מי יכול להסביר לי

feyDo

New member
מי יכול להסביר לי

איך מוציאים מתוך הנפש אשמה??? אני מרגיש אשמה רבה מאוד וזה לא עוזר ומונע מימני להפתח איך אפשר לשחרר את האשמה הזאת? אני מאשים אותי בהרבה מאוד דברים ואני לא מצליח להשתחרר מימנה מה לעשות?

יופיאל

New member
ביקורת עצמית

רגשות האשם מגיעים כתוצאה משפיטה גבוהה וביקורת. כדי להשתחרר מהאשמה אתה צריך להפסיק לשפוט את עצמך ואת הסביבה. אתה מאוד קשה עם עצמך ואתה לא נותן לעצמך צאנס. שים לב כמה פעמים אתה רושם כתגובה על דברים שאמרו לך את המילים "אתה טועה"... כמו שאתה שופט את עצמך את גם שופט אחרים , והסטנדרטים שלך גבוהים מדי , כלפי אחרים וכלפי עצמך. כשאתה מציב לעצמך כל כך הרבה ואתה לא מסוגל לעמוד בזה אתה יוצר לעצמך עוד רגשי אשם. אתה צריך ללמוד לקבל את עצמך כמו שאתה ולקבל גם את האנשים שסביבך כמו שהם. אל תנסה לשנות את כולם , תשנה את עצמך ותראה איך הכל קורה כתגובה לכך. ברגע שתאהב את עצמך באמת ותקבל את עצמך וגם את החסרונות שלך תרגיש הרבה יותר טוב עם עצמך. אף אחד לא מושלם , ואם תרדוף אחר שלמות כל הזמן , לעולם לא תהיה מאושר. כשתקבל באהבה גם את החסרונות כבר לא יהיה מקום לאשמה. ומנקודה של אהבה עצמית גם תוכל לשפר את מה שאתה רוצה לשפר. באור ואהבה אמיתית ללא תנאי , יופיאל המלאך

*אביבה*

New member
יופיאל יקר שלום וגם לכולם

האם שמת לב כמה שיפוט יש בדבריך? מדבריך אני שומעת: "אני צודק אתה לא, אני יודע אתה לא.... ה"רשימה" הזאת שהצגת נראית כמירשם בטוח לאהבת עולם ואושר לעולמים ולנצח נצחים. בסופו של דבר אתה חותם "ללא תנאי" אולם דבריך מלאים תנאים. ראה: אתה שופט את עצמך ואת אחרים אתה צריך לקבל את עצמך ואת האחרים אל תרדוף אחרת שלמות כי.....לא תהיה מאושר..... וועד כהנה וכהנה........מרשם בטוח להצלחה.... ועוד הגדלת: "אף אחד אינו מושלם........" אין דבר כזה יופיאל. כל אחד ואחד מאיתנו הוא שלם. תגיד ראית פעם חצי בן אדם??? אני לא כל אחד מאיתנו שלם - 100% אין 72% בן אדם.... ברגע שתפנים את זה תבין גם שהאור נמצא בפנים-בתוך ה-100% ולא... בצריך וצריך, ואם ככה אז יהיה ככה. אגב, מה זה אהבה אמיתית? יש אהבה לא אמיתית? כשאתה אומר אהבה בלי אמיתית אז היא לא אמיתית?

