מי יודע...?

מי יודע...?

נאמר לי שהעירייה לא מספקת שרותי קייטרינג לגן (תקשורתי) בחופשת סוכות מישהו שמע גם כזה דבר?

galit74

New member
בחופשות של החינוך הרגיל אין אוכל

לחינוך המיוחד-זו הכוונה.

כן זה נכון

בגן שלנו, הסייעות מארגנות את ארוחות הצהריים. ההורים משלמים תשלום חודשי עבור ארוחות בוקר וארוחות 4, עם הכסף הזה מסתדרים גם לארוחת צהריים בחופשות (חנוכה, סוכות)

yonitbrk

New member
כן גם אצלנו בבית הספר התקשורתי

הועד אסף כסף מההורים עבור קיטרינג, גם בחופשת הקיץ וגם עכשיו לקראת סוכות, והילדים ימשיכו לקבל ארוחת צהרים בקיטנה. בבית הספר השני, גם ככה הקיטנה קצרה מהרגיל, ואף אחד לא ניסה אפילו להעלות את הנושא

doroniz

New member
../images/Emo67.gifעוד אבסורד משווע../images/Emo46.gif

של חוק החינוך המיוחד. אין מימון של שירותי הזנה בחופשות, למרות שיש הוראה מפורשת להפעיל את המסגרות בחלק מהחופשות (חוה"מ סוכות, חנוכה, הימים שלפני הפסח ובחופשת הקיץ עד ה-15/8).

אצלנו יש ארוחות, אבל אין מימון

מחיר ארוחת צהריים הוא כ- 11 ש"ח. בשגרה, העירייה מממנת כ- 9.5 ש"ח ליום, וההורים משלימים עוד כ- 1.5 ש"ח (אל תתפסו אותי באגורות). בימים בהם הגנים בפועלים במתכונת קיטנה (חוה"מ, חנוכה, קיץ), האוכל מגיע כרגיל, אבל ההורים מממנים את כל הארוחה, בלי השתתפות העירייה. כנראה שזהו הקש ששובר את תקציב העירייה... אבסורדי ברמות, אבל לפחות אנחנו ההורים, או צוות הגן המצומצם ממילא בימי קיטנה, לא צריכים להתעסק עם הארוחות. זה מה יש
(דרך אגב, אצלנו = בתל-אביב)

doroniz

New member
מחירים - תעריף הזנה

המינוח של משרד החינוך הוא "תעריף הזנה". משרד החינוך משתתף בתעריף הזנה של 9.40 ש"ח לילד ליום. המחירים של חברות ההסעדה (קייטרינג) הן החל מ-10 ש"ח ואפשר גם למצוא ב-12 ש"ח ויותר. יש למצוא מקור מימון להפרש, והמקורות הם בד"כ ההורים. שתי בעיות בנושא זה: 1. הגבייה היא במסגרת מה שנקרא "תשלומים נוספים" ואין דרך לחייס הורים לשלם את הסכום. אם יש הורים שאינם משלמים, ההורים האחרים נושאים בנטל, שהרי לא הגיוני שילד לא יקבל ארוחת צהריים או יקבל מנה מוקטנת. 2. האגף לחינוך מיוחד לא משתתף בתעריף הזנה בימי הפעלה בחופשה (כמו חוה"מ סוכות המתקרב). ושוב, אפשר לנחש מי נושא בנטל ואיפה הבעיות. ככל שהמסגרת קטנה יותר, ניתן להגיע לפתרון בקלות יתרה. הבעיה מחמירה בבתי הספר, ובמיוחד בגדולים שבהם...... חתימה טובה, דורון.

רות ש

New member
ממש לא נכון!!!

מציעה לך בחום לפתוח את הקובץ לגבי קייטנת סוכות. בסופו מופיע המייל של הסגנית של רות פן - ניצה ננר - בררי איתה. מישום מה מנהלי המסגרות מאמצים לעצמם לעיתים מסורת משלהם ללא הסכמת ההורים ובוודאי בניגוד לחוק!!!

doroniz

New member
רות, את טועה

משרד החינוך אינו משתתף ואינו מממן הזנה בחופשות, כולל בחוה"מ סוכות. קראי היטב את חוזר המנכ"ל......זהו אבסורד שיש להילחם בו.......

רות ש

New member
בירושלים כתות P.D.Dמקבלות הזנה בחופ

בירושלים כתות תקשורת המופעלות יום לימודים ארוך מקבלות גם הזנה. הויכוח לא אמור להיות מול משרד החינוך אלא מול העירייה. מזכירה לכולם שבקיץ החוק קובע המשך שנת לימודים עד ה-15.8.06 כאשר מדובר בהמשך שנת לימודים ע"פי חוק גם ההזנה צריכה להגיע. ההורים בכל עיר צריכים (בלי קשר לרמת התיפקוד של הילדים ולמבגרות חינוך המיוחד בהן הם לומדוים) להתאחד ולהאבק בצורה מאוחדת מול העיריה. מה שהצליח בעיר אחת מן הראוי שיצליח בכל הערים. בהצלחה... רות

doroniz

New member
את שוב טועה

ההפעלה בחופשה היא עפ"י חוזר המנכ"ל של משרד החינוך ולא של הרשות המקומית. בחוזר המנכ"ל כתוב במפורש שתעריף ההזנה אינו חל בהפעלה בחופשות. גם בבית הספר שלנו הילדים ממשיכים לקבל הזנה מאותה חברת קייטרינג, אבל המימון בא מההורים ולא ממשרד החינוך ובטח לא מהרשות המקומית. אני אשמח ללמוד איך ממומנות ארוחות הצהריים בירושליים, ולהכיל את אותו המודל בבית הספר שלנו ובבתי ספר אחרים. אבסורד כפול: תעריף ההזנה של משרד החינוך (9.40 ש"ח לילד ליום) נמוך וגם לא התעדכן מזה מספר שנים. אין מימון בהפעלה בחופשות, למרות שאותו אגף (חינוך מיוחד) מורה להפעיל יום ארוך. חתימה טובה, דורון.

