אינם חשופים לתביעה כלשהי ומצאתי כי טמיון= אוצר המדינה. כמו כן אוצר המדינה נמצא במרתפים ומכאן ירד לטמיון (כלומר פיזית).

יפה ואכן סילבן שלום הוא שר הטמיון

וכל מה שהולך לאוצר המדינה יורד לטמיון, לא רק פיזית. יוסאריאן, אני מבקש שאת מה שוויתרתי שתיתן לאביא ואתה לא נותן לו... אז עכשיו אל תיתן לרוניטה.

ronita

New member
אם אנחנו ברגע של עברית אז רוניתא

ויוסאריאן - אני מחכה בקוצר רוח.

תקוות שווא. ...

הפרס הובטח לאביא. מקדמה על חשבון הפרס כבר נשלחה לו. בעתיד, הקרוב, אשלח לו את יתרת הפרס (אביא היה מוסיף "אי"ה"). אתמול, אגב, אביא הצדיק את הפרס באופן מפורש יותר, כי הוא נתן לי עוד תשובה של מישהו לגבי שאלתי. תשובה שיש בה משום ההתחמקות, אך היא יותר משכנעת מהתשובות הקודמות.

יוסאריאן, אי אפשר לסמוך עליך...

מה פתאום אתה בסוף נשבר ומחליט כן לתת לו? חוץ מזה, אמרתי שאני מוותר בתנאי שהאריזה תיפתח מול עינינו - ואני לא רוצה לומר עינינו הנדהמות - אז לפחות תאמר מה זה היה. ואם כבר, איזו תשובה שהיא גם מתחמקת וגם יותר משכנעת נתן לך אביא? ספר לנו ונרחיב גם אנחנו את האופקים הצרים שלנו. ולרוניתא... צר לי (אבל את רואה איך כעסתי עליו)

ronita

New member
שבתאי תודה

ונראה לי שעכשיו אני צריכה להמציא חידה ולהעביר לפותר את הפרס הוירטואלי של יוסאריאן.

למעלה