מי כאן הברברי?

למה קשה לך להבין שעבורם זה אסון?

להשקפתם - נושלו מאדמותיהם, גורשו מביתם ומארצם, נהרגו מהם רבים, איבדו מעמד, איבדו ניהול ושלטון עצמי כל זה משול לאסון

motyka

New member
מחזק את דבריו של אשר

תוצאות מלחמת השחרור היו אסון עבור האומה הפלסטינאית. האסון הגדול ביותר לדעתי הוא פיצול האומה הפלסטינאית במדינות שונות

תוכל לומר לי

האם בנצרת/שפרעם/טייבה/טירה או בכל עיר ערבית אחרת חוגגים את יום העצמאות? הייתי מעוניין להגיע פעם אחת ולחגוג גם שם.

motyka

New member
ישנן חגיגות פורמליות

ובשפרעם חוגגים הדרוזים. אין לי מושג האם יש חוגגים מהעם, אם כי הם מנצלים את יום החופש לשמחות משפחתיות.

למה רק פורמליות?

אולי כדאי לשאול את הערבים בפורום הזה והשכן, איך הם חוגגים את יום העצמאות. הייתי מעוניין להגיע ולחגוג גם שם.

Ragamala

New member
האם אתה חוגג את חג הפולחן?

אשמח להיות מוזמן לביתך לסעודת החג. יום העמצאות הוא חג לאומי של מדינה דתית ולכן הוא חג דתי. עצמאות המדינה "היהודית". למה זה מפליא אותך שמיעוטים אינם חוגגים יום זה? הם אינם מכירים בעצמאות הזו כי היא של העם היהודי ולא שלהם. הם לא רצויים במדינה הזאת. אתה רואה פה סיבה לחגיגה? הטיעון שלך הוא שהם חייבים להיות פטריוטים. זה טיעון אנטי דמוקרטי כי אתה יוצא מנקודת הנחה שהיחס כלפי המדינה חייב להיות דומה וחזק אצל כולם. יש אזרחים לא ערבים ולא יהודים שזה ממש לא מעניין אותם - העצמאות הזאת. האם עליהם אתה גם כועס?

סלוניק

New member
וודאי.

הרי שהנכבה היא מאורע בעבור כל הפלסטינים יושבי הארץ עד 1948, ובכללם גם ערביי ישראל.

סלוניק

New member
לא.

כל עוד אין מדינה פלסיטינית, הפלסטינים הם בגדר עם, לא יישות מדינית.

למעלה