יופיאל

New member
שלום לך

יש הבדל בין תנאים להשיג משהו לבין לקבל אדם כמו שהוא ללא תנאים. אם אדם כועס אז הוא לא שמח באותו זמן , נכון? אז יש תנאי - אם אתה רוצה להיות שמח , תפסיק לכעוס... לקבל את האדם השני ללא תנאי , כלומר עם כל היתרונות והחסרונות , ולאהוב אותו גם כשהוא כועס עליך - זה לקבל אדם ללא תנאי. הצגתי לו דרך מסויימת , שלדעתי יכולה לעזור לו. אני יודע מנסיוני ומנסיון של אחרים שמה שאמרתי עוזר. את יכולה לקבל את זה או שאת יכולה לכעוס על זה , זו הבחירה שלך. אני לא אמרתי שזה מרשם בטוח להצלחה. ולגבי שלמות - יש הבדל בין שלם למושלם , ואם לא היית באה בהתנגדות כל כך גבוהה היית שמה לב שאני דיברתי על כך שאף אחד לא מושלם , כל אחד עושה טעויות , לכל אחד יש חסרונות , אך זה לא הופך בן אדם ללא שלם... כנראה שנגעתי לך בכמה נקודות רגישות , וזה גרם לך להתפרץ , ובטוח גם את זה את תגדירי כשפיטה , אך זאת ההרגשה שלי. אני נתתי דרך מסויימת להתגבר על דבר מסויים , במקרה שלנו - אשמה. אבל זה עדיין בגדר של מילים. יש הרבה מה לעשות כדי להפוך את זה למעשים. שום דבר לא בא מעצמו , זה תלוי בעבודה עצמית שכל אחד עושה עם עצמו. בקשר לאהבה אמיתית , למה את שופטת אותי על זה שרציתי להדגיש שבאמת אכפת לי מאלדר? אני לא אמרתי שאם לא כותבים אהבה אמיתית אז היא לא אמיתית... את זה את הוספת... ואגב , כן , יש אהבה לא אמיתית. אני בטוח שבעל שמכה את אישתו ואחר כך אומר לה שהוא אוהב אותה , זה לא אהבה אמיתית... יש הבדל בין מה שאנחנו צריכים לעשות , לבין שיפוט של בני אדם. אם את רוצה כסף , את צריכה לעבוד בשבילו. למה אני מציב לך תנאים? אם את רוצה להגיע למודעות גבוהה , את צריכה לעבוד ולהשקיע בשביל זה. שוב אני מציב לך תנאים... ככה העולם בנוי - יגעת ומצאת , תאמין... שום דבר לא יקרה מעצמו , את חייבת לגרום לזה לקרות , יש לך תנאים שאת צריכה לעבור... זה לא אומר שמי שסביבך לא יקבל אותך כמו שאת בלי תנאים. מי שלא יקבל אותך כמו שאת עד שתעברי איזה שלב הוא זה ששופט אותך. ובנימה יותר אישית , מה באמת הפריע לך במה שכתבתי? משהו בתוכך התעורר והתפרץ בגלל משהו שאני כתבתי. משהו שמאוד מפריע לך. האם את באמת כועסת עלי? או על אותו חלק בתוכך? האם את באמת מקבלת את עצמך כמו שאת? תחשבי לרגע שאני בכלל לא קיים , ותשאלי את עצמך את השאלות האלה. אל תעני רק בשביל להחזיר לי , תבדקי באמת עם עצמך מה השאלות האלה עושות לך. באור ואהבה , יופיאל המלאך

feyDo

New member
ברור שיש אהבה לא אמיתית

ברור כאילו....... מה שאמרת יופיאל בעל שמכה את אישתו לא תמיד זה בגלל אהבה! יש לזה הרבה מאוד סיבות הרבה מאוד מאוד אבל אני לא יכנס לזה כי מה שאמרת יופיאל טעות חמורה זאת לא אהבה זאת הדלקות על אותו אחד שמכה אותך ויש כאלה שאוהבות את זה אפילו אני חושב לפי מה שהאדם מסוגל שנית אהבה לא אמיתית באמת? יש כזה דבר למשל אישה שבוגבת בבעלה או להפך..... זאת אהבה? לא אחרי כל כזה דבר יש גירושים אלה אם כן מי שבוגד נשוי לצד השני שהוא עשיר ומי שבגד צריך את הכסף..... אבל אחרי הכל זאת לא אהבהבני האדם פשוט טיפשים אחרי הכל כל הדורות שהיו פעם במיוחד ימי הביניים הורים שחייבו להנשא לעשירים כדי להיות מקובלים יותר ועוד הרבה שטויות ולא לפי מצוות הלב הסיפור הראשון ששבר את זה בעצם זה רומיאו ויוליה אחרי הכל לא? יש הרבה סוגי אהבה אבל אהבה אמיתית זה שאתה מקבל את השני כמו שהוא בלי לחשוב עליו ממש לא משנה מה שאותו אחד יעשה אם אתה תקבל אותו כמו שהוא גם אם הוא עשה דברים מאוד חמורים זאת אהבה נאמנות קשורה באהבה מאוד...... זה רק בקטע של אהבה אמיתית ולא אמיתית בגיל הנעורים יש כל כך הרבה "אהבות" כוזבות אבל כולם אומרים שהם "נדלקו" של הצד השני...... אותה נערה שנדלקה על חתיך הכיתה זה אומר אהבה? לא! אבל היא משקרת לעצמה וחושבת ככה........... טיפשי לא? אבל אמיתי אני רואה את זה כל יום ויום וזאת אהבה שיקרית אחרי הכל

