מי יכול לענות לי?

orly202

New member
מי יכול לענות לי?

שלום חברים יש תמונות דיגיטליות ברזולוציה 72 די פי אי אני רוצה להכין קטלוג לדפוס האם אפשר להעלות את הרזלוציה ל600 או בכלל לכמה??? אודה לכם מאוד בייייי

yossi_maoz

New member
להעלות תמיד אפשר

התוצאות יהיו אומללות... אין דרך קסמים מכיוון שהמחשב צריך "להמציא" פיקסלים חדשים מהפיקסלים הקיימים. בדרך כלל התוצאה המתקבלת מטושטשת. -עם זאת, תוכל להעלות את הרזולוציה רק בתנאי שאתה מקטין את מימדי ההדפסה של התמונה - למשל תמונה ריבועית בגודל הדפסה של 30 על 30 סנטימטר ברזולוציה של 72 תוכל להיות מודפסת ב-300DPI אם היא תוקטן פי 4 בממדיה בקירוב (גודל הדפסה של 7.2X7.2 ס"מ)

תמונות רזולוציה ודפוס...

מדי פעם אני נתקל בפורום הזה בשאלות מקצועיות מהותיות. גבירותי ורבותי, צר לי לאכזב אותכם. עיבוד תמונה, כמו הכנה לדפוס, הוא מקצוע לכל דבר ויש ללמוד אותו בצורה מסודרת. תשובות בפורום לא ילמדו אף אחד את שיטות העבודה הנכונות והמקצועיות בשום תחום! בקיצור, קחו את עצמכם בידיים ותתחילו ללמוד בצורה יסודית. תפסיקו לחפש פתרונות קצרים ומידיים בפורומים כאלה ואחרים, למרות שפורום זה בהחלט זוכה לתשומת לב של אנשי מקצוע רבים וטובים שמצליחים לענות, פה ושםֿ על שאלות שהתשובה להן מספיק קצרה וניתן למסור אותה בפורום.

גלצ

New member
טל ניניו?../images/Emo8.gif

וואו טל זה אומר שאתה שולח את כל מי ששואל פה שאלות שהוא נתקל בהם בצורה זו או אחרת ללכת ללמוד?

לימודים...

אומרים שהפוסל, במומו פוסל... להרגע רבותי. נכון, אני שותף בבית ספר שמלמד את הנושאים המוזכרים כאן, אבל זה לא מונע ממני לענות כאן תשובות לשאלות שאינן נובעות מחוסר ידע מהותי. כאשר השאלה היא טכנית, ברמה של "איזה פקודה מאפשרת להחליף צבע של אובייקט" אין בעיה לענות. כאשר השאלה נובעת מחוסר ידע מהותי, והתשובה עליה תיקח שעתיים... מה לעשות. צריך ללמוד כדי לדעת. זה הכל. לא פוליטיקה, לא פרסום ולא בטיח. מציאות חיים... אמשיך לענות על שאלות כמיטב יכולתי, וכן אמשיך גם להמליץ לאנשים ללמוד כדי להרחיב את ידיעותיהם, כאשר אי אפשר לענות במסגרת פורום. אז, לא להיות חברי כנסת... לא להתנפל סתם. יום טוב לכולם, טל ניניו

גלצ

New member
../images/Emo8.gifלא פוסל ולא בטיח

לא התנפלתי רק רציתי לדעת! וכן, יפה שאתה עוזר כאן לאנשים, אבל בקטע של איך להגדיל רזולוציה או להקטין תמונה? אני לא חושבת שצריך ללכת ללמוד בשביל זה, אם הבן-אדם עוסק בגרפיקה או עובד על תוכנה מסויימת ואינו יודע דברים מסויימים, אני לא חושבת שצריך ללכת ללמוד בשביל זה - יש אפשרות לענות כאן,בפורום! ו..סתם ראיתי את השם שלך אז חשבתי שאולי, בגלל שאתה עוסק בתחום של הלימודים בכל זאת אתה מושך אנשים ללמוד - תשמע גם זו שיטה!

גלצ

New member
לימודים!!

זו היתה הכוונה שלי - אבל טל ביטל את האפשרות הזו שהוא רוצה למשוך מכאן אנשים כדי שילמדו אצלו אז אולי בכל זאת? ניתן לו צ´אנס?!

HackMachine

New member
זה כמו להגיד

יש לי 72 שקל ואני רוצה להעלות את זה ל600 שקל.. מאיפה אתה רוצה להמציא את החסר? מהאוויר? התשובה היחידה היא ללכת ולעבוד

delcom

New member
יש לחברה גרםיקאית שלי פתרון"מעניין"

זה לא תמיד מתאים - ובטח לא כשצריך להגדיל כ"כ הרבה, אבל מה שהיא עושה - היא מגדילה את התמונה וכדי שלא יצא מטושטש היא עושה אפקט (נדמה לי של dry brush). אז התמונה יוצאת קצת לא ברורה אבל זה "כאילו" מכוון. ונכון שכמו כל דבר צריך ללמוד איך להגדיל תמונה אבל "תלכו ללמוד" זו לא תשובה.

למעלה