מי יכול לשמש כערב?

new student

New member
מי יכול לשמש כערב?

שלום, אני סטודנטית וקיבלתי אישור לקבלת הלוואה ללא ריבית בסכום של כ 20000 ש"ח , תוך החזר ההלוואה לאחר סיום התואר בעוד מספר שנים. הבעיה היא שהבנק מבקש ערב כדי לאשר סופית את ההלוואה ואין לי ממי לבקש ערבות- הורים עם חשבון בנק מוגבל. רציתי לשאול האם פנסיונר- קרוב משפחה מעל גיל 70 יכול לשמש כערב או אדם בן 40 שהוא עיוור אבל בעל הכנסה קבועה מביטוח לאומי. אומנם אינני אדם אמיד, אני עובדת לפרנסתי- אך מעולם לא היו לי בעיות עם חשבון הבנק שלי, איני באוברדראפט, ואני עובדת באות מקום עבודה קרוב ל 3 שנים. האם יש טעם לגשת לבנק ולנסות למצוא פתרון אחר לאישור ההלוואה- האם יש דרך אחרת מלבד ערב, או שלוותר מראש על ההלוואה שיכלה לעזור לי לא מעט. אשמח לשמוע מה דעתכם, סטודנטית חדשה.

new student

New member
ערב ועוסק פטור

שאלה נוספת- האם בעל עסק קטן- נראה שזה נקרא עוסק פטור בעל הכנסות של כ 3000 ש"ח בחודש יכול לשמש כערב להלוואה בסכום 20000? בבנק מבקשים אישור מרואה חשבון על הכנסות- מה אם לאותו אדם אין אישור מרואה חשבון האם חייב לפנות לרואה חשבון או שמספיק בהצהרות למס הכנסה?

ayelet i

New member
את חייבת להפנות את השאלה לבנק

משום שאין חוקים ברורים לגבי מי יכול להיות ערב. באופן עקרוני הבנק רוצה ערבים שיש להם אפשרות לכסות את החוב שלך במידה ואת לא תוכלי. לגבי הלו' סטודנטים הדרישה היא בד"כ ערבים עם הכנסה קבועה - אבל הבנק עשוי להתגמש - כך ששווה לגשת ולבדוק ולא להרים ידיים מראש!

למעלה