לוקח הכל ללב
אלדר היקר , אתה לוקח את העול של כולם על כתפיך , וזה לא בריא. אתה לא צריך לקחת על עצמך את התיק של חברה שלך לשעבר. אם היא בוחרת להיות אומללה זו הבחירה שלה והיא צריכה לדעת להתמודד עם זה... זה שאתה מרגיש אשם בגלל שעזבת אותה זה בגלל שאתה לוקח את הצרות שלה על הגב שלך. כל אדם צריך להתמודד עם החלק שלו , ולא להתערב בתיקון של אנשים אחרים. אם תחזור אליה בגלל שהרגשת אשם לא אתה ולא היא תרגישו באמת טוב עם זה. אם הלכת עם הרגש שלך ועשית את מה שהרגשת אז אין כאן שום אשמה, עשית את מה שהיית צריך לעשות. נכון , זה לא קל להפרד , וזה הרבה יותר קשה לצד השני ש"כביכול" לא בחר בזה , ואני שם את זה בגרשיים בגלל שהיא כן בחרה בזה בצורה שהיא התנהגה. מן הסתם יש סיבה לזה שנפרדתם , ושניכם הגעתם למצב הזה ביחד. אני אתן לך דוגמא אישית כשהייתה לי חברה רצינית אהבתי אותה מאוד , למרות שהיו לנו הרבה ריבים ולא כל הזמן הסתדרנו , ועם הזמן זה נהיה יותר גרוע , עד שבסוף היא עזבה. זה שבר אותי , לא ידעתי מה לעשות עם עצמי ואפילו התחננתי שהיא תחזור. בדיעבד , הדבר הכי טוב שקרה לי זה שהיא עזבה אותי. כי באותו רגע ראיתי את כל מה שלא רציתי לראות , והתחלתי לבנות את עצמי מחדש. תבין דבר אחד- אתה בחרת ללכת עם הלב שלך. הבחירה שלך היתה מנוגדת לבחירה שלה , אבל היא לא יכולה לכפות עליך להיות איתה. אתה לא אשם שהקשר לא הצליח ושהיא עצובה עכשיו , כי אין כאן אשמים. ואם כרגע היא מנסה לגרום לך לחזור אליה בגלל רגשות אשם זו לא הדרך לאהבה אמיתית. אם היא בוחרת להרוס לעצמה את החיים זה לא אשמתך , כי היא בוחרת לעשות את זה. היא יכולה באותה מידה לבחור לעשות משהו אחר , ואולי בתת מודע היא מנסה בצורה זו למשוך ממך אנרגיה , שתבוא להציל אותה. אך הדרך הכי טובה להציל אותה היא לתת לה לעמוד על הרגליים בזכות עצמה. במערכת יחסים יש העברת אנרגיה. בהתחלה כשכל אחד עדיין עצמאי אנחנו מקבלים אנרגיה מהיקום ומעבירים את האנרגיה לאדם שאנחנו אוהבים. כך בהתחלה מגיעים לגבהים ומרגישים בשמיים. אחרי שאנחנו מקבלים בצורה קבועה אנרגיה מאותו אדם , אנחנו מתחילים להתרגל אל האנרגיה הזאת , ומפסיקים לקחת מהיקום ונשארים תלויים רק באנרגיה הזאת מאותו אדם. כשאנחנו מתחילים להיות תלויים בשני אנחנו גם מתחילים לשאוב בלי לשים לב. וברגע שהקשר ניתק , איבדנו את מקור האנרגיה הראשי שלנו , ואנחנו מנסים להאחז בו בכח , כי כבר שכחנו איך להתחבר למקור האמיתי. במצב כזה אנחנו נמצאים בנפילה אנרגתית. כדי לצאת מהנפילה אנחנו צריכים ללמוד להתחבר בחזרה למקור האמיתי , ועדיף להתרחק מהאדם שבו היינו תלויים , כדי שלא ליפול שוב למלכודת של התלות. ברגע שהיא תבין שהיא פוגעת בעצמה וזו לא הדרך , היא תוכל להתחבר בחזרה למקור האמיתי - היקום , ולא להסתמך על האנרגיה שלך. אתה לא גרמת לה סבל , היא גרמה אותו לעצמה. ברגע שאתה תבין שזה הבחירה שלה לסבול כרגע וזה משהו שהיא צריכה לעבור עם עצמך תוכל להשתחרר מהאשמה. זה לא אומר שאתה צריך לשכוח ממנה לגמרי ולא להתייחס אליה , זה פשוט אומר שאתה לא לוקח את התיק שלה על הכתפיים שלך. וכיוון שאתה לא גרמת את הסבל ,אלא היא גרמה אותו לעצמה , הקרמה הזאת תשאר שלה. לקחת הכל ללב וליפול במצפון רק מקשה עליך , תשחרר קצת את העול שאתה נושא על עצמך כל הזמן... באור ואהבה , יופיאל המלאך