מי יותר "חזק"?

tkhri

New member
מי יותר "חזק"?

שלום! עין הרעה,קמעות,ברכות,קללות וכו'.... אני שואל : אם לאדם צריך להיות מזל מסויים,או ברכה וכו'.....יכול להיות שבגלל אדם אחר ישתנה מזלו? אם אלוהים החליט שלאדם מסויים צריך לקרות אסון(חלילה),הקמיעה (בקבוק"מים קדושים" מאיזה רב) יכול להציל את האדם הזה? הרב בעצם ניצח את החלטת האלוהים? אני נורא מאמין שאם צריך לקרות לי משהו(לטוב ולרע),זה יקרה לי.....מה שנראה הוחלט למעלה. אם אדם מקלל אותי או מברך אותי הוא יכול לשנות ולנצח את החלטת האלוהים? אם לא,אז למה יש ברכות וקמיעות?

תשובה

"לנצח את אלוקים" נקרא "צדיק גוזר והקב"ה מקיים". כשיש גזירה על מישהו או משהו יש ביד הצדיק [תלוי איזה צדיק תלוי איזה גזירה תלוי בעוד מיליון דברים] כוח לבטל את הגזירה כמו שראינו ש"על ידי תפילה צדקה ותשובה מעבירין רוע הגזירה" אז קל וחומר צדיק שמברך או נותן קמיעות או משהו כזה שיש ביכולתו לבטל גזירות.

tkhri

New member
ובידי אדם "רגיל"?

שכן,חבר ללימודים? סתם אדם מהרחוב יש כוח לשנות החלטות?

אופירA

New member
מנהל
ע"י תפילה, תשובה וצדקה

אפשר להעביר את רוע הגזירה, אפשר לשנות גזירות. אבל אין ערובה לשום דבר.

אלי ו.

New member
באמת יש אנשים דתיים שמסתייגים מכך

לא כולם מאמינים בכוחם של קמעות ובמים קדושים.

לעניות דעתי

אף על פי שאין לי שום קמיעה או משהו בסגנון, לא נראה לי שאף אדם דתי שקורא לעצמו מאמין יוותר על איזה בקבוק שבורך בידיו הקדושות והטהורות של הבבא סאלי זי"ע. נראה לי שהתכוונת לכל ה"מקובלים" של היום שעושים שם רע וחילול ה' נורא לעניין הזה ומהם אנשים למדו לא להאמין לכל דבר.

אלי ו.

New member
אני אדם דתי

ומסתייג מאוד מבקבוקים מבורכים וממים קדושים. בקרב החרדים רוב הליטאים שאני מכיר מסתייגים מכך.

למעלה