מי יעזור לי?

הגשטלט

New member
[email protected]

לסובלת מחוסר נסיעות בשבת: להזכירך כשנישאים מתחתנים גם עם המשפחה. אני מבינה שבעלך שייך לעדות המזרח, הנוהג אצלם הוא לשמור על 11 חודשים של אבל ורצוי להבין ולכבד זאת. עם זאת לך יש חיים עצמאיים ועל כן. אני ממליצה לך לשוחח עם בעלך על כך שיש לך רצונות ואת מכבדת מאד את דעתו, ועל כן בשבת צאי לבד לאן שאת רוצה. כולל חברים הורים וסתם סעי לקניון או לשבת במקום בו נעים לך. למדי להינות מהחיים גם לבד. הלבד שלך והלבד שלו,רק מחזקים את חיי הנשואין. אין צורך לעשות הכל ביחד. לבעלך יש צרכים משלו, כמו שלך יש צרכים. בכפיה לא תסיגי דבר. סעי לחבריך הגרים רחוק. הם יכבדו את כך שאת נותנת לבעלך את המרחק שלו ואת הזכות שלו לעשות כרצונו. מריבה לעולם לא תעזור לו לך ולו לא. אני מאמינה במתן זכות עצמאות לכל אחד במשפחה. כולל ילדים. שיהיה לך טוב וגם לבעלך הכבוד ההדדי הוא המהות של חיי הנשואין כולל וויתור בכל שלב של החיים אין מנצחים ומפסידים יש מוותרים. בברכה הגשטלט

מיואשת משבתות

אנ אדם חילוני שחי במישפחה שילדי לומדים בבתי ספר דתייפ ומנהלים חיים ואורך דתי,יש לי 5 ילדים שעם הזמן הם שינו מעט את אורח חייהם והפכו לפשרנים יותר . למדתי לכבד את אמונתם והם את אורח חיי ,וזאת מהסיבה שאיכפת לנו מההשלכות שהעתיד טומן לנו . אם איכפת לך ממשפחתך ואת מעוניינת להמשיך את חייך עם ילדייך ובעלך עלייך לילמוד להבין שכל אדם יש לו את החופש הבחירה .אני למדתי מהחיים "שמותר לא לינסוע בשבת" והחיים יכולים להמשיך ללא נסיעות בשבת. אם את חושבת אחרת חבל על זמנך את לא תוכלי להילחם בעקרונות שקשורים באמונה. תילמדי ליחיות את חייך ללא נסיעות בשבת ,או שתיסעי לבד. ותיבני לך מערכת קשרים יחידנית בשבתות. בהצלחה.

yaird

New member
תחזרו בתשובה ואז לא תהיה שום בעיה

הרי בסוף כולם מתים אז למה לא לנצל את המצב לחזור להקב"ה ולעשות תשובה שלמה?? במקום לריב ולהשתגע, תלכו לבית כנסת, תשמעו דברי תורה, תתענגו על זיו השבת תנוחו ותירגעו לקראת השבוע הבא. אשרינו שזכינו להיות יהודים:)

yeshivaboy

New member
שבת

בס"ד אכן, אם כל משמעותה של השבת היא "לא נוסעים" זו חוויה נוראית... כל אחד שונא כשמגבילים אותו... במיוחד כשאין שום משמעות חיובית להגבלה. יש לך ולבעלך שתי אפשרויות... אתם יכולים להמשיך בצורה כזו... אני בטוח שגם בעלך עם כל הכבוד והחשיבות שהוא מייחס לאביו לא ממש נהנה מהמצב.. אפשרות שנייה, אתם יכולים להכניס תוכן לשבת. זה לא חייב להיות דומה בכלל לשבת של אדם דתי (במיוחד כאשר לצערנו בהרבה מאוד בתי כנסת התפילה מתנהלת בשילוב דיבורים שממש לא גורמים למתפלל להרגיש קריבה לאלוקים) נסי פעם סעודת שבת עם כל המשפחה. נסו גם לשיר ביחד (שוב, השירים לא חייבים לבא מתוך "זמירון שבת") גם פרשת השבוע היא לא נחלתם של הדוסים... אמנם מן הסתם ילדותיך צעירות מדי אך לימוד משותף של פרשת השבוע עם בעלך בהחלט יכול להוסיף נופך חדש... נסי.... מקסימום תמיד אפשר לחזור לפה ולהתמרמר

ציפי81

New member
יש חיה כזו, זוגות מעורבים../images/Emo50.gif

אני מכירה זוג שחי כך כבר 25 שנה. היא חרדית!!! והוא חילוני לחלוטין. שתי בנות חרדיות, בן חילוני. הוא מכבד אותה ולא מפריע לה לחיות את חייה, ובשבתות היא הרבה פעמים פשוט נוסעת לאחד הילדים או לחברים, והוא לא מצטרף!!! מאחר ואצלך זה רק זמני, אני בטוחה שתוכלי לשרוד שנה אחת. בהצלחה!!!

נטע31

New member
תסעי את והבנות../images/Emo39.gif

הי, זה בכלל לא נורא עם תקחי את הבנות ותסעי להורים שלך או לכל מקום אחר שבא לך, תגלי שאת יכולה לעשות הכל בכוחות עצמך, נכון שזה יותר נחמד ביחד אבל לשבת בבית להתבאס ולא לעשות כלום בקשר לזה??? נטע

פייקו

New member
תשבתו גם ביום ראשון..../images/Emo13.gif וברצינות.

ראי האמת שאין כאן פתרון של קסמים אלא עבודה בשניים - אני מוכרח להודות שאני מעריך את בעלך על כך שקבל על עצמו החלטה שלא לנסוע בשבת מהסיבה המובנת גם לך וזה עניין כבוד אביו המת - בעוד אני כותב עלתה במוחי שאלה איך ראית את אביו בעודו בחיים ? האם היחס או יותר נכון הסתכלות שלך השתנתה או שמא נשארה על כנה? כי לפי הבנתי לאחר חודש ימים קצת במה שבעלך עושה וזה לכבד את אביו המת ואפילו את בני ביתו כפי שאת אומרת לחץ משפחתי וזה נותן לי עוד סיבה לומר לך לעשות בדק בית פנימי שלך אל מול בעלך ותחושותיו האם את מכבדת אותו על כך או שמא את בזה לו ? מעבר להנאה הפרטית שלך אתם כמו שאמרת חייתם באושר ויש לכם ילדים היכן את שמה אותם במריבה שלך עם בעלך בצדך בצידו ממש בצד או באמצע ומה ההשפעה של חוסר התקשורת על הבנות... הייתי באמת מצפה שתעשי חשבון נפש על השאלות הראשונות ולאחר מכן על הנושא השני והאמיני לי שנתן להרחיב על נושא ב´ את היריעה ללא מיצרים..

למעלה