מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי?

מי כאן הברברי? אפשר להגיד שממשלת ישראל עטפה את בתי הכנסת בגוש קטיף בסרט ורוד והצמידה אליהם פתק "שרוף אותי", כדי שאחר כך יוכלו השרים להזיל דמעות תנין ולהגיד "תראו איזה ברברים!". אחרי שהקימו התנחלויות שבמשך עשרות שנים ממש חנקו את רצועת עזה, עד כדי כך שהתושבים לא יכלו ללכת להתרחץ בים שנמצא שני קילומטר מהבית שלהם, מה ציפו שיקרה בדקה הראשונה של חגיגות השמחה כאשר מורידים לפלסטינים את המשקולת הכבדה הזאת מהגב, ובאותו זמן מכוונים את אורות הזרקורים אל בתי הכנסת ולמעשה מסמנים אותם בתור מטרה? למי שלא שם לב, בדיוק השבוע הוכנס ספר תורה לבית הכנסת ביריחו. כן, בעיר יריחו שבשליטה פלסטינית מלאה, נמצא ומתפקד בית כנסת, יהודים (ודווקא יהודים מחוגי הימין והמתנחלים!) באים ומתפללים שם תחת שמירת המשטרה הפלסטינית ולא קורה שום אסון. אילו לפני חצי שנה הממשלה היתה מודיעה לרשות הפלסטינית שהיא מבקשת לשמר כמה בתי כנסת בגוש קטיף, והיו נכנסים למו"מ מסודר ועושים הסכם, בהחלט יכול להיות שזה היה אפשרי. אבל מה אפשר לצפות כאשר שרי הממשלה זורקים את זה פתאום ממש בדקה התשעים, כמה שעות לפני היציאה הסופית מהרצועה, ומבטלים החלטה קודמת שעברה את כל ההליכים ואושרה גם בבג"צ? בעיני, מי שהביא לנו את הסצנה המבזה הזאת מתוך כוונה לקבל עוד כמה קולות במרכז הליכוד הוא הברברי האמיתי.
 

meitush123

New member
את צודקת לגמרי

ועוד מילא אם היו רוצים לשמור רק את הגדולים. היו שם משהו כמו 15 בתי כנסת! ופתאם, פחות מיום לפני היציאה החליטו שלא הורסים. מלבד זאת, המקום בלי ספרי התורה וכל שאר חפצי הקודש אינו קדוש! עובדה היא שעשרות בתי כנסת נהרסו בשנים האחרונות בניו יורק לאחר שהעבירו את תכולתם למקום אחר (כנראה שהיו מטים לפול או משהו כזה)
 

freshlama

New member
זה כבר דבר אחר

אני לא תומך בשיטה הזאת, ואישית דת ממש לא מזיזה לי. אבל כשדיברתי על זה עם איש דתי הוא אמר לי ש"מותר" להרוס בית כנסת כל עוד בונים אחד אחר במקומו. זה כנראה מה שקרה בניו יורק.
 

Vendetta

New member
את מקשיבה לטיעון שלך?

היה צפוי שהם ישרפו את בתי הכנסת. נכון. כלומר, היה צפוי שהם יתנהגו כמו ברברים. אבל את משום מה אומרת, שאם היה צפוי שהם יתנהגו כמו ברברים, והם באמת עשו את זה, אז הם בעצם לא ברברים. לא נשמע לך טיפשי?
 

Continuum

New member
..

לדעתי האישית זה טוב שהשאירו את בתי הכנסת שם. כל מה שאנחנו יכולים לעשות למען דעת הקהל העולמית - עדיף לעשות. אבל מצד שני לי לא ממש אכפת שיחללו בתי כנסת.. (מצד שלישי, אני מניח שגם להרבה בממשלה).
 

Vendetta

New member
טיעון דעת הקהל הוא לא רע

אם הברירה היא בין שאנחנו נהרוס את בתי הכנסת בעצמנו ולא נרוויח מזה כלום, לבין שניתן לפלשתינאים לעשות את אותו דבר אבל אז נוכל להשתמש בזה לצרכי תעמולה כדי להסית נגדם, האופציה השנייה עדיפה. אבל במקרה הזה לא נראה לי שניצלנו את זה מספיק. אני לא בטוח עד כמה מודעים לזה בעולם.
 

Continuum

New member
חח

אולי יש אנשים שחשבו שזה יהיה ברברי להראות לעולם מה הם עשו שם.
 
למעלה