מי יציל אותי מעצמי

מי יציל אותי מעצמי

אני משמינה והולכת, מאוד. לא הצלחתי להכניס בגלל זה להריון ועברתי טיפולי פוריות והפריות וזה לא גרם לי להרזות. בעלי כבר לא מסתכל עלי, נהיה לי לחץ דם גבוה, נהייתה לי סכרת, אני שונאת את איך שאני נראית ומרגישה, אני יודעת שהכל ייפתר אם רק ארזה, וכל זה לא גורם לי לקחת את עצמי בידיים ולסתום את הפה. ברגע שאני רואה פיתוי טעים הוא אצלי בפה. אשמח לקבל עצות איך לנער את עצמי אחרי שכל הדברים הרעים שעברו עלי לא הצליחו לנער אותי. תודה.

אתמול באחת מתוכניות הטלביזיה בבוקר

התראיינה אשה שהורידה בכוחות עצמה 70 ק"ג לא יודעת בכמה זמן היא עשתה את זה היא אמרה בשיחה שהיא לא עשתה דיאטה מסויימת אלא השינוי הוא בראש בחשיבה היא אכלה הרבה אבל שינתה את מה שנכנס אליה לפה, והתחילה לעשות ספורט היא אמרה שם שהיא הלכה כל יום שעתיים ועוד שעה במכון כושר. אחזור ואומר לך את אותו משפט שאת מכירה בעל פה... אף אחד לא יכול לעשות את העבודה במקומך... עלייך להתרחק מפיתויים בעצם זה לא בדיוק נכון מה שעלייך לעשות זה להתחיל - לעשות סדר בבלאגן - כלומר האכילה שלך מבולגנת אין שעות ואין סדר אז פשוט להתחיל לעשות סדר בבלאגן. להקפיד על ארוחות מלאות לא לדלג על אף ארוחה כולל ארוחת לילה מאוחרת. בבוקר כשאת קמה לפני שאת מכינה לך שתיה פשוט לשתות כוס מים או אפילו 2, ואז להכין לעצמך 2 כוסות שתיה עם ממתיק (ישר 2 כוסות) ולשתות אותן לאט (אם צריך תקומי מוקדם יותר כדי להספיק) כשגמרת לשתות. תכיני לעצמך ארוחת בוקר משביעה, 2 פרוסות לחם קל 2-3(לא למרוח כלום על הלחם פשוט לאכול פרוסות לחם) מלפפונים גביע גיל או אשל , אפשר ביצה קשה ואם אחרי זה את מרגישה שלא שבעת. קחי קערית הכיניסי לתוכה 5 כפות סובין קלוי ו- 5 כפות קווקר (שיבולת שוער לבישול מהיר(ממדף הבריאות בסופר) תוסיפי לזה חצי כפית קינמון וממתיק מלאכותי הוסיפי 5 כפות חלב ועוד כוס גדולה של מים. הכניסי למקרוגל ל- 2 דקות הוציאי ערבבי והחזירי לעוד 2 דקות. את מקבלת דייסה גדולה וסמיכה. תאכלי אותה עם כף זה בטוח ימלא אותך לשעתיים .לפני ארוחת הצהריים תאכלי 2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה וירקות וגם תפוח עץ או שניים (בין הארוחות כל חצי שעה בערך שתי כוס מים) וגם כוס שתיה חמה. חצי שעה לפני ארוחת הצהריים תמצצי סוכריה חמוצה (מעלה את רמת האינסולין בגוף ומרגיע את מרכז הרעב) כשאת מסיימת שתי כוס מים אחר כך הכיני לך מיד כוס מרק נמס. בינתיים הכיני קערת סלט גדולה (אין ברירה עלייך ללמוד לאכול הרבה ירקות) סלט מחסה, פלפלים חתוכים די גס, גזר מגורד, צנונית מגורדת כרוב חתוך דק. ליד זה דג בגריל או עוף מבושל או בשר בקר וירקות מבושלים, למשל שעועית ירוקה או תירס ואפונה או שעועית צהובה. לקינוח גלידונית בלי סוכר. בארוחת ביניים - שתיה חמה ועוגה כלשהי (עדיף לקנות את "עוגיות מרוקאיות" כאלה זה בצק אפוי בלי הרבה סוכר יש בו מתקתקות עוגיות יבשות כאלה. אפשר לאכול 2 כאלה ואם אחרי זה בא משהו אז מיד לגרד גזרים וללעוס ואחרי חצי שעה כשבא משהו אז לאכול עוד פרי ואחר כך עוד סוכריה חמוצה. בארוחת הערב להכין קערת סלט (אין ברירה חובה לאכול הרבה סלט) וגם ביצה וגם סרדינים וגם גבינה וגם 2 - 3 פרוסות לחם קל וגם שתיה חמה. ובלילה כאשר ממש ממש רעבים לאכול פרי ועוד גלידה וגם פרוסה עם כפית מלאה דבש. ושתיה חמה. אין ברירה יקירתי עלייך להתרחק לגמרי - מאוכל מטוגן מכל מין וסוג... לא חצילים מטוגנים ולא סלט פלפלים מטוגן ולא כדורי פלאפל ולא סיגרים טעימים ולא קובה מטוגן - שום טיגון.. בנוסף עלייך להתרחק לגמרי מבורקסים וכל סוגי הבצקים למיניהם. מותר לך בהחלט לאכול פסטה בזמן הארוחה ואפילו רצוי זה משביע וזה - עושה טוב על הלב. פעם בשבוע (קיבעי לך יום קבוע למשל שישי בערב או שבת יום פינוק) חובה!!! לאכול משהו שאת ממש ממש אוהבת למשל משולש של פיצה או 4 בורקסים או פרוסת עוגת קרם שאת אוהבת. אם תקפידי על התזונה הזו ותשתי הרבה מים ותקפידי לעשות טיול - ואני מדברת על טיול לא על הליכת מרתון- טיול במשך שעה אני מבטיחה לך שלאט אבל בטוח תרדי במשקל - ושוב השינוי צריך לבוא בראש בחשיבה - פשוט חישבי שמה שחשוב זה לא הירידה אלא - לא לעלות- גם אם תראי ירידה של 100 או 200 גרם זה נהדר וגם אם יום אחד מעדת וזללת משהו מיותר - אין דבר למחרת פשוט תחזרי למסלול כאילו כלום ומה שהכי חשוב הכיני לך - טבלת אוכל - כל מה שנכנס לפה אבל הכל.... לרשום לא לדלג על כלום שתית כוס מים, לרשום אכלת פרי - לרשום אכלת עוגיה - לרשום... ולהניח את הרשימה עם מגנט - על המקרר..... אין ברירה היא חייבת להיות בהישג יד וכל הזמן מול העיניים. האמיני לי זה עובד - זה עבד אצלי .

