מי יכול לעזור לי?

orelie

New member
מי יכול לעזור לי?

בני בן ה5 הובחן אתמול כילד עם בעיות קשות של ביטחון עצמי והמליצו לנו על ריפוי בעיסוק יש לציין שהוא הובחן כחכן במיוחד ואפילו מעל הממוצע לגיל שלו וזו הסיבה שיש לו חוסר ביטחון עצמי הוא פשוט לא יודע מה לעשות עם כל החוכמה הזו מי יכול להגיד לי איך אני יכולה לעזור לו בבית יש לציין שהוא מסרב לכתוב, לצייר או אפילו להחזיק מספריים זה לא מעניין אותו. זה משעמם אותו. אבל ביחד עם זאת הוא גורם לכך שהוא מאחר מבחינת מוטוריקה עדינה לעומת זאת הוא מסוגל לשבת שעות ולבנות מגדלים, אוניות וארמונות מקוביות, לגו או אפילו מקלפים הוא עושה בתים מלגו כל כך יפים שאפילו סטודנט לארכטקטורה לא היה מצליח לעשות אז מה עושים עם כל החוכמה הזו? עם האיחור הזה בהתפתחות המוטוריקה העדינה ואיך אני יכולה לעזור לו בחיים היום יומיים. מהם התרגילים שעושים איתו בריפוי בעיסוק? האם יש מאמרים הידועים לכם? תודה

michal2242

New member
מטפל אחר שאינו אמא

אני מאמינה שהבן שלך מאוד צריך טיפול בריפוי בעיסוק, עם מישהו אחר, שאינו אמא או אבא שלו, ולאו דוקא תרגילים לבית. המשמעות האמיתית של הטיפול היא לא רק התרגילים הספציפים שעושים בו (שאותם אפשר לעשות גם בבית), אלא יותר מכך - האומנות של הטיפול. מטפל טוב יכול להביא את הילד שלך, לאט ובהדרגה תוך יצירת תחושת יכולת וביטחון, להתחיל ולהתנסות בדברים מהם הוא נמנע. עם אמא הילדים (ובינהם גם הילדים שלי, שאמא שלהם מרפאה בעיסוק), רוצים להראות ולהתנסות בבית בצדדים החזקים שלהם. קשה להם להתמודד מול הקושי דוקא איתנו. כשהילד שלך יתחיל להרגיש שהוא יכול לגזור ולצייר, רק אז הוא יעשה את זה גם בבית.

orelie

New member
אבל האם אין כלים או מילים שיכולים ל

לעזור לו או לחזק אותו? כשאומרים לאימא שלבן שלה אין ביטחון עצמי אז לאימא יש מן תחושה שזה בגללה. אולי משהו שהיא אמרה לו פעם האם יש משהו שיכול לעודד אותו גם שהוא בבית

בנושא הבטחון

את יכולה גם להתיעץ בפורום חינוך לגיל הרך. הטיפ שלי זה להתלהב מדברים יפים שהוא עושה- אבל לא סתם איזה יופי- להסביר- איזה יופי אתה מתכנן את המגדל, כמה גבוה הוא וכו' לא להתלהב סתם אבל כן להתלהב במודע ויותר. אבל חשוב לזכור שהאופי של הילד והחויות המחזקות שהוא חווה לאו דווקא קשורות להוריו. כדאי גם לבדוק מה קורה בגן- האם הוא מבודד, האם מחזקים אותו על כישוריו. לעיתים ילד שמתקשה בתחום מסוים עלול לפתח ביקורת עצמית גבוהה והתעלמות מהדברים בהם הוא חזק וזה התפקיד של הסביבה שלו- להראות לו במה הוא מוכשר במיוחד ולתת לו לגיטמציה גם להכשל לפעמים- להעביר את המסר שכל אחד חזק במשהו אחר והנה עכשיו הוא יקבל עזרה במה שהוא יותר חלש בו ויוכל לשפר גם אותו. מהסיבות האלה טוב שהופנתם לטיפול בהקדם.

orelie

New member
אשמח לעוד תגובות

ובשביל לחדד אני רוצה להוסיף שהוא מאוד מקובל בגן בילדים מאוד אוהבים אותו , מקבלים אותו בשמחה ומחבקים אותו אבל האפוריה הזו היא לצערי לזמן קצר מאוד בדרך כלל משחק עם חברים מסתיים תוך 10 דקות עם מצבי רוח ממנו ולפעמים הרמת יד לחברו יש לו מבנה גוף חזק וגם דחיפה תמימה ממנו יכולה להיות חזקה ולא במודע הוא כל הזמן אומר לי שהוא לא מתכוון להכאיב אלא להרחיק ממנו את מי שמפריע

mikile8

New member
בבקשה - מה?