רות ש

New member
אני ממש לא טועה!!!

אתה לא גר בירושלים, וכל הזמן מטיף את טועה את טועה כאשר אני מאוד מעורה במה שקורה בעירי ויודעת מה הזכויות של ילדינו. לא יודעת מתי לאחרונה ניפגשת במפגש משותף עם כרמלה איגל, לאה שקד ומפקחות מחוזיות של הגיל הרך וגיל בי"ס, חט"ב ותיכון של אזור מגוריך.המפגש האחרון בו אני הייתי היה ביוני השנה. אם היית משתתף במפגש כזה מעלה סוגיות כאלו ואחרות אולי היית מבין שאני ממש אבל ממש לא טועה. עובדתית בירושלים זה פועל אחרת כולל ההסעות ...... מעניין לדעת איך אתה יודע טוב מימני מה קורה בעיר מגורי??? גמר חתימה טובה רות

doroniz

New member
OK, חאלס מריבות את צודקת.....

ועכשו למען הסדר הטוב: כתבת: "מזכירה לכולם שבקיץ החוק קובע המשך שנת לימודים עד ה-15.8.06 כאשר מדובר בהמשך שנת לימודים ע"פי חוק גם ההזנה צריכה להגיע." והטעות היא עפ"י חוזר המנכ"ל אין השתתפות של משרד החינוך בהזנה. הזכרת גם את הצורך לנהל מאבק מול הרשות המקומית, ואין לרשות המקומית יד ורגל באחריות להזנה למסגרות החינוך המיוחד, לפחות לא מבחינת הגדרת החוק, התפקידים והאחריות. אין לי מידע איך נעשים הדברים בירושלים, ואני בודאי לא מטיף......נהפוך הוא: כתבתי שאני אשמח ללמוד איך המסגרות בירושלים הגיעו למצב שיש להם מימון להזנה בחופשות ואולי נצליח להכיל כללים אלו גם ברשויות מקומיות ומסגרות אחרות. בחיפה, אותה אני מכיר, היתה התארגנות לפני כמה שנים של הורים ופנייה לראש העיר. ראש העיר, מתוך רצון לסייע ולא מתוך שום מחויבות של החוק, הורה לספק למסגרות ה-PDD ארוחות צהריים במהלך חופשת הקיץ על חשבון העיריה. כל הכבוד לו, וראוי שכך יעשו גם רשויות מקומיות אחרות. האמת, משרד החינוך והאגף לחינוך מיוחד חייבים להסדיר את נושא תעריף ההזנה בחופשות וגם לעדכן את התעריף עצמו. חתימה טובה, דורון.

רות ש

New member
הבנתי שהכי חשוב לך זה הכבוד !

מבחינתי אין שום בעיה חבל רק שזה בא על חשבון הילדים!!! ולפי מה שאתה מתאר זה אכן בא על חשבונם. אין לי ולא הייתה לי שום כוונה להתעמת איתך. אולי בירושלים משים יותר כי לא הולכים עם הראש בקיר...... שנה טובה ופוריה לכל ילדינו רות

doroniz

New member
את פשוט לא מכירה אותי../images/Emo2.gif

אני חושב שמגיעה לי התנצלות......ועוד בצאת יום הכיפורים. לי הכי חשוב הכבוד? על חשבון הילדים?
נסחפת קצת גברת רות.......בעצם נסחפת הרבה. אין לי מושג מהיכן הבאת את ה"יציאה" הזאת, והאמת אין לי שום רצון לשמוע. גמר חתימה טובה, דורון.

רות ש

New member
אם היית שואל היית יודע שאני מכירה

באמירתך: "אין לי שום רצון לשמוע" אתה מעיד: 1. על אופייך - אני יודע הכל לא רוצה לדעת כלום מאף אחד אחר (אולי חלילה אגלה שאני לא יודע הכל.... שאני טועה?) 2.עד כמה דברי היו נכונים. אכן הכבוד הכי חשוב לך אחרת היית שאול האם אנו מכירים והתשובה כן!!! מאחר ואתה כל כך עיקש להשאר בעמדתך לי אין כוונה להזיז אותך! עכשיו אני מקווה שבור לך שאני בוודאי לא זו שצריכה להתנצל..... רצת רחוק מידי ומהר מידי מבלי לברר עובדות אך זו כניראה דרכך.

doroniz

New member
איזו שיחה פוריה

אינני חושב שהפורום זה המקום הראוי לדיאלוג הזה. אני מציע לך לקרוא מעט את התפתחות השרשור הזה בלבד ואולי אולי תצליחי לרדת לסוף דעתי.

למעלה