מי יודע .....???

B o n d a

New member
מי יודע .....???

אני מנסה לברר כבר כמה זמן : מה ההבדל בין ליקר לשנפס? האם זה קשור לאופן ההכנה ? ולמה בקבוקי השנפס בדרך כלל מחוספסים ? אשמח לקבל תשובה רצינית ממישהו שיודע. תודה ויום טוב !!

MidNight Flame

New member
תשובות -

אכן ההבדל הוא באופן ההכנה, אני אשאיר לסער את הכבוד לענות על זה בקבוקי השנאפס מחוספסים כי מאחר ושומרים אותם בהקפאה (שותים קפוא) הם עלולים להחליק במזיגה.

סער א

New member
למרות שדשנו בכך , אני יענה....

אבל בקצרה... שנאפס - מיוצר ע"י התססת פירות בעזרת שמרים , במקור לא נהוג להוסיף לשנאפס סוכר , לאחר התסיסה והיווצרות האלכוהול מזקקים את הנוזל והתוצאה היא משקה אלכוהולי בד"F ברמות של כ-40% , חסר צבע לחלוטין ובעל טעם וארומה של הפרי . ליקר - מיוצר ע"י השרייה של פירות או עשבי תיבול באלכוהול נייטרלי והוספת סוכר , בתהליך ההשרייה האלכוהול סופג מהפרי את הטעם , הצבע והארומה . הליקר מאופיין בטעם צבע וריח חזקים של הפרי , וכן במתיקות גבוהה , אחוזי האלכוהול משתנים ובד"כ נעים בין 20%-40%. זה לא היה כל-כך בקיצור , אבל אלו הם ההבדלים .

amircn1

New member
מוש, צריך להוסיף את זה../images/Emo124.gif

לקטגוריה של שאלות נפוצות או לקישורים או משהו !

D r a m b u i e

New member
כן לא יזיק

מה שכן, סער, נדמה לי שהרבה שנאפסים הם לא ארבעים אחוז, אלא 22 או 25 אחוז. חשוב לציין את זה.

Pedro Ximenez

New member
באיזה טמפרטורה צריך להחזיק שנפס?|גל

השנפס (ארטיק) קופא בפריזר! מה הטמפ' שצריכה להיות בשביל שהוא לא יקפא?

D r a m b u i e

New member
כן, הארטיקים הם בעיה

כעקרון הכי טוב להחזיק אותם בפריזר של בר, שהוא קצת פחות קר מפריזר ביתי (ז"א אפשר לכוון אותו לקצת פחות קר). אם לא, אפשר להחזיק אותו במקרר, זה מספיק טוב ומקסימום לפני השתייה להעביר לכמה דקות בפריזר.

Pedro Ximenez

New member
לא חלקית!

הם קופאים לגמרי! איזה שנפסים באותו מחיר בערך לא קופאים?

an3c

New member
ממתי הארטיק נחשבים לשנאפס?

הרי הבסיס הוא וודקה, לא?

סער א

New member
ממה שאני הבנתי לגבי הארטיק...

זה וודקה עם טעמים , או ליקר מקסימום לא שנאפס...

D r a m b u i e

New member
יש להם גם וודקה וגם שנפס

אני לא מצליח להבין מה ההבדל ביניהם, בטעם בוודאות אין הבדל. אבל יש בקבוקי ארטיק עליהם כתוב וודקה ויש שנפס. מוזר... בכל אופן הם קופאים חלקית ולפעמים קופאים לגמרי, גם את הסוגייה הזאת לא הצלחתי להבין.

Pedro Ximenez

New member
לארטיק יש...

גם וודקה וגם שנפס! אני מדבר על השנפס! איזה שנפסים הייתם ממליצים? (בתנאי שלא יקפאו)

סער א

New member
אני יגיד לך מה ההבדל...

הוודקה אמורה להיות 40% ואין סיכוי שתקפא והמשהו האחר (שנאפס , ליקר )יכול להיות עם אחוזי אלכובול נמוכים יותר ולכן הוא קופא . למרות ששוב לדעתי ולטעמי שנאפס נורמלי אמור להיות כ-40% .

למעלה