תקראי על "אנטי-הפרעות אכילה"

הפרעות אכילה, על פי הגישה הנרטיבית, הן בעצם "קול פנימי" שמטרתו בעצם להרחיק את האדם מכל מה שטוב או בריא או מהנה בחיים. ההפרעה אינה קשורה רק לאוכל או למראה חיצוני ובריאות פיסית. המלחמה בהפרעות אכילה על פי הגישה הנרטיבית נקראת "אנטי-אנורקסיה/בולימיה", והיא נעשית בטיפול ע"י חשיפת אותו קול פנימי, מטרותיו, הדרך בה הוא מצליח להשפיע על המטופל, מה הוא אומר לו בעצם, וכו'. בתהליך הטיפולי המטופל לומד להכיר את הקול הזה לעומק, ובעצם מתחיל בהדרגה להחליש ולמגר אותו ע"י קולות מנוגדים לו. המלחמה בהפרעה כוללת בטיפול נרטיבי את כל תחומי החיים, ואף נעזרת בסביבה החברתית של המטופל אם אפשר. כל זאת על קצה המזלג. את מוזמנת לקרוא את המאמר על אנטי-אנורקסיה/בולימיה שכתבתי באתר שלי: http://www.hebpsy.net/community.asp?id=53&cat=article&articleid=744

רציתי לשאול.. :)

כשהסברת על הטיפול הנרטיבי.. לא הבנתי בצורה ברורה מה הוא כולל- ז"א האם מדובר בטיפול שמתבסס על שיחות בין המטופל למטפל? האם הוא כולל תרפיות למינהן (בע"ח, אומנות, תנועה)? הוא הוא כולל תרופות? מה הטיפול בעצם...? (מאחר והוא מוגדר כ"פסיכותרפיה נרטיבית")

תשובות לשאלותיך

שלום לך קרחונית נמסה . טיפול נרטיבי הוא טיפול פסיכולוגי שמבוסס על הגישה הנרטיבית (על הטיפול ועקרונותיו את יכולה לקרוא באתר האישי שלי שקישור אליו יש בפורום). הטיפול הוא שיחות בין המטופל למטפל, ולפעמים משלבים בו גם משימות יצירתיות שונות, תלוי במטופל. הטיפול הנרטיבי מאד ממוקד בבעיה, ולכן בדרך כלל הרבה יותר קצר יחסית לטיפולים פסיכולוגיים אחרים. אני בונה אותו לרוב כטיפול קצר מועד. אם את רוצה אני יכולה להפנות אותך לחומר נוסף בנושא. לגבי שילוב של תרופות, לפעמים אני ממליצה למטופלים להעזר גםבתרופות, אך זה תלוי בגופו של ענין, וכמובן שאינני רופאה ולכן אני לא זו שמחליטה אילו תרופות ינתנו. מקווה שהענין יותר ברור, אשמח לענות לך על שאלות נוספות, כל טוב, רינה בלום.

תודה רבה! :)

תודה על התשובות וההתייחסות. עזרת לי לעשות סדר. בהמשך אקרא ואתעמק בקישורים.
:)

למעלה