מי לוקח קולות ממי?

Roobie

New member
מי לוקח קולות ממי?

נהוג לחשוב שאם ש"ס גדלה זה על חשבון הליכוד, ואם הליכוד יגדל זה על חשבון ש"ס או מפלגות הימין הקיצוני, ומרצ על חשבון העבודה ולהיפך, אבל יש משהו אחר שלא חשבנו עליו. מרצ, במיוחד בתקופת משבר כלכלי איום כמו עכשיו, יכולה לקחת קולות מהליכוד. תושבי עיירות הפיתוח נוהגים (ברובם, לא כולם) להצביע לליכוד, כי כך הם היו מורגלים. ייתכן שעדיין יש בהם שנאה כלפי השמאל מתקופת מפא"י, וגם כי השמאל מזוהה היום עם תמיכה עיוורת בפלשתינים. לדעתי נוער מרצ (שאני מתכוון לחזור לפעילות בו, לקראת הבחירות) צריך לעשות "קפה מרצ", או איך שזה לא נקרא (מי שהיה בזה יודע על מה אני מדבר) בעיירות פיתוח ברחבי הארץ, ולהסביר לאנשים מדוע מרצ יכולה לעזור למצב הכלכלי ולפיתוח הערים שלהם יותר מכל מפלגה אחרת. אני בטוח שיהיו אנשים רבים שיאבדו את כל הדעות הקדומות עלינו מהר מאוד. כדאי להתחיל הפעילות הזו בשבועות הקרובים, ולעשות אותה בצורה נמרצת בחודש האחרון לפני הבחירות. בברכת נתניהו טוב ליהודים
, יובל

ערב רב

New member
היה על כך מאמר ב´הארץ´

והוסבר כי אין לכך סיכוי בשל הקשרים האידאולוגיים בין המתנחלים ליושבי עיירות הפיתוח - העדפת יהודית על דמוקרטית, תפיסת כפייה דתית אורתודוכסית מעשית, מסורתיות, וכמובן קשיחות עמוקה לכל פעולת איבה ערבית, ויש רבות כאלו כיום. אתה מבין, תושבי עיירות הפיתוח מעדיפים דת, מסורת ועמידה צבאית על אוכל והתפרקות מנכסיה האידאולוגיים והחומריים של מדינתם. הם ציונים בכל נימי גופם.

אולי דווקא לא..?

אני מאמין שבמצב כלכלי קשה אנשים יהיו מוכנים לפנות התנחלויות על מנת שיהיה להם מה לאכול. הקיום של האדם בא לפני הלאומיות. ´פועלי כל העולם- אחדו´.

ערב רב

New member
זהו שלא - היהודי המסורתי-דתי איננו

מתאים למודלים החילוניים של הסוציאליסטים.

Roobie

New member
"התפרקות מנכסיה האידיאולוגיים..."?

מה במצע מרצ מצביע על התפרקות מנכסיה האידיאולוגיים של מדינת ישראל? לדעתי יציאה מהשטחים תעזור בהרבה לעמידה הצבאית של מדינת ישראל, ויש היום גם ימנים רבים שמכירים בכך - עובדה שרוב העם מוכן לצאת מרוב ההתנחלויות.

ערב רב

New member
טרנספר או אפרטהייד?

שהוא לברוח מצרות, למרות הידיעה שבסופו של דבר אין מנוס. על כל פנים, פורסם עוד מאמר בהארץ המנתח בצורה סבירה את המצב. אם נוסיף אליו את העובדה כי לנו הציונים ברור כי מדינה דו-לאומית הינה השמדתנו, וברור שההפרדה תכשל לא בשל המתנחלים אלא בשל השפעותיה האיסטרטגיות מול ארצות ערב (חזית מזרחית, הרתעה, רוחב של 14 ק"מ וכו´..), אזי אנו נותרים עם 2 אפשריות: טרנספ או אפרטהייד. נשאלת השאלה: מה ישים יותר, טרנספר או אפרטהייד? נראה שבתחילה האפרטהייד הוא הפתרון, שכן כל עוד האוכלוסייה היהודית תהווה חלק ניכר מהאוכלוסייה, ב-50 השנים הקרובות, ה-´עם´ במובן הרחב לא יוכל להתקומם לחלוטין כנגדו. אבל אנו צריכים לחשוב לטווח הארוך, לדורי דורות, ומכאן שהטרנספר בלתי נמנע, שכן הוא פתרון בלתי מצטבר, בלתי מתמשך, שלאחר יישומו יפחת בהדרגה מידת הנזק שהוא יסב לנו.

Roobie

New member
יופי...

בשתי מילים פסלת לגמרי את רעיון ההפרדה. בכל מקרה, הפרדה או יציאה אחרי מו"מ, זה הפיתרון היחיד. אנחנו לא יכולים להישאר בשטחים. טרנספר או אפרטהייד = גרמניה הנאצית או דרום-אפריקה הלבנה. תבחר אתה. אני חושב שבדיוק על כאלה דברים נאמר "זו נבלה וזו טריפה".

ערב רב

New member
וכמובן שבריחה לגבולות 67´ אינה

פותרת דבר, שכן שוב עלינו לבחור בין טרנספר לאפרטהייד של ערביי ישראל, שכמותם תהיה למעלה מ-9 מיליון בעוד 50 שנה, כשאני ואתה נצא לפנסיה ונצפה לחיי שקט ושלווה. קצת חשיבה לטווח ארוך.

למעלה