מי יודע

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
מי יודע

מצבה שנתקלתי בה. ופשוט איני מצליח להבין מה קורה שם. האלמנה מבעלה ר' הערש ----- [משמעות שורה זו ניתנת להבנה] אחות אבי זקני ר' אליעזר ב"ר מאיר [ז"א שמקים המצבה היה נין של אחי הנפטרת] הונחה אצל בנה אלחנן צילר ב"ר יעקב אליהו. ומאד תמוה שלפ"ז בעבר היתה נשואה ליעקב אליהו ויותר מאוחר לר' הערש, ומעולם לא ראיתי ששני בעלים יהיו מוזכרים על מצבה.

א77

New member
ועוד שאלה מצפת

הישיש הנכבד החסיד המפורסם אוהב ישראל ר' מאיר נכד הרה"צ ר' זלמן לייב ז"ל נפ' כ"ב כסלויו שנת סת"ר. [לפני מאה וחצי שנה. מי הוא, ומי זה סבו שכנראה היה מפורסם. לא משפחה ולא כלום, אלא רק שמות בה"א הידיעה כמובן מאליו. יש לי משהו לבדוק אוליי. אבל אוליי יש מי שיודע.

א77

New member
ואוליי זה הסבא

שקבור בין תלמידי הבעש"ט בטבריה. הרבה איני יודע עליו, אבל וודאי אם הוא גאוות הברז"לים. ועל שמו שם משפחתם ב'ן ר'בי ז'למן ל'ייב. וגם זכה לחלקה מאד חשובה, ייתכן ויש קשר. אשמח אם מישהו יוכל לסייע.

ספרן

New member
לא תשובה אבל ...

בלי לפגוע חלילה בזכרם של המתים הנ"ל... לך אני לא צריך לספר על תעשיית השבחים בחברה החרדית. שמעתי פעם בדיחה - מה ההבדל בין הספד למסיבת פרידה ? במסיבת פרידה יש לפחות אחד שמאמין לכל השבחים... ובהקשר אחר, שמעתי את גדול מדפיסי המודעות והפאשקווילים הירושלמיים ( מר ק. למי שיודע..) - הוא סיפר שבא קמצן אחד, לא חשוב מאיזה עדה... וביקש מודעת אבל של שתי מילים. שתי מילים ? הזדעק המדפיס הירושלמי, תושב מאה שערים... אצלנו רק השבחים זה שלוש שורות !! "הרב הצדיק הגאון" זה רק בשביל לדעת שלא מדובר באשה !! וכך המשיך להתבדח על מקור פרנסתו ....

א77

New member
ובט"ז הלכות הספד

אומר שמותר להוסיף במעט על שבחי אדם. אז לא לזלזל
נראה לי שידוע שכשמשבחים את הנפטר, זה למליץ וללימוד טוב וזכות למעלה עבורו. וייתכן שלזאת הורה הט"ז מה שהורה. כך לענ"ד. אבל שמעתי לא אחת את הגר"ש וואזנר יתברך בבריאות לאורך ימים טובים שאמר בהספדיו שהט"ז חלילה לא זלזל בהוראת תורתינו הקדושה מדבר שקר תרחק. אלא שבאנשים כשרים המגלים טפח ומכסים טפחיים קאיירי, וממילא כמה שנוסיף וודאי הנפטר כיסה מאיתנו.

למעלה