עוד פיה אחת פחות
New member
מי לה' אליי
זה הרבה זמן רץ לי בראש. זה יוצר אצלי סערה רגשית עצומה וחיכיתי שהיא תעבור כדי שאוכל לדבר על זה ברהיטות ובקוהרנטיות, אך עברו חודשים ועדיין הסערה נמצאת, אז החלטתי פשוט לשפוך את זה החוצה, עם הגשמים, ואני מקווה שתצליחו להבין משהו. ---
--- תארו לכם סיטואציה מעניינת. בעיר עיר נורמטיבית לכל הדעות, גדֵל איש. כבר מילדות אפשר להבחין כי הוא חריג: יש לו אף עגול וכתום. כמו מיני כדורסל במקום אף. בתחילה צוחקים עליו בבית הספר. אחר כך צועקים. מקללים. יורקים. מכים. אונסים. משפילים. הוא פונה להנהלת בית הספר, והם בתגובה מציעים: ניתוח פלסטי לשינוי האף. הרי איך אפשר לכעוס על ילדים שלא יודעים כיצד להתמודד עם חבר כתום-אף לכיתה, הם רק ילדים. הוא גדֵל. לא רוצים לגייס אותו. בסוף מסכימים, מתפשרים על הפרופיל. בטירונות המפקד אומר לו: אתה תותח. אתה החייל הכי טוב במחלקה. הייתי נותן לך את הכומתה ואת הסיכה שלי, אם לא האף. ככה הוא חי. הוא הולך לרופא עם דלקת גרון והרופא אומר לו: מה עם ניתוח לשינוי האף? ובדייטים הן אומרות לו: איזו חכמה. איזה הומור. אילו עיניים. רק האף, אתה מבין, האף הכדורי הכתום הזה... וכולם. כולם מעירים לו. קרובי משפחה וזרים ברחוב. בוסים פוטנציאליים בראיונות עבודה, מוכרים בחנויות. האמת שהוא דווקא מרוצה מהאף שלו, אבל לכל השאר זה מפריע. בשלב זה עצרו את הקריאה וענו לעצמכם בכנות: מה הייתם עושים במקומו? האם הייתם מבצעים ניתוח לשינוי האף? --- עכשיו תארו לכם שלא באף כתום ועגול מדובר, אלא בדת. ביהדות, נאמר. כולם מנדים מישהו כי הוא יהודי. נוהגים באלימות, מדירים אותו, ובאופן בלתי פוסק מציעים לו פתרון. מציעים לו את האפשרות להיות חלק. להתנצר, או בשפתנו: להתבולל. מה יחסנו לאדם כזה, אדם מתבולל? זלזול, במרבית המקרים. זכורות לי פעמים ספורות בחיי בהן ניסיתי, במהלך דיון, להעלות את ההתבוללות כצורת פתרון לגיטימית לבעיה שנוצרה- בכולן צעקו עליי. היו המומים. איך אפשר להעלות דבר כזה על הדעת בכלל, איזה מן יצור חסר עמוד שדרה מוותר על דתו רק בשביל לרצות אחרים? אפילו אם מדובר בסכנת נפשות של ממש! אפילו אם מדובר במוות או התיוונות, יש בנו זלזול כלפי המתיוונים. ועד היום אנו נושאים בגאווה את דגל הגבורה, מי לה' אליי. הדגל של אותם צודקים וצדיקים אשר לא התבוללו, אלא עמדו ביהדותם. --- ובכן, אני שמנה. זו אני. נעים מאד. אני אישה, יהודייה, שמנה, ועוד דברים רבים. ובכל פעם שאתם אומרים לי לעשות דיאטה, אתם מבקשים ממני להתבולל. אתם מבקשים ממני לוותר על מי שאני, בשביל לא לסבול מהנידוי והאלימות שלכם. אתם מבקשים ממני לוותר על מי שאני, כדי שהחברה שלכם תהיה הומגנית יותר, נחשבת יותר, יפה יותר. ארית יותר. שאלו את סבא או סבתא שלכם, אני בטוחה שהם יספרו לכם עד כמה הדרישה להתבולל היא משפילה, קשה, אלימה.
זה הרבה זמן רץ לי בראש. זה יוצר אצלי סערה רגשית עצומה וחיכיתי שהיא תעבור כדי שאוכל לדבר על זה ברהיטות ובקוהרנטיות, אך עברו חודשים ועדיין הסערה נמצאת, אז החלטתי פשוט לשפוך את זה החוצה, עם הגשמים, ואני מקווה שתצליחו להבין משהו. ---