מי כאן גר עם בן/בת זוג?

duduamar

New member
מי כאן גר עם בן/בת זוג?

מה עדיף לדעתכם? לנהל חשבונות נפרדים (ואז צריך להתחשבן כל חודש על ההוצאות, וזה קצת מבאס), או להקים חשבון משותף?

Mיקי_

New member
אני גרה עם בן זוגי

ולא חלף על סף דעתי לנהל חשבון משותף פעם אני עושה קניות ופעם הוא... וחשבונות אנחנו מתחלקיםשווה בשווה. אני חושבת שכל עוד אנחנו לא נשואים (ומאחוז הגירושין בארץ אני לא בטוחה שגם אחרי שנתחתן) יש סיבה ממשית לפתוח חשבון משותף. הכסף שכל אחד מאיתנו מרוויח, הוא מרוויח בנפרד. ואין שום סיבה שנערבב אותו, או נפריש מתוכו לחשבון משותף...

גרה עם החבר

וכמו מיקי, מה פתאום חשבון משותף? לכל אחד יש את ההכנסות שלו, ההוצאות האישיות שלו, ובדברים המשותפים אנחנו מתחלקים. אין בזה שום קטנוניות, הרבה פעמים זה בשיטת "פעם אני פעם אתה", ובנוסף יש לנו בדירה את הדף לניהול הוצאות (נמצא בטאגליינס) - כי יש גם הרבה דברים שמתחלקים גם עם השותף השלישי. כדאי לזכור שלא תמיד מגורים יחד, כמו נישואים, עולים יפה, ואז בנוסף לכל הצרות עוד להתחיל להתחשבן על הכסף בחשבון המשותף? כמה הוא הביא, כמה היא הכניסה, את לקחת ככה, אתה הוצאת על זה? נראה לי הרבה יותר מכוער מפשוט שכל אחד יחזיק את הכסף שלו, וההוצאות יתחלקו שווה בשווה. חוצמיזה שעבורי באופן אישי זה רק מדגיש את הפן הרומנטי: אני לא נמצאת עם חבר שלי בשביל הכסף שלו, אני לא צריכה שהכסף שלו יקנה לי דברים. אני איתו כי אני רוצה להיות איתו.

kkarinn

New member
כמו שאר התגובות פה...

כשגרתי עם חבר שלי, היינו מתחלקים על החשבונות, או עושים רשימה כמה כל אחד חייב לשני, וזה הלך בסדר גמור.

בעיניי חשבון משותף

עשוי להיות יעיל מאוד לניהול החשבונות המשותפים, בתנאי שהקשר הוא רציני וארוך טווח ובתנאי שמנהלים אותו בחוכמה: * פותחים חשבון משותף אך ורק לצורך תשלומי חשבונות ורכישות משותפות שקשורות לדירה (למשל אם אתם עושים קניות ביחד). * מחליטים על סכום שווה שיופקד לחשבון מדי חודש ע"י כל אחד מהשותפים, בערך כסכום ההוצאות החודשיות או קצת יותר. * משלמים את ההוצאות באמצעות הוראות קבע. (מונע את כל ההתחשבנויות). * אם רוצים להוציא גם פנקס צ'קים, אפשר להסדיר בבנק שכל צ'ק חייב להיות חתום ע"י שני בני הזוג. * כמובן שכל אחד משאיר לעצמו את החשבון שלו, שאליו נכנסת המשכורת ומשם הוא מוציא את כל יתר הדברים בשביל עצמו. * אם רוצים להיפרד, אז מאחר שכל אחד הכניס סכום שווה בשווה, מה שנשאר בחשבון הבנק מתחלק חצי-חצי. וממילא אם נותר איזשהו סכום זה סכום קטן, כי החשבון מנהל אך ורק את ההוצאות המשותפות.

pushpu

New member
למיקי.ולכל מי שרוצה לענות!!!:)

היי.. אני גרה עם החבר שלי בקיבוץ בצפון..{אני בת 20} וברצוני להתחיל לעשות שירות לאומי מספטמבר,כלומר חתי יום שירות וחצי יום לעבוד..וכך גם הוא. האם לדעתכם זהו דבר אפשרי?כלומר להחזיק דירה {אמנם 900 שקל לחודש אך בכל זאת דירה}, לעשות שירות לאומי, ולעבוד?? האם זה אפשרי גם לחסוך כסף מתקופה הזו ללימודים אחר כך?? מיקי..אם אני לא טועה את עושה שירות לאומי וגרה עם החבר שלך.. אך אתם עושים את זה? אוהבת! בר

Mיקי_

New member
פורום שירות לאומי הוא המקום לשאלות

מהסוג הזה. אני סיימתי שירות לאומי בספטמבר, ומאז אני אזרחית משוחררת לכל דבר, אבל כן, במהלך השירות גרתי עם בן זוגי (ולפני שגרתי איתו גרתי בדירת שותפים). איך עושים את זה? במאמץ עילאי, ובהמון המון תשומת לב. זה קשה אך אפשרי. המכשול הרציני הגדול שעומד לפנייך הוא השגת אישור העבודה עצמו. זה דבר די מסובך. יש תנאים מסויימים... וזה מאד תלוי במצבם הכלכלי של הורייך והקשר שלך עימם. כמי שעשתה את כל זה (גרה עם חבר בזמן שירות לאומי ועבדה) אני יכולה לומר לך שניתן לחסוך, זה קשה, ובטח לא תחסכי את כל הכסף לשנה א' בזמן השירות, אבל אפשר לחסוך סכום יפה, ותזכרי שבסוף השירות יש לך גם מענק שיעזור לך... והפורום המתאים זה באמת, פורום 893

למעלה