מי יותר חכם?

מי יותר חכם?

מי יותר חכם, אדם מבוגר בעל ידע רב, גבוה מהממוצע ב-20%, או ילד בן 5 שנים, שאופיו, אשיותו ודעותיו עוד לא עוצבו?

שבילים

New member
זה תלוי...

מה ההגדרה שלך לחוכמה. אפשר להגדיר את זה בכמה דרכים. לכן אני לא חושבת שיש תשובה ברורה על השאלה הזאת. אני נוטה לחשוב שילדים מטבעם הם יצירתיים יותר ממבוגרים. תמיד מצחיק אותי לראות בכל מיני מקומות שעושים סדנאות יצירה לילדים, בזמן שמי שבאמת צריך סדנאות יצירה אלה המבוגרים דווקא כי הילדים הם כבר יצירתיים ממילא, כי הם עדיין לא הספיקו "ללמוד" (ובכוונה אני כותבת ללמוד במרכאות) מהמבוגרים את מה שהם עתידים ללמוד ולא הספיקו לרכוש דעות שהמבוגרים הסובבים אותם מכרו (או ימכרו) להם. מצד שני, אדם מבוגר שיודע להשתמש בתבונה בידע שלו בתחומים שונים ונעזר באותו ידע כדי לפתור בעיות שונות ולענות על שאלות שלכאורה אין עליהן מענה, זהו גם סוג מסויים של חוכמה. חוכמה לפי ההגדרה שלי, לא נמדדת בכמות הידע של האדם אלא בדרך שבה הוא משתמש באותו הידע או הדרך שהוא משתמש בחוסר הידע. (כמו אצל ילדים למשל).

Tulula

New member
זו פחות או יותר ההגדרה של...

אינטליגנציה. לא הכמות אלא האיכות. ואכן ילדים יותר יצירתיים במחשבה כי עוד לא "למדו" את תבניות החשיבה של המבוגרים, ויכולים לחשוב בכל מיני כיוונים, כשהמבוגרים נוטים ללכת על מה שמוכר וידוע להם. יחד עם זאת לילדים אין מספיק ניסיון חיים שגם הוא פקטור מאד חשוב באינטליגנציה. לגבי השאלה מי יותר חכם - באיזה מובן? בחיים או בלימודים? תחשבי על זה...

ShabyMan

New member
את צודקת ...../images/Emo127.gif

גאון זה אחד שיש לו ידע. חכם זה מי שיודע להשתמש בידע.

טאטו6

New member
כמעט אבל לא...

ניסיון החיים שלנו רק סוגר את היצירתיות ומרחב החשיבה לדעתי הסתמכות על נסיון החיים לא בהכרח מסייע לנו לפתור בעיות אלא להתחמק ממכשולים שרובם נובעים מתוך אותו נסיון חיים

Alon16

New member
אם חכמה היא ידע אז המבורגר. אבל אם

חכמה היא אינטיליגנציה - אז הילד, לפי דעתי.

למגע-לכל שלב ב.....

חיים יש את החוכמה שלו ואי אפשר להבנות בלי לעבור אותם. שלך חנה גונן

תודה...

על כל התגובות, באמת נתתם לי חומר למחשבה. הגעתי למסקנה שהייתי מעדיפה להיות מישהי בעלת מוח ילדותי וניסיון חיים, מאשר מישהי בעלת מוח בוגר שרגיל למבנה ודרך החיים הנורמלית והמוכרת. מה איתכם?

ספינור

New member
אני אישית

הייתי מעדיף להיות עם רעננות מחשבתית של ילד צעיר אך עם חרות של אדם מבוגר

הילד

הילד עוד לא למד את הדברים ה"מסובכים" של העולם הילד עדיין טהור מבחינה נפשית ומחשבתית כל שאלה שלו תהיה פשוטה אבל ההסבר לה כבר לא יהיה פשוט... הילד יודע לפשט את כל הדברים שנראים לנו כל כך כבדים ומסובכים-זוהי חוכמה של ילד אוהבת תמיד
חן
ד.א למי שתהה אני זו ששורצת בצט של הפורום כבר משהו כמו שבוע.... דווקא נחמד פה...

Mad-DawG

New member
תשובה

יש להבדיל בין המקרים, למבוגר יש ידע רב יותר, חוכמת חיים. אך ידועה האמרה שילדים שואלים את שאלות הפילוסופיה הגדולות ביותר, ממש כשם שהם רוצים לדעת, ואין הם מבינים את דרכו של העולם, וכל שאלותיהם נשאלות מתום. מה אומרים הגדולים? לוק אמר- "השכל הוא דף חלק", והיה ממשיך דרך החשיבה של דקרט של מחיקת הידוע ולהתחייל מהתחלה כדי לגלות כיצד אנו יודעים את מה שאנחנו יודעים. וטען גם שבעת שתינוק נולד, אין הוא יודע כלום, והבנותיו נקלטות אצלו דרך החושים.

טאטו6

New member
האמנם???????.

האים אתה טוען שתינוק שנולד אינו נושא איתו מיטען מהוריו הרי הוא נוצר משניהם, למה את הדי.אן.איי. הוא כן יורש ומיטען אחר לא? נומר מיטען אנרגטי אולי, זיכרון אולי , אילה דברים שקכשורים למח לא?

Mad-DawG

New member
אני לא טענתי שום דבר, אלא

הבאתי לידעתך דעות של גדולים ממני

דז

New member
גנון גאולה

בעקרון השאלה שלך נוסחה מאד לא נכון כי אתה לא מגדיר בגוף השאלה מה זה חוכמה, גוף התשובה הנכונה יהיה הגדרה של חוכמה והסקת מסקנות. אם אין הגדרת המושג חוכמה בשאלה אז אתה שואל מה יותר משהו ילד או אדם מבוגר, זה שאלה טיפשית לאללה ולמי שיענה עליה יוכיח צביעות ויהירות .

טאטו6

New member
גנון גאולה

אים אני מבינה נכון אז אנחנו מתפעלים מילדים שאלותיהם ומחשבותיהם מתוך אולי געגוע לילדות או מתוך פליאה שילד מסוגל לומר דברי טעם, לדעתי יש ילדים טפשים כמו שיש מבוגרים טפשיים, חוכמה אינה קשורה לגיל אני מכירה המון ילדים שאורח המחשבה שלהם הוא כמו מה שמיוחס למבוגר דהיינו חשיבות לדברים חיצוניים רושם או מה יחשבו עלי וכאילה , ההבדל שאני רואה הוא בעצם שילד יש לו פחות עכבות לומר דברים ולכן כשהוא קולט משהו הוא פולט אותו לפני שהוא חושב על התגובה שהוא יקבל ולכן זה לא קשור לחוכמה אילה דוקא לביטחון עצמי ופתיחות דבר שמביא אותי לשאלה האים ילד נולד עם בטחון עצמי ואנו המבוגרים רק מקלקלים לו?

למעלה