מי יודע

בוודאי שאני יודעת מי היה תמוז

השאלה היא אם אתה יודע למה לחודש תמוז קוראים דווקא כך. למה חודש תמוז לא מגיע בחורף למשל?

כיוון שעל פי המיתולוגיה השומרית

האל תמוז יורד אל השאול באיזור זה של השנה, כאשר עובר היום הכי ארוך בשנה והימים מתחילים להתקצר. על כן היו מבכים את התמוז מחודש זה ועד החורף, כאשר עובר היום הכי קצר בשנה והימים מתחילים להתארך. מכאן שמו של חודש זה.

BabaTheBuba

New member
איש אחד ושמו נמרוד

היה איש ציד וגיבור. לימים הפך גם למלך שנער ואז שמו היה אמרפל. אותו איש, היה תמוז. ויש שכינו אותו גם אל.

לא שמעתי על זה.

מאיפה הדבר נודע לך? יכול להיות שזה אכן היה כך, הרי מיתולוגיות רבות הפכו בני אנוש לאלים. אבל זה לא משנה את הסיפור על תמוז שיורד אל השאול.

BabaTheBuba

New member
באוקטובר האחרון

הלך לעולמו זכריה סיצ'ין. הוא היה יהודי שבא מרקע חרדי, לא יודע אם נשאר כך. הוא היה חוקר את תרבות שומר העתיקה. התאוריה שלו, שאנחנו גזע של חייזרים, או לפחות גזע מהונדס גנטית על ידי חבר'ה מהחלל החיצון, ששילבו את הגנים שלהם עם הקופים פה. הוא מבסס את דבריו על פי כתבים שומרים עתיקים, שהוא טוען שלמעשה הם תורגמו לא נכון וזה יצר בלבול. רבים חלקו עליו, לא מעט גם הלכו אחריו בהערצה. חוקר נוסף, אריך פון דניקן שמו, כתב ספר שנקרא - "מרכבות האלים". בספר הוא מסביר גם כן על תאוריה דומה של חייזרים שהם למעשה האלים הקדמונים. מורדוך, אשתר (מרדכי ואסתר), שמש (שמשון), נמרוד ועוד רבים, לטענתו היו למעשה חייזרים או בני תערובת שהגנים שלהם הקנו להם סגולות על-אנושיות, בנוסף לטכנולוגיות המתקדמות שלהם. בבראשית יש אזכור קצר מאוד בנושא - "ויראו בני האלהים את בנות האדם כי טובות הן, ויקחו להם נשים מכל אשר בחרו" אבל גם זה קיים. אני לא אומר שזו האמת, אני גם לא בא לסתור את התאוריה הזאת. היא קיימת ומעניינת ואפילו הצליחה להשלים לי הרבה פערים שהמדע המיינסטרימי שולל על סף אבל מצד שני לא יודע איך להסביר בעצמו. אני פשוט אוהב לדעת, אז אני לומד.

אוקיי, מעניין.

אני חושבת שכשאתה מציין פרטים הנובעים מתאוריות כאלו ואחרות, רצוי לציין ש"התיאוריה הזו והזו של האדם הזה והזה אומרת ש..." כפי שאני מציינת שסיפור תמוז לקוח מהמיתולוגיה השומרית. פשוט איך שאתה ציינת זאת, זה השתמע כעובדה..

BabaTheBuba

New member
אני ציינתי במפורש

שאלו תאוריות. אולי הן פשוט משלימות לך פערים שתאוריות אחרות לא הצליחו, כשם שהן השלימו לי, ולכן זה נתפס אצלך כעובדה? מותר לנסות, מותר לפתוח ראש ולחשוב מחוץ לקופסא, הדיכוי מביא בורות והבורות היא אחד הכלים החזקים ביותר לשליטה על אוכלוסיות.

בהודעה הזו..

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=292&messageid=159498374 לא ציינת שזו תיאוריה וזה היה נשמע כאילו אתה מציין עובדה כלשהי
אין לי בעיה עם תאוריות החדשות לי, יש לי בעיה עם ציון דברים הלקוחים מתאוריות- כעובדות

BabaTheBuba

New member
כי זאת עובדה

ששמו היה נמרוד, והוא מלך בארץ שנער ואז קראו לו גם אמרפל. מה שאנשים לא ידעו זה שגם קראו לו תמוז.

BabaTheBuba

New member
הארכיאולוגיה המקומית באיזור בבל הקדומה

מתארת את תמוז, שהיה מלך האזור, ששמו השני היה נמרוד.