*אביבה*

New member
יופיאל

את דבריך אני קוראת חודשים ארוכים.ונהנית. אני חוזרת וקוראת אותך שוב ושוב בכל פורום שאני מוצאת כי יש טעם לדבריך. וזהו. מצד שני יופיאל, אפשר גם להסתייג מדבריך. הם אכן נשמעים נעימים ומנוסחים בנועם אולם יש בהם את הדברים שאני כתבתי אותם. שלם הוא גם מושלם. אדם שכרתו לו חצי רגל הוא גם שלם וגם מושלם.הוא לא פחות שלם או פחות מושלם. אדם שכועס, מתעצבן, רואה את הדברים אחרת - הוא גם מושלם וגם שלם. באתי מתוך רצון לחדד לך משהו שאולי אינך רואה. אין כאן שום כעס ואל תכניס את הכעס שלך לכאן. אני חושבת שכשאדם מוסיף איזה שהוא תואר לאהבה זאת אומרת שכשהוא לא אומר את התואר - זה לא אהבה. בעל שאומר שהוא אוהב וגם מכה- זה בעל שיש לו בעיה קשה ואיומה.ויתכן שזו דרכו האיומה גם לאהוב. זוועה. אבל הזוועה הזאת קיימת. ואין אהבה לא אמיתית - בעיני המכה והמתעלל זו היא האהבה שלו כך הוא מכיר אותה והוא אדם. הוא שלם ומושלם אבל.....אחר. שים לב, יופיאל, הוא אחר. שונה. אבל עדיין שלם ומושלם. יש תרבויות שבהן מקובל ללכת ערומים. אתה הרי יודע זאת. תאר לך מה יגידו על אדם שילך בלב דיזינגוף ערום???? יגידו מטורף, פסיכי, זקוק לאשפוז אבל קח את אותו האדם במערומיו, העבר אותו לתרבות אחרת וראה זה פלא-שטיח אדום נפרש בפניו. יש אהבה. זהו. לאהבה אין תוספות ואין מגרעות, אין אמיתי ואין לא אמיתי. אתה יודע רק מה אמיתי בעיניך. מה אמיתי בעיני אלדר? לא אתה ולא אני נדע. רק אלדר. כשמדובר בדברים שאינם גשמיים, שאיננו יכולים לראותם ממש בקיום הפיזי שלהם - לכל אחד יש את ההגדרה המדויקת לאהבה, רגש, כעס, צער. זה שייך לכל אדם ואדם ואין מד אהבה. ודבר אחרון. ברגע שאתה אומר ככה זה... אתה מקובע לזה ככה ולעולם לא תצא משם כי ככה אתה יודע. האמת מתחילה כשאין ככה זה, האמת נמצאת היכן שאין כלום.

יופיאל

New member
אמת

יש אמת בעיני מישהו , אך יש גם אמת אבסולוטית. יש אמת שהיא תמיד נכונה , והיא הבסיס לכל מה שקיים. אני חושב שאלדד הגדיר מצויין את ההבדל בין שלם למושלם. ואהבה ? יש כמה סוגים של אהבה... בפרקי אבות אמרו- אהבה שתלויה בדבר - בטל הדבר - בטלה האהבה. אהבה שאינה תלויה בדבר אינה בטלה לעולם... כמה פעמים שמעת את המושג "אהבה נכזבת"? נכזבת מלשון כזב - שקר! אהבה שיקרית ? יש דבר כזה? כנראה שכן , אחרת לא היו מדברים עליה כל כך הרבה... אותו אדם שמכה את אישתו ואוהב אותה... האם הוא באמת אוהב אותה? הוא חושב שכן , אבל האם זו אהבה אמיתית? או שזו אהבה אגואיסטית... ואולי זה ההבדל , האמת של האגו או האמת של הנשמה... איזה אמת את מחפשת? אני לא יודע הכל , אני רחוק מאוד מזה. אבל הגעתי לכמה הבנות שאני מיישם בחיי ,ואם התובנות האלו יכולות לעזור לאדם אחר , מה טוב... זו הראיה שלי , ואני מאמין באמת אבסולוטית , ואם גיליתי חלק קטן ממנה , אני רוצה להעביר את זה הלאה. דבר אחד שאני כן עושה , אני בוחן את האמת שלי כל פעם מחדש , ואם אני רואה שראיתי משהו בצורה לא נכונה אני לומד איך לתקן את זה. מה לעשות , כמו לכולם גם לי יש עדיין אגו ויש לי עדיין מה להשיל ומה ללמוד. באור ואהבה , יופיאל המלאך

jongler

New member
ישנה אפשרות...

