"ברור שאין הדבר כן"
איך ברור? תשובתך: כי כך כתוב במסכת זבחים. כלומר, הרעיון ששיטת אביי המופיעה בגמרא רלבנטית לבחינת המנהגים שהתקיימו בימי יהושע בן נון נמצא אצלך בתחום הדברים המובנים מאליהם? אצלי - לא, ועמדתך חריגה למדי בהתחשב בפורום שאתה כותב בו. אם אתה מאמין במקוריות של מה שמכונה התורה שבעל פה, ת'פאדל. אבל להביא מכאן ראיה שאמורה לשכנע את קוראי הפורום ואת הממסד האקדמי, זה פשוט לא עובד. את החומר בכתבי יוספוס אני לא מכיר, אך הוא רלבנטי לגבי תקופת יהושע פחות או יותר כמו אביי (אגב, הוא רואה בעצמו פרושי - רב אורתודוקסי - ומעיד על עצמו שהיה לא פחות מגדול הדור של חבמי הפרושים). בהסתמך על מקורות מפוקפקים (לגבי תקופת יהושע), אפשר להוכיח כל מיני דברים משונים על תקופת יהושע. So what? בהסתמך על הקוראן, אפשר להוכיח שמוחמד היה חותם הנביאים. אם עצמות האדם היו שרופות ומגורמות ופזורות בין עצמות בעלי החיים האחרות, הייתי מסיק שכנראה הקריבו שם גם בני אדם - תופעה לא בדיוק נדירה בעולם העתיק. חוץ מזה, התועמלנים של שיטת מזבח יהושע מצביעים על היעדר מוחלט של עצמות חומרים וכלבים, שהיו מצויים במקום ובזמן הרלבנטיים. הבדל של 200 שנה הוא "לא מסובך ליישב". נכון, יש שיטות שונות בנושא הזה, אבל אתה ודאי יודע שהגישה השלטת באקדמיה דווקא לא עולה בקