מי כאן הברברי?

סלוניק

New member
אם הם שייכים לעם, אין סיבה שלא.

זה כמובן לא מלמד על היותם ישראלים (אלא אם כן אתה רואה את ישראל כעם).

סלוניק

New member
לא.

לפי מחקרו של פרופ' סמוחה מ-2002 מס' הערבים-הישראלים המגדירים עצמם כפלסטינאים הוא 10.9% בלבד.

הבנתי

אז הם שייכים לעם הפלשתיני, רואים את עצמם פלסטינים אך אינם מגדירים את עצמם פלסטינים. הגיוני.

סלוניק

New member
הם מגדירים עצמם ערבים-ישראלים

או פלסטינאים-ישראלים, לא מבין את הסתירה בין זה לבין היותם שייכים לעם הפלסטינאי.

אם הם שייכים לעם הפלסטיני

ועוד מעט תקום מדינת פלסטין, עבור העם הפלסטיני, מה הבעיה בחילופי שטחים?

סלוניק

New member
מי שירצה לעבור בעצמו, שיבושם לו.

לא אמנע זאת ממנו. ועם זאת לא אכפה על השאר לעבור ל"מדינת פלסטין". לא כל דגם מדיני שמצהיר על עצמו כעל "מדינת העם ה-____" צריכה להיות בהכרח מדינה של בן עם שכזה, כפי שלמשל מרבית יהודי העולם אינם נמצאים במדינה שרואה עצמה כ"מדינת היהודים".

אני לא מדבר על טרנספר

אלא על הזזת הגדר במקומות מסויימים. 2 מדינות ל-2 עמים.

ממש לא

כל אחד יישאר בביתו, ישמור על אדמתו, לא יגורש. לגביי רצונם, כן או לא, לא רלוונטי. מה שכן רלוונטי, הן היתרונות הגלומות במהלך הזה.

סלוניק

New member
מה הקשר למה שכתבתי?

אני מדבר איתך על אזרחות, לא על אדמה. נראה שאתה מכין בנק של סיסמאות מוכנות מראש בלי קשר להודעה.

גם אני דיברתי על אזרחות

מעבר מאזרחות ישראלית לאזרחות פלסטינית. בכפייה או שלא. קצת קשה לי להאמין שפלסטיני יהפוך להיות חסר אזרחות במדינת פלסטין.

סלוניק

New member
"בכפייה או שלא".

אתה מדבר על כפייה, אלא אם כן אתה כמובן מתכנן לאפשר לערבים ישראלים לעבור מהמשולש לאיזור אחר בישראל.

סלוניק

New member
../images/Emo6.gif

אני מציע לקרוא את ההודעה של תמיר לוין, שהיא למען האמת די משעשעת. הוא לא מתכוון לכפות על ערבים ישראלים להמיר את אזרחותם, אלא רק אם לא יסכימו לעשות זאת מרצונם החופשי.

Ragamala

New member
לפי רעיונך, מי שירצה להישאר

אזרח ישראלי, יהיה עליו לעזוב את ביתו ולעבור לבית אחר בתוך ישראל. אם הממשלה תפצה אותו, אני בעד.

למעלה