ל*אביבה*: ילד לומד ללכת רק אחרי שנפל - רק אחרי שהיה ברשות עצמו, הוא הולך בזכות עצמו, כך גם האדם יגיע לרמה הבאה או לאן שירצה רק בזכות עצמו (או - על אחריותו האישית בלבד) ורק אחרי שמעד מספיק... מנסיון אישי שלי בלבד למדתי - למרות שנאמר לי מראש (אך אין כמו ליפול על מנת לדעת ללכת) שאין להוכיח / לחנך / לאמן אחרים, אני יכול לרתום אותם למה שמדליק אותם מתוך הדברים שהם העלו אך לא יותר, ברגע שאבוא ואתקן מישהו משמע משהו אינו תקין אצלי- אינני מקבל את עצמי ולכן אינני יכול לקבל אחרים - האוטומט שלי הוא להפנות אצבע אחוצה במקום פנימה כי ברגע שאקבל את עצמי (כמו שכתבת - הינני שלם ומושלם!) כך גם אמצא את הסביבה - שלמה ומושלמת! ועוד סיפור קטן : טועם יינות מפורסם התארח אצל פלוני, הגיש לו הפלוני ממבחר יינותיו שבמרתף הבית, תחילה הביא את היין היקר והמשובח שבאוסף - טעם היינן, ושם הכוס בצד. בעל הבית המשיך והביא לו לטעום מן האוסף, "יין משובח", "בציר מעולה" אמר האורח, וליין הזול ביותר אמר - "מדהים"! נעלב בעל הבית ושאל את האורח : " הכיצד על היינות הפשוטים היו לך תשבוחות לרוב ואילו על היין היקר שבאוסף מילה לא נאמרה?" - "משום שהיין מדבר בעד עצמו, מספיק טעימה אחת בשביל להבין את איכותו, ואילו היינות האחרים - מישהו צריך לדבר בזכותם....." באהבה וחמלה JonGler

jongler

New member
*אביבה*

וישנו סיפור נוסף : על חכם סופי נודע ונודד אשר הגיע לעיר גדולה לתת הרצאה, משום חשיבותו ושמו שיצא לפניו מאות רבות מתושבי העיר מיהרו לרכוש כרטיסים לאירוע. בשעה היעודה התקבץ הקהל מול הבמה באולם הכנסים אשר היה מלא מפה לפה וחכה לחכם המפורסם - אך אין. עברו רגעים אחדים , ועדיין - אין חכם. עברה כמחצית השעה, והרי ידוע שכאשר אדם מחכה הזמן זז לאט ממחוגי השעון... עברה שעה ,ראו נכבדי המקום שאין זה מכבודם, הורידו את כבודו של החכם באוזני שכניהם לכיסאות והלכו. עברו שעתיים - ואין חכם, פנו גם פשוטי העם ללכת. עברו שלוש שעות - ואין אפילו נציג של החכם אשר יבוא להתנצל. עברו 4 שעות - עשרות בודדות של אנשים צמאים נשארו במקומותיהם. לאחר 6 שעות התקבצה לה קבוצה בת עשרה אנשים וישבה על הבמה מחכה לחכם הסופי הנודע, ולפתע! קם אדם , נעמד במרכז המעגל ואמר :" אתם מוכנים, עכשיו אפשר להתחיל...." באהבה וחמלה JonGler

א*ל*ד*ד

New member
פספוסים....

