מי יעמוד בחופה?

מי יעמוד בחופה?

היי, אני לא שואלת בשביל עצמי, אם זה משנה משהו. אבל הסיפור הוא כזה: ההורים גרושים, הבן חי עם עם אמא שהתחתנה בשנית כשהוא היה בן 3. האבא החורג גידל וחינך אותו (וגם הולך לקנות איתו חליפת חתן). מצד שני יש את האבא הביולוגי שגר רחוק והם נפגשים כמה פעמים בשנה אבל מדברים בטלפון. לא מדברים כל יום, אבל משתדלים. לביולוגי יש שני ילדים נוספים מאשתו השניה והוא מתייחס אל הבכור כמו אל כל השאר - נותן לו חלק בירושת הבית, שולח אותו לחו"ל עם הבן השני לראות משחקי כדורגל, מזמין לעל האש כשיש ימי הולדת וכו. חשוב לציין שכשהוא היה קטן, האבא הביולוגי רצה לבלות איתו יותר וכל הזמן היה לוקח אותו לטיולים ולבילויים בטבע, אבל הבן עצמו לא כל כך רצה לשמור על קשר בגלל שהיה לו משעמם ב"טיולי מוזיאונים" למיניהם ובאיזשהו שלב זה נפסק.
עכשיו השאלה של החופה. האבא החורג רוצה לעמוד לבד בחופה. אבל הבן מרגיש שזה לא יהיה נכון והיה רוצה שגם הביולוגי יעמוד שם. הוא לא רוצה שאף אחד ייעלב.
מישהו נתקל במצב הזה? מה עושים?

תודה לעונים!

mitmit11

New member
אני הייתי במצב דומה

שני האבות שלי עמדו תחת החופה אחד ליד השני. בשל נסיבות נכות של חמותי אני והחצי צעדנו יחד לחופה והמשפחה חיכתה לנו שם.
לרגע לא התערבו לי בהחלטה הזו. אני אמרתי להם שהם עומדים כולם יחד ובזה נגמר העניין. אבא שלי עמד ליד החצי, האבא ה"חורג" לידו והוא גם החזיק את הטבעות.

LoveAndLove

New member
מי שרוצה

היי,

אנחנו אמנם לא מגיעים ממשפחות מורכבות אבל עלתה השאלה מי יעמוד בחופה- רק הורים? הורים וגם אחים? ניתן את הכבוד גם לסבא?
בסוף הוחלט להגיד לכולם שיעשו מה שהם מוצאים לנכון. האחים וסבא וויתרו וכך עמדנו רק עם ההורים, הרב והעדים.

אני מקווה שזו לא חוצפה להגיד אבל אני חושבת שרצונו של האב החורג קצת מוגזם.
אם היה מדובר במצב בו האב הביולוגי לא נמצא בקשר כלל עם החתן ובא לחתונה כאורח ככל האורחים, אז אולי.. איכשהו... למרות שגם אז נכון בעיניי שהאב החורג לא יבקש זאת גם אם הוא מצפה לזה. אם אדם מספיק מבוגר להתחתן- הוא מספיק מבוגר לבחון את יחסיו עם הסביבה ולהזמין/ לא להזמין את מי שבא לו לעמוד איתו תחת החופה.
מתנצלת אם נגעתי בנקודה רגישה ונכנסתי למקום שלא היה אמור לעלות לדיון

trilliane

Well-known member
מנהל
הדרישה שלו לעמוד לבד נראית לי לא הוגנת

האם עמידה של האב הביולוגי גורעת משהו מהמעמד או מפחיתה מכבודו?
יש עוד אב בתמונה, גם אם הוא פחות בקשר; אם הוא רוצה להיות שם וגם החתן רוצה שהוא יהיה שם, זה מה שחשוב.
אני חייבת לציין שמשחקי כבוד מהסוג הזה חורים לי מאוד, במיוחד כשזה לא סתם משחק "רגשי" בסיטואציה יום יומית אלא ברגע חשוב ומרגש שבו צריך להיות מאוחדים ולתמוך רגשית באנשים שזה האירוע שלהם, ולשים את האגו בצד.

dori78

New member
משום מה, המשפחות נוטות לשכוח

שהחתונה היא קודם כל אירוע של הזוג המתחתן.

ronitvas

New member
מסכימה עם הכותבות מעלי

נראה לי הכי נכון והכי הגיוני ששניהם יעמדו תחת החופה.
ולפעמים, עם כל הכאב וחוסר הנעימות, צריך להודיע שככה זה מתקיים וזהו.
לא להיכנס לויכוחים ולא לתת פתח לפרשנויות. פשוט להודיע בצורה אסרטיבית שזאת הבחירה.

im mitzi

New member
אני באה ממשפחה מאוד מורכבת

אצלי המקרה קצת שונה ואני רוצה שאבי החורג יהיה מתחת לחופה
ולכן אני גם אגיד לאשתו של אבי שאם היא רוצה היא גם מוזמנת
אני לא חושבת שלהורים יש אופציה לדרישה כזאת, גם אם ההורה גידל אותו מגיל 3 (כמו גם במקרה שלי)
במיוחד לא כשהאבא הביולוגי בתמונה.

mitmit11

New member
מעניין

אני לא זוכרת בכלל שאמרתי משהו לגבי אשתו של אבא שלי. נראה לי שנתתי לה לבחור או שלא התייחסתי לזה בכלל. היא בחרה להיות עם האחים שלי בקדמת הקהל.
(אגב אצלי האב ה"חורג" גידל אותי מגיל 4)

Ruby Gem

New member
מחזקת את התשובות שמעליי

שני האבות צריכים לעמוד מתחת לחופה, ובטח ובטח אם הבן מרגיש שהוא רוצה גם את האבא הביולוגי.

elinoket

New member
מה טיב הקשר בין האבות?

יש סיבה מסויימת שהאבא המגדל לא רוצה שהאבא הביולוגי לא יעמוד בחופה?
וכמובן שאני חושבת שזאת בחירה של החתן ואם האבא הביולוגי היה חלק מחייו והוא רוצה אותו איתו בחופה ככה זה צריך להיות ואבא המגדל צריך להרגיע ומהר.

רינת00777

New member
מסבירים

לכולם שזה הרצון של החתן ועם כל הכבוד והאהבה, זה היום שלו והוא מחליט. להסביר הכל בצורה יפה ולמנוע אי נעימויות שיכולות לקרות באירוע עצמו.

למעלה