עצה בשנקל

יש הרבה "תאוריות" בשוק הרעיונות. כדי לדעת על מה כדאי לבזבז זמן ומאמץ כדי לבדוק, אפשר לסנן לפי קריטריון היכיחות. לאמור: טענה שלא ניתנת להוכחה או להפרכה, אינה מעניינת ואינה שווה התייחסות. איך אפשר להוכיח או להפריך את הרעיון שהשומרים הקדומים הם "גזה מהונדס גנטית על ידי חבר'ה מהחלל"? יכולתי באותה מידה לטעון שחבר'ה מהחלל, בעזרת סופר-קופים משובטים על-קופיים רצחו את רבין וצעקו "סרק סרק" באותו לילה מפורסם (הרי רק אדיוט חושב שהשב"כ רצחו את רבין!). האם הרעיון נראה לך? האם אתה יכול באמת לסתור אותו (אה, שכחתי לציין שבעזרת הטכנולוגיה החייזרית שלהם, הם גרמו ליגאל עמיר להאמין שדווקא הוא רצח את רבין)? אי אפשר לסתור, ולכן לפי הקריטריון שהצעתי (והציעו לפני), אפשר לזרוק את התיאוריה הזאת לפח מבלי לחשוב פעמיים. כדי לדעת, כדאי ללמוד דברים שמקרבים אותך לידיעת דברים נכונים...

BabaTheBuba

New member
אין כמו אלו הפוסלים

אתה קראת את סיצ׳ין או את מרכבות האלים? אני ציינתי תמצית של התמצית מדבריהם, אנשים שהלכו והשקיעו עשרות שנים מזמנם ומי יודע כמה משאבים, כדי שאיזה אחד עם ניק לא ברור יבוא ויסתור אותם בשנקל, במחי-יד. איזה יופי. לא פסלתי אותם וגם לא קיבלתי את כל דבריהם. אבל אתה יודע כל כמובן. ואין כמו אלו המזלזלים בדיעותיהם של אחרים...

קראתי את מרכבות האלים

מזמן, והספר היה... איך לומר? בלתי משכנע למדי. כל הזמן שבעולם וכל המשאבים של שרי אריסון לא יועילו לרעינות בלתי מבוססים, וחבל שאתה (ואתה לא לבד) מתעקש להפוך את זה לדיון לגופם של דוברים, במקום לגופם של רעיונות נטו. אגב, למה אתה פוסל את התיאוריה שלי על רצח רבין? השקעתי בזה שנים! באמת!! חשבתי על זה לפני שנים, ועם הזמן שחולף אני מוסיף עוד ועוד פרטים לסיפור. למשל, שכחתי לציין שהחייזרים ציידו את קופי העל בטכנולוגיה הגורמת לנו, בני האדם הפרימיטיביים, לזהות אותם כתלמידים למשפטים באוניברסיטת בר אילן החובשים כיפת קטיפה, או כמרצות לפילוסופיה באוניברסיטה הפתוחה בשם לריסה (זה בעצם שיבוש של שם הקוד L@R!$$a שבשפת החייזרים פירושו... אה, שכחתי, את זה הם אסרו עלי לגלות לכם).

אם להודות על האמת

זה בדיוק מה שפון דניקן מנסה לשכנע אותנו, שכל עולם המדע השקיע במצטבר עשרות או מאות אלפי שנות חיים בתחומי הארכיאולוגיה וההיסטוריה ומשאבים שעוברים את אלו שלו בסדרי גודל (למעשה, לא ידוע לי על שום מחקר שביצע בנושא, והעיסוק שלו עם משאבים כנראה התרכז בלהרוויח כס ממכירת הספרים), רק כדי שאיזה אחד עם שם לא ברור יבוא ויסתור אותם בשנקל וכו'. זה לא נראה לך מוזר?

"מכיר" זה לא מפריע

הוא קצת יותר מ"מכיר" אותה, ורציתי לעשות לבחור טובה, ולהעמיד אותו על המופרכות שבענין. בינתיים, לא ממש נראה שהצלחתי.

תראה..

לא כולם הולכים לפי השיטה שלך ולא כולם באותה גישה כמוך. תן לאנשים להאמין במה שהם רוצים להאמין. אם מישהו לא מעוניין לקבל את עזרתך, כנראה שעבורו לא בדיוק עשית טובה..

למעלה