אביבה היי, לדעתי עשית כאן סלט די גדול מהדברים של יופיאל ופספסת אותם, אני הבנתי את הדברים באופן שונה... אז בואי נפריד את הירקות, לפני שנהיו לסלט... להיות שלם ולהגיע לשלמות זה שני דברים שונים לגמרי. אני מסכים עמך כי האור נמצא בפנים, ולכן כשאדם הוא הוויה מוארת, הוא בעצם משמש ככלי, כצינור של האור, במילים אחרות הוא שלם, כמו שאמרת. אבל רדיפה אחרי שלמות, אחרי הטוב יותר בחיים יוצרת מחסום. האידיאל שאנו מציבים לעצמנו, ושאנו רודפים אחריו כל חיינו מונע מאיתנו לעצור, להתבונן ולהפנים את האמת הפשוטה שהכל כבר כאן, הכל קיים ואין צורך לרדוף אחרי שום דבר. אין צורך להגיע לאף מקום. הכל קיים כאן ועכשיו. רעיון השלמות מונע ממך להיות שלם. לגבי אהבה אמיתית או לא, ודאי שאהבה לא אמיתית קיימת! לצערי, זה סוג האהבה המוכר לכולנו כיום, אהבה על תנאי. האהבה היום ברובה מזויפת. נשים מזייפות אהבה במיטה, מזייפות אורגזמה... ילדים חווים בכל יום אהבה על תנאי (אם תהיה ילד טוב אז... אם תעשה כך וכך אז... ואז לילד אין ברירה, הוא מציית). אהבה של קח ותן... אנו נישאים אבל ... אני מצפה שלא תשתנה, שלא תחזור בתשובה, שלא תזניח אותי\את עצמך, שלא תתאהבי באחר, שלא תבגוד בי... ועוד ועוד.. האהבה נהייתה למסחר... תן לי ביטחון, שלא אהיה לבד, אתן לך אהבה... תני לי מין, אתן לך אהבה ... אם תשאלי אותי, אהבה אמיתי היא חמלה. קבלת האחר ללא תנאי. ללא תנאים מוקדמים. אהבה שבה האגו מת. אין לי צורך, אין לי רצונות, אין לי ציפיות. אני הוויה אוהבת. איך זה בא לידי ביטוי?! אני לא חושב שניתן לבטא זאת במילים. המילה רדודה מדי. אי אפשר להסביר מה זאת אהבה. כל הסבר כזה מועד לכישלון מראש. זה כמו שתנסי להסביר למישהו איך לשחות, באופן מילולי או הגיוני. פשוט לא ניתן. כדי לשחות, צריך להיכנס למים, לחוות זאת, ואז זה בא בטבעיות. אהבה, יודעים מהיא רק דרך החוויה... מקווה שהירקות היו לך בתיאבון חמלה ואהבה לך, אלדד.

*אביבה*

New member
סלט ירקות תמיד טעים../images/Emo8.gif

מאותה בריכה בדיוק שני אנשים שונים יפיקו חוויה שונה. אחרת. רעיון השלמות הוא רעיון. אל תוסיף לו - מונע. הוא לא מונע כלום. אין לו שום יכולת. הוא סתם רעיון שאפשר לקבל אותו ואפשר שלא.

יופיאל

New member
שלם ומושלם

עוד משהו שרציתי להוסיף- ההבדל בין פרפקציוניסטיות לבין להרגיש שלם עם עצמי. להיות פרפקטציוניסט או לחתור אחר המושלמות מעצם ההגדרה של המילה זה הרגיש לא שלם ולחפש מה לעשות בשביל להרגיש שלם. כלומר כל עוד אני מחפש אחר המושלמות לעולם לא ארגיש שלם. אני ארגיש שלם עם עצמי רק כשאקבל את עצמי כמו שאני בלי הצורך לשנות משהו. בסופו שלך דבר זה רק עניין של הגדרות של מילים , ולכן אני חש את הצורך להבהיר את דברי. לנסות להיות מושלם זה כמו לטאטא עלים ברוח , כל הזמן יפלו עוד עלים ואף פעם הרחבה לא תהיה 100% נקיה. זה אומר שלא עשיתי עבודה טובה? זה אומר שאני צריך להרגיש לא שלם עם עצמי? אדם שמחפש להיות מושלם כל הזמן ימשיך לטאטא את העלים , ולא יהיה מרוצה ולא ירגיש שלם עם עצמו עד שלא יהיה אפילו עלה אחד על הרצפה. האם דבר כזה יקרה? וכך חיפוש המושלם מונע ממך להיות שלמה עם עצמך... באור ואהבה , יופיאל המלאך

feyDo

New member
יופיאל תרשה לי לענות לך בבקשה......