לא מצאתי כל כך קשר בין ההסבר שלך, למידע שהוסיפה האמא. הרי הסיבות למה שהיא תיארה אפשר לנעוץ בגורמים שונים. קצת צניעות!

בודאי, אבל יש גם בפורום

נימוס מינימלי, ואם משהי טורחת לכתוב תשובה היא בהחלט יכולה להגיד תודה, התנהגות כזאת מוציאה חשק לכתוב בפורום.

mikile8

New member
גם להשיב צריך לדעת

והרי זו זכות להשיב, ואין חובה שהשואל יביע תודה. אני כן חושבת שצריך לדעת להשיב, הרי לשאלות מסוימות יש מגוון תשובות בגלל שזה ווירטואלי ולא טיפול ישיר, וכשמישהי מתרברבת בתשובתה - זה מוציא חשק לקרוא בפורום. מעשים טובים הנעשים בצנעה - ערכם כפול!

לא מוצאת את הקשר להתרברבות

אין חובה לכלום יש תרבות דיבור, אני יודעת שכשאני כותבת שאשמח לעוד תגובות (ואני עושה את זה הרבה) אני תמיד כותבת תודה קודם. מענין שאת בוחרת לקחת את זה לכיוון של התרברבות וחוסר צינעה, אני לא רואה כלל את הקשר. נראה לי שאין ספק שיש מגוון תשובות אף אחת לא מתימרת להיות היחידה בתוך פורום, ממש לא הבנתי איך הסקת את זה...

הי, על מה אתן מדברות?

קראתי שוב ושוב את השתלשלות השיחה כאן נימוס מינימאלי? צניעות? לא עושה חשק לכתוב? למה? לא מוצאת חוסר צניעות במה שנכתב, לא על כל תשובה צריך למהר לענות בתודה ולו מפני שזה במקרים רבים מסכם את השרשור ומסמן שהפונה קיבל את מה שחיפש. אמרתי את זה בעבר ואני עדין חושבת שבשונה משיחת פנים אל פנים הטון שבו נאמרים הדברים נתון לפרשנות של הקורא ולכן מה שאחד שומע אינו בהכרח מה שהכותב השמיע. לכן, השאירו את השיפוטיות בחוץ, אפשר להתווכח, לא להסכים או להביא דעות קיצוניות ודעות מיין-סטרים. את העצה הטובה ביותר והמתאימה ביותר הרי יבחר הפונה לא? יש כאן מקום לכולם

mikile8

New member
מקבלת את דברייך.../images/Emo45.gif

מתנצלת על התגובה האימפולסיבית.

שריד

New member
אורלי תקשיבי

התרגילים שעושים בריפוי בעיסוק הם פרי חשיבה ממוקדת לצרכים של הילד. פעילות מסויימת יכולה לשמש ככלי למטרות שונות. א. לא ברור מי אבחן את הילד. ב. אם הוא אבחן את הילד, אולי כדאי לשאול אותו כיוון שהוא כבר מכיר את הילד. ג. עדיף שתתרכזי במצבים שאתם נהנים לעשות ביחד מאשר במקומות הקשים לו. ד. מדוע שלא תקחי אותו לטיפול אצל מרפאה בעיסוק ? בהתאם להכרותה עם הילד ואיתך היא תדריך אותך. בברכה שריד

1ron

New member
פער

הפער בין היכולות לבין הביצוע-כנראה מאוד מתסכל את בנך.לכן-הוא זקוק לטיפול של מישהו מקצועי.במקרה הזה-ריפוי בעיסוק הוא התשובה הנכונה ביותר בגלל המיוחדות של המקצוע והיכולת שלו לגעת בתחומים השונים ולשלב אותם ביחד. התפקיד שלך כאמא-הוא לעודד ולחזק,על הצלחות ובכלל.אחרי שתתחילו בטיפול-אם יהיו דברים או הלכי מחשבה שיצטרכו עידוד או אימון או חזרה-הרי שהמרפאה בעיסוק תדריך אותך באופן ספציפי יותר. חוסר הענין שלו בציור וכתיבה אינו חוסר ענין אמיתי-אלא סיפור כיסוי לקושי מסויים ודרך להימנע מלהתמודד עם הקושי.זה בדיוק תפקידה של המרפאה בעיסוק.

orelie

New member
התכוונתי להודות לכולם בסוף אז....

תודה לכל מי שהתייחס תודה לכל מי שהיגיב וחבל שנושאים כאלה חשובים הופכים לוויכוח סתמי לכמי שרוצה עוד לעזור אציין שרופא ממוחה לילדים ובעיות התפתחותיות בדק את בני לאחר שעברנו ועדות בגנים בעיריה ובקופת חולים הוא בהחלט המליץ על טיפולים בריפוי בעיסוק

למעלה