מי ישורנו

uriozmor

New member
לא בטוח

שכולם יסכימו אתך. בכל מקרה, יש סוגים שונים של כתיבה. בפורומים באינטרנט יש חשיבות גדולה לבהירות, ופחות מזה לתקניות, גם אם זה פורום על הלשון העברית.

mucool2

New member
הכי חשוב להיות ברור

וכשכותבים שירת, לא ברור אם מתכוונים לגוף שלישי או לגוף שני. כבר יש תקדים ל"דאבל-אות" (שנהגית כדגש חזק) ביששכר.

or99

New member
ב-"כללי הכתיב חסר הניקוד"...

הכניסו סעיף מיוחד כדי לשלול את השיטה הזאת, ולכן נראה שהיא הייתה מקובלת בכמה מקומות: "אות הבאה בדגש חזק תמורת שתי אותיות שוות אות הבאה בניקוד בדגש חזק - אין להכפילה בכתיב חסר הניקוד. לפיכך ייכתב: כפתי (=כָּפַתִּי), שבת (=שָׁבַתָּ), התחתנו (=הִתְחַתַּנּוּ) [ולא "כפתתי", "שבתת", "התחתננו"]." בכל מקרה, גם לפי השיטה המכפילה אין מדובר כאן על שינוי בהגייה של המילה אלה רק בשיטת כתיב. לכל הדעות יש לומר שֵׁירַתָּ (ואני לא יודע למה זה נשמע לכם רע. ככה ביטאתי תמיד את המילה הזאת).

mucool2

New member
זה באמת לא תקני.

ולדעתי במקרים כאלה כדאי לנקד כדי למנוע בלבול. בכל מקרה, בשפת הדיבור המקובלת כיום כן מפרידים וגם הופכים את השווא הראשון לשווא נע. זה שגוי ולא תקני, אבל מי יודע, אולי בעוד 50 שנה זה יהפוך לחלק מהשפה התקנית. מה שאני אומר שה שהשגיאות של אתמול הן השפה התקנית של היום (מעניין אם לפני 4000 שנה נזפו חכמי הלשון בכל מי שהעז לומר לִפּול במקום לנפול).

dorgad

New member
דברייך ממחישים את היות העברית

שפה חיה, נושמת ובועטת. הבהרה לגבי תגובותיי הסותרות-לכאורה: אף שאני בעד הקפדה על תקניות, ובעיקר מצד העוסקים בענייני לשון במסגרת תפקידם (לא מה שאתם חושבים, בנים...), ומצד "פריקי לשון" כמו חברי הפורום הנכבד שלנו, ישנם תהליכים, בעיקר בציבור הרחב, ששום אקדמיה ללשון, מומחי לשון ופורומים ללשון לא יצליחו למנוע את קיומם ואת השינויים שהם מחוללים בשפה. וואוו, איזה משפט ארוך יצא לי כאן. רצוני לומר: שני התהליכים, המתחוללים לכאורה במקביל (שימור לעומת שינוי), "נפגשים" בנקודות-זמן לא ברורות ורוקמים יחד את השפה. דור

לדוגמא אותיות השימוש

בכתב אומנם אותיות השימוש מופיעות כחלק מהמילה, אך בהגיון של דוברי השפה העברית הן מנותקות מהמילה מה שמוביל לטעויות לכאורה שעשויות להפוך לתקן בעתיד לדוגמא: כבר כיום אותיות בגדכפ"ת אחרי אותיות השימוש אינן רפויות בדיבור בגלל תפיסת אותיות השימוש כנפרדות מהמילה.

dorgad

New member
תהייתך לא ברורה לי

האם היא: למה לא התחשבתי בשיקול של "נראה לי יותר מתאים"? טוב, בעיניי זה שיקול "קלוקל". דור נ"ב, האם הבחנת בכך שלמרות הנ"ל כן עיקמתי את הלשון?

uriozmor

New member
"נראה לי יותר מתאים"

לא במובן מה שבא לי באותו רגע, אלא מה שנראה לי מתאים יותר לתקשורת הרלוונטית. בעיניי זה לא שיקול קלוקל, כל עוד מתחשבים בו בתבונה.

למעלה