ההסבר שלך בתחילת ההודעה מוקר לי והיה סתם לא הבנתי למה כתבת את זה אני יודע איך רגשות אשם מגיעות אלי ולמה והסיבות לזה שפיטה? תראה יופיאל אלב לא יגיד לך שאתה טועה כי אין לי מושג ביקשתי שמי שיכול לתת לי דבר לצאת מהרגשות האלו מה שכתבת הגיוני אם יש לי בעיות שאני שופט ונותן כזאת ביקורת אבל מה אם לא? איך אני לא יאשים אותי בזה החברה האחרונה שאיתה לי הורסת לה את החיים בגלל שעזבתי אותה? אני רואה אותה כל יום ואת המצב שלה אני בגללי באשמתי היא ככה הייתי חייב לעזוב אותה אבל זה אשמתי שלכיוון הזה היא הגיעה אחרי זה........ הייתי צריך להפרד מימנה אחרת לגמרי ולא הייתי צריך לריב אם נתי שלי אחרי כל זה...... שוב אני מאשים אותי.......... יש בי הרבה מאוד האשמות לגבי החיים שלי אני לא שופט ובגלל זה יש לי אשמות בתוכי לגבי יופיאל אני מקבל אחד אחד אולי לא מחבב אבל אני לא שונא תראה את זה ככה........ יש לי סטנדרטים מאוד מאוד גבוהים נכון אני מוגע לזה ואני מתאכזב מזה....... אבל זאת לא הבעיה שלי יופיאל......ממש לא........ אני שופט אחרים? אני תמים ממש בזה מה שאני מרגיש כלפי אותו אחד או אחת אני אומר לטוב או לרע אם זה יצא חן למי שמקבל את זה או שלא..... אני לא מסתיר דברים עד כמה שאני יכול אם אני מרגיש שמישהו פשוט מפגר אז אני יגיד לו ולא שפטתי אותו ככה....... החברה אומרת לך מי שאתה באמת לא אתה עצמך שאתה פשוט משוחד בעיניין הזה.... בגלל זה מידי פעם כדי לך לבדוק מה הסביבה אומרת עליך יופיאל בלי קשר לשפיטה בזה..... אני כמעט בטוח שרוב האשמות שלי כלפי לא באות משיפוט אחרים ובקשר לזה שאני שופט אותי? מגיעה לי לא? הכל מגיעה לי....... אם עזבתי וגרמתי סבל לאקסית שלי אז הקרמה תחזור אלי לא? זה עולמנו ואי אפשר לברוח מזה......... אני לא רוצה להרחיב אין הרבה מושגים שאני לא מכיר בזה אז יופיאל כשיהיה לך כוח או ידע איך (שלבים תוכנית משהו אחר) לצאת מהאשמות האלו תודה לך עד אז אני ינסה להתמודד אם זה כמה שאפשר זאת הבעיה כרגע שלי המרכזית אני חושב אבל אם אני לא יצא מהאשמות האלו אני לא יוכל להשלים אם נתי בכלל אף פעם ולא אם אף אחד רק היום אני חושב שנפתח פתח לשלום אם עצמי אבל אם אני לא יוציא מימני את רוב או כל האשמות שלי הכל יהיה תקוע ממש

יופיאל

New member
לוקח הכל ללב

אלדר היקר , אתה לוקח את העול של כולם על כתפיך , וזה לא בריא. אתה לא צריך לקחת על עצמך את התיק של חברה שלך לשעבר. אם היא בוחרת להיות אומללה זו הבחירה שלה והיא צריכה לדעת להתמודד עם זה... זה שאתה מרגיש אשם בגלל שעזבת אותה זה בגלל שאתה לוקח את הצרות שלה על הגב שלך. כל אדם צריך להתמודד עם החלק שלו , ולא להתערב בתיקון של אנשים אחרים. אם תחזור אליה בגלל שהרגשת אשם לא אתה ולא היא תרגישו באמת טוב עם זה. אם הלכת עם הרגש שלך ועשית את מה שהרגשת אז אין כאן שום אשמה, עשית את מה שהיית צריך לעשות. נכון , זה לא קל להפרד , וזה הרבה יותר קשה לצד השני ש"כביכול" לא בחר בזה , ואני שם את זה בגרשיים בגלל שהיא כן בחרה בזה בצורה שהיא התנהגה. מן הסתם יש סיבה לזה שנפרדתם , ושניכם הגעתם למצב הזה ביחד. אני אתן לך דוגמא אישית כשהייתה לי חברה רצינית אהבתי אותה מאוד , למרות שהיו לנו הרבה ריבים ולא כל הזמן הסתדרנו , ועם הזמן זה נהיה יותר גרוע , עד שבסוף היא עזבה. זה שבר אותי , לא ידעתי מה לעשות עם עצמי ואפילו התחננתי שהיא תחזור. בדיעבד , הדבר הכי טוב שקרה לי זה שהיא עזבה אותי. כי באותו רגע ראיתי את כל מה שלא רציתי לראות , והתחלתי לבנות את עצמי מחדש. תבין דבר אחד- אתה בחרת ללכת עם הלב שלך. הבחירה שלך היתה מנוגדת לבחירה שלה , אבל היא לא יכולה לכפות עליך להיות איתה. אתה לא אשם שהקשר לא הצליח ושהיא עצובה עכשיו , כי אין כאן אשמים. ואם כרגע היא מנסה לגרום לך לחזור אליה בגלל רגשות אשם זו לא הדרך לאהבה אמיתית. אם היא בוחרת להרוס לעצמה את החיים זה לא אשמתך , כי היא בוחרת לעשות את זה. היא יכולה באותה מידה לבחור לעשות משהו אחר , ואולי בתת מודע היא מנסה בצורה זו למשוך ממך אנרגיה , שתבוא להציל אותה. אך הדרך הכי טובה להציל אותה היא לתת לה לעמוד על הרגליים בזכות עצמה. במערכת יחסים יש העברת אנרגיה. בהתחלה כשכל אחד עדיין עצמאי אנחנו מקבלים אנרגיה מהיקום ומעבירים את האנרגיה לאדם שאנחנו אוהבים. כך בהתחלה מגיעים לגבהים ומרגישים בשמיים. אחרי שאנחנו מקבלים בצורה קבועה אנרגיה מאותו אדם , אנחנו מתחילים להתרגל אל האנרגיה הזאת , ומפסיקים לקחת מהיקום ונשארים תלויים רק באנרגיה הזאת מאותו אדם. כשאנחנו מתחילים להיות תלויים בשני אנחנו גם מתחילים לשאוב בלי לשים לב. וברגע שהקשר ניתק , איבדנו את מקור האנרגיה הראשי שלנו , ואנחנו מנסים להאחז בו בכח , כי כבר שכחנו איך להתחבר למקור האמיתי. במצב כזה אנחנו נמצאים בנפילה אנרגתית. כדי לצאת מהנפילה אנחנו צריכים ללמוד להתחבר בחזרה למקור האמיתי , ועדיף להתרחק מהאדם שבו היינו תלויים , כדי שלא ליפול שוב למלכודת של התלות. ברגע שהיא תבין שהיא פוגעת בעצמה וזו לא הדרך , היא תוכל להתחבר בחזרה למקור האמיתי - היקום , ולא להסתמך על האנרגיה שלך. אתה לא גרמת לה סבל , היא גרמה אותו לעצמה. ברגע שאתה תבין שזה הבחירה שלה לסבול כרגע וזה משהו שהיא צריכה לעבור עם עצמך תוכל להשתחרר מהאשמה. זה לא אומר שאתה צריך לשכוח ממנה לגמרי ולא להתייחס אליה , זה פשוט אומר שאתה לא לוקח את התיק שלה על הכתפיים שלך. וכיוון שאתה לא גרמת את הסבל ,אלא היא גרמה אותו לעצמה , הקרמה הזאת תשאר שלה. לקחת הכל ללב וליפול במצפון רק מקשה עליך , תשחרר קצת את העול שאתה נושא על עצמך כל הזמן... באור ואהבה , יופיאל המלאך

feyDo

New member
אני ממש מקווה שזה היה כך יופיאל

ממש מקווה לזה! רק שזה פשוט לא כך! כואב לי לראות אותה זה יום יום הורסת לה את החיים אולי ואני יודע את זה שאני לא אשם בזה........ אבל זה בגלל בחירה שלי הייתי אנוכי באותו זמן ברחתי מהכל! יופיאל זה לא היה רגש! לא התמודדתי אם זה! ברחתי! יום אחד הרגשתי שזה בלתי נסבל כבר אותה נתי שלי פשוט לא יכולתי יותר ועזבתי את המוסד שלנו ואת אותה אחת החברה שלי לשער באותו זמם חשבתי על זה קצת לפני אבל לא יכולתי הייתי אנוכי ברחתי מהמצב לבית שלי לבכות כל הזמן לא נשארתי להתמודד אם הרגשות שלי כלפי כלום פשוט קמתי ועזבתי הכל תבין את זה ותראה שזאת אנוכיות ממש ולא רגש שהייתי צריך לעזוב אותה אני לא יבוא להציל אותה בכלל הייתי רוצה שהיא תוותר לעצמה ותחזור לדבר איתי אבל זה עדין בלתי אפשרי ולא אני לא יבוא אליה אל נתי אני מוכן כדי להשלים אבל לא איתה! והיא לא שואבת מימני כוחות! למזלי לא נקשרנו איתה ביננו הבנה מאוד מעמיקה קשר מאוד משונה אבל בשום אופן לא הייתי שלה כל פעם שהיינו כל מה שעשינו אני והיא ביחד ממש הכל תמיד נתי איתה במחשבות שלי גם כשהיינו במיטה ביחד גם כשישנו ביחד נתי איתה במחשבות שלי אחרי הכל אני הייתי שייך לנתי באותו זמן לגמרי בכלל זה היא מימני לא לכחה אנרגיה לא הגענו למצב כזה אני לא יכול להסביר את זה אבל אני אנוכי די מאוד למרות הכל אבל אני לא חושב שכשאני עזבתי זה היה נכון או רצוי שנינו יותר מידי זמן ביחד באותה כיתה באותם חוגים כמעט שנינו במוסד יש קשר אם כי לא חומרי או פיזי כמו שאני אוהב להגיד יופיאל למרות הכל אני לא רוצה להמשיך לדבר על זה לדבר עליה כואב לי מאוד פצע שעוד לא נסגר וכן אני כן מאשים אותי בידיעה חזקה שאני לא אשם אני לא מסוגל לסלוח לעצמי אחרי הכל הייתי אנוכי ולא חשבתי על אחרים

יופיאל

New member
אלדר היקר

גם אם ברחת ממשהו ולא רצית להתמודד , האם זה יעזור להאשים את עצמך? לקבל את עצמך לטוב ולרע זה אומר גם לסלוח לעצמך , גם אם אתה חושב שעשית טעות! כל אחד טועה , וגם לך מותר לטעות. אבל במקום להכנס לרגשי אשם ולענות את עצמך , תשלים עם הבחירה שלך , ותלמד מהטעות , אם אתה רואה את זה בתור טעות. לפעמים אתה לא יכול לעשות את הדבר הנכון כלפי כולם. אולי בשבילה זה היה הדבר הלא נכון , אבל אולי היית חייב להתנתק כי היה קשה לך להתמודד, אז אל תהיה קשה עם עצמך. אל תענה את עצמך על מה שכבר קרה , לא בוכים על חלב שנשפך. במקום זה , תנסה לחשוב מה עכשיו אתה יכול לעשות כדי לשפר את הרגשתך. לדעתי זה יכול להקל עליך אם תפרוק את כל מה שבליבך. אם לא נוח לך לעשות את זה כאן בפורום אתה גם יכול לכתוב לי למייל. לפני שסוגרים את הפצע צריך לנקות אותו , כדי שלא תווצר מוגלה. מנסיוני האישי , מרגישים הרבה יותר טוב אחרי שמוציאים את כל מה ששומרים בלב ובבטן. אני מקווה שתסלח לעצמך באור ואהבה , יופיאל המלאך

feyDo

New member
בדיחה?

תקרא מה שכתוב מקובץ המצורף בבקשה פשוט כתוב בו מעל 7000 אותיות וזה אסור כאן ארוך מידי אני חושב...... אז תקרא הכל ממש! כל דבר חשוב עד הסוף! תודה

יופיאל

New member
קראתי הכל

ואני אקרא את זה שוב , וגם אבדוק כל מה שביקשת , ואהיה איתך בקשר... באור ואהבה , יופיאל המלאך

למעלה