מי יותר טוב: SEC או BIG-12

stan123

New member
מי יותר טוב: SEC או BIG-12

קצת לא קשור למשחקי יום ראשון של המקצוענים, תסלחו לי... לא תמיד החברה מאפשרת לראות את משחקי יום ראשון... חיים קשים. קיצר, שבוע 6 במכללות עבר עלינו לטובה (חוץ מעופרי) וזה כבר חצי עונה. אחרי שליטה מוחלטת של SEC בשנה שעברה בכל מה שקשור ל-להיות הכי טוב, או כמו שאמרו SECond to none, עושה רושם ש BIG-12 נכנס חזק לתמונת הקונפרנס החזק ביותר. ציפו שאחרי הפתעת מיזורי וקנזס של שנה שעברה הקונפרנס הזה יתחזק, אבל עד כמה שאני ראיתי, לא ציפו ממנו להיות הכי טוב. והשאלה שנשאלת היא: האם הוא הכי טוב, או במילים אחרות: האם הוא יותר טוב מ SEC השנה? כי הרי יש את הסוגיה הזאת שאמר wildturkey בסוף שנה שעברה, זה הכל שאלה של איזה קבוצה תפסיד לאלפות ה SEC בבול גדול... אחרי שנתיים שזו היתה ohio state השנה אולי נראה את אוקלהומה שם, ואולי אפילו את טקסס. אז מה יש לנו? החציון (תסלחו לי על הפלצנות מי שבכלל קורא את ההודעה הזאת, אבל ממוצע פה לא רלוונטי) של מדורגות ה SEC הוא 11.5 ושל הביג-12 הוא 6. ל SEC יש 2 קבוצות ב top5 ול big-12 יש 3. ב 10 הגדולות היחס הוא 2:4 לטובת ה big-12. מבחינת דירוג יבש התוצאה לטובת ה big-12. עוד כמה נתונים יבשים הם: big-12 נגד קבוצות אחרות: 38-10 ו SEC הוא 27-5 (יתרון ל SEC). בהתמודדות ישירה בין המדורגות, אאל"ט, היה רק משחק אחד שבו טקסס נצחו את ארקנסו החלשים-משהו השנה. היתרון של ה big-12 בדירוג יכול לבוא מזה שמשחקים בתוך הקונפרנס לא ממש התחילו (היה רק משחק אחד לכל קבוצה) וב SEC היו כבר שלושה, דבר שגורם להפסדים וירידה בדירוג. אוקלהומה, טקסס, מיזורי וקנזס עוד לא שיחקו אחת נגד השניה, בעוד ש LSU כבר היו מול אובורן, ואנדי-אובורן, במה-ג'רג'יה וגם גייטורס-מיסיסיפי. אז מה נשאר לקבוצות (משחקי קונפרנס): ל Big-12: שבוע הבא, בשעה נוחה יחסית (6 בערב, ABC, שזה אומר סיכוי (נמוך) לשידור באינטרט בלבד) יש את הרד-ריוור. מה שאמרתי בפתיחת העונה בשאלה של עופרי, אין ספק שהמשחק הזה יקבע עבור אליפות ה Big-12 וגם אולי את זהות אחת המתמודדות בבול הגדול. לאוקלהומה נשארו גם קנזס, טקסס טק ובמחזור האחרון את אוקלהומה סטייט. לטקסס בנוסף לשלושת אלו ישארו גם מיזורי. לשתיהן, ומביוחד לטקסס לו"ז ממש קשה. למיזורי אין את טקסס-טק אבל גם כך הלו"ז הפנימי שלהם נשאר קשה מאוד. ל SEC: ל LSU נשאר את ג'ורג'יה ואבלבמה (ומיסיסיפי). לבמה נשאר פרט ל LSU את מיסיסיפי טנסי ואוברן. לו"ז הרבה יותר קל בהתחשב בלוזריות של טנסי השנה. לג'ורג'יה נשאר את LSU, ואנדרבילט ג'רג'יה ואובורן. עושה רושם ש LSU והדוגס צריכים עוד לעבוד קשה. לדעתי בנתיים big-12 יותר טובים אבל עד סוף העונה זה יתאזן לכיוון ה SEC. זהו, גמרתי לחפור.

TS1759

New member
נתת פה נקודה מעניינת, הרשה לי להרחיב מעט

המשחקים החטיבתיים של ה-SEC כבר התחילו "מזמן", ואילו בביג-12 הם רק עכשיו התחילו. מה עוד, חוזק החטיבה - כחטיבה - נמדד גם לפי הפער בין הגדולות לקטנות. ב-SEC, הפער הזה יחסית קטן. פרט ללסו, באמה, דוגס, פלורידה ואובורן, יש לך את קנטאקי, גיימקוקס, אול מיס, ואנדי (???), מיסיסיפי סטייט, טנסי.... שכחתי מישהו? בביג-12 יש לך את אוקלהומה,טקסס, מיזו ו....? קנזס (אולי, למרות שההגנה שלהם קקה)? פרטלהם יש לך את אוקלהומה סטייט ואולי טקסס טק(דרג הביניים נקרא לזה?) ו..... זהו. נברסקה, קולורדו, אגיס וכל השאר הן נמושות ברמה מביכה (נברסקה קבוצה עם עבר, אבל בלי הווה ובלי עתיד נראה לעין), כך שהפער בין הגדולות לקטנות מאוד גדול, ויש לזה השפעה על חוזק החטיבה. ככל שדרג הביניים שלך עשיר יותר בקבוצות, ויש לך מעט נמושות, אתה חזק יותר. נכון, כרגע זה נראה לטובת הביג-12, אבל בוא נחכה לסוף העונה ונראה... *אגב, שכחת שללסו יש את פלורידה בלו"ז (כבר השבוע)

Yo-man

New member
אין לי מה להוסיף

אבל רציתי לתת פידבק שיש מי שקוראים את ההודעות האלה לומדים מהן הרבה. תודה

laufgas

New member
מכיוון שאני לא בקיא בעולם המכללות,

זה שחטיבה אחת הרבה יותר טובה מהשניה נותן יתרון מוחשי כלשהו במהלך העונה או שמדובר פה על יוקרה נטו?

ofribecker

New member
תשובה שלי

נבדיל בין שני דברים: חטיבות שנחשבות רשמית לחזקות, מה שנקרא BCS Conferences והבדלים בין חטיבות חזקות לבין עצמן. החטיבות הנחשבות BCS הן: ביג טן ביג 12 פאק 10 SEC ACC Big East וה independents (שביניהן נדמה לי שרק נוטר דם נחשבת באמת מועמדת). החטיבות שאינן נחשבות BCS: Sun belt Conference USA MAC MWC WAC זו אם כן חלוקה רשמית. קבוצה ששייכת לחטיבה הנחשבת BCS יכולה למעשה להגיע למשחקי הבול הבכירים אם תזכה באליפות חטיבתה (מקום משוריין במשחק). קבוצה שאיננה BCS יכולה להגיע אך אין לה מקום משוריין והיא צריכה להסתמך על דירוג המצביעים שיעזור לה להיות במקום מספיק גבוה בדירוג ה BCS, שמסתמך חלקית על הדירוגים האנושיים וחלקית על הישגים בפועל (נוסחת מחשב מתוסבכת). ועכשיו לחלק הבלתי רשמי. אם חטיבה מסוימת מראה שהיא טובה יותר, על פי התוצאות, היכולת וכו' מחטיבה אחרת, זה נותן לה בד"כ יתרון בדירוג המצביעים האנושי כי הרי כל קבוצה משחקת הרבה משחקים (בד"כ 8 בעונה) מול קבוצות חטיבתה ורק 3 - 5 משחקים מול קבוצות מחוץ לחטיבה אז לחוזק של חטיבתה יש השפעה חזקה על חוזק ה schedule שלה. מעבר לכל זה, כמובן שמעורבת כאן גם יוקרה בקרב האוהדים. כל אוהד קולג' אוהב לדעת שקבוצתו חזקה יותר ולכן אם היא מתמודדת מול קבוצות חזקות יותר, זה אומר שהישגיה צריכים כביכול להיחשב יותר, לפחות עבור האוהד הסובייקטיבי.

TS1759

New member
זה נותן יתרון די גדול בדירוג

לדוגמא (נהדרת) - לסו, שעלתה לשחק בגמר בשנה שעברה בגלל ששני ההפסדים שלה היו לקבוצות חזקות מה-SEC (קנטאקי וארקנסו, שאמנם סיימו במאזן לא מי יודע מה אבל היו מאוד חזקות), ועוד בשניהם הפסידה בשלוש הארכות. בגלל שהקבוצה ההיא מהמערב (לדוגמא) הפסידה לאורגון (חזקה מאוד) ולסטנפורד (פחחחחחחחח....), היא לא שיחקה.

ofribecker

New member
ולגבי ההשוואה ביג 12 - SEC

שאלת מיליון דולר העונה. לטעמי תיקו עם יתרון קל ביותר ל SEC בשל ריבוי הקבוצות הראויות שבו.

למעלה