מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי? אפשר להגיד שממשלת ישראל עטפה את בתי הכנסת בגוש קטיף בסרט ורוד והצמידה אליהם פתק "שרוף אותי", כדי שאחר כך יוכלו השרים להזיל דמעות תנין ולהגיד "תראו איזה ברברים!". אחרי שהקימו התנחלויות שבמשך עשרות שנים ממש חנקו את רצועת עזה, עד כדי כך שהתושבים לא יכלו ללכת להתרחץ בים שנמצא שני קילומטר מהבית שלהם, מה ציפו שיקרה בדקה הראשונה של חגיגות השמחה כאשר מורידים לפלסטינים את המשקולת הכבדה הזאת מהגב, ובאותו זמן מכוונים את אורות הזרקורים אל בתי הכנסת ולמעשה מסמנים אותם בתור מטרה? למי שלא שם לב, בדיוק השבוע הוכנס ספר תורה לבית הכנסת ביריחו. כן, בעיר יריחו שבשליטה פלסטינית מלאה, נמצא ומתפקד בית כנסת, יהודים (ודווקא יהודים מחוגי הימין והמתנחלים!) באים ומתפללים שם תחת שמירת המשטרה הפלסטינית ולא קורה שום אסון. אילו לפני חצי שנה הממשלה היתה מודיעה לרשות הפלסטינית שהיא מבקשת לשמר כמה בתי כנסת בגוש קטיף, והיו נכנסים למו"מ מסודר ועושים הסכם, בהחלט יכול להיות שזה היה אפשרי. אבל מה אפשר לצפות כאשר שרי הממשלה זורקים את זה פתאום ממש בדקה התשעים, כמה שעות לפני היציאה הסופית מהרצועה, ומבטלים החלטה קודמת שעברה את כל ההליכים ואושרה גם בבג"צ? בעיני, מי שהביא לנו את הסצנה המבזה הזאת מתוך כוונה לקבל עוד כמה קולות במרכז הליכוד הוא הברברי האמיתי.
 
יריחו היא נווה מדבר

שקיים אינטרס של כל הנוגעים בדבר - הרש"פ, ישראל וארגוני הטרור, כל אחד משיקוליו, לשמור אותה מחוץ ללהבות. בתי כנסת ושאר מקומות קדושים ליהדות בשטחי הרש"פ, כגון קבר יוסף, הושחתו, הועלו באש או הוסבו למסגדים. גם כאלה שהרש"פ התחייבה במפורש (מלבד התחייבותה הכללית באוסלו) בהסכמים שונים לשמור עליהם. כך היה גם בירושלים המזרחית שבידי הירדנים, לפני 1967. העלאת בתי הכנסת באש היא מעשה ברברי לפי כל קנה מידה.
 
לא חורא גנב! עכברא גנב!

ההתיחסות שלך היא כמובן גזענית - "האם אפשר לצפות מכריש שלא יטרוף? האם אפשר לצפות מנחש שלא להכיש? האם אפשר לצפות מפלסטיני שלא לשרוף בתי כנסת?" בושאי שלא! לדעתך זה חלק מהטבע שלהם. אם יהודי זרק ראש של חזיר לחצר מסגד, כל העם מזדעזע. מדוע? כי לא מצפים מיהודי שיעשה דבר כזה! אבל פלסטינים? זה הטבע שלהם!
 
עכשיו נצחק- גיחי גיחי.

קיימת התרשלות גדולה בנושא בתי הכנסת בגוש-קטיף. ההחלטה כשלעצמה על אי הריסת בתי הכנסת באה מאוחר- מאוחר הרבה מעבר לזמן הדרוש ועוד רמסה תוך כדי פסיקת בג"ץ ולא אפשרה הכנת הגנה מספקת מצד הפלסטינים למנוע לפחות את החילול הרבתי שנעשה. אותם בתי הכנסת- בין אם חוקיים בחוק בינלאומי או לא הרי שהם נמסרו בצורה חוקית לידי הפלסטינים מידי ממשלת ישראל בהחלטה דמוקרטית(כשם שהוחלט לצאת מהגוש) ועל כן בין אם רצו בכך או לא קיבלו הפלסטינים לידיהם את אותם מקומות ספציפיים שהוגדרו להם כמקומות עם חשיבות רגשית שיש לפחות לדאוג שלא יחוללו... הפלסטינים התרשלו בכך מעבר לכל פרופורציות. התכוננתי לתמונות קשות, אך לא קשות כשל החילול ההמוני שהתחולל בבית הכנסת בנצרים, במורג ובנווה דקלים... רתחתי על שהממשלה איפשרה לכך לקרות בצורה מבזה שכזאת. רתחתי על שהרשויות הפלסטיניות עצמן משתתפות בחילול ואפילו לא מציבות חוליה אחת ראויה של שוטרים שתנסה לפחות למנוע את מה שהתחולל באותם מקומות רגישים. רתחתי על ההשתלחויות בממשלה של אותם רבנים שמנעו מהממשלה להרוס בעצמה את בתי הכנסת ולמנוע את חילולם. רתחתי על אותו צבוע פלסטיני שהביט מהצד בנערים משחיטים את בית הכנסת בנצרים ורק מלמל למצלמה 'הטיפשים האלה נותנים תירוץ ליהודים שרוצים להרוס את מסגד אל-אקצה.' אמר ורק הביט בהם מבלי לעשות דבר. אין הצדקה לחילול בתי-הכנסת כשם שאין הצדקה לחילול מסגדים.
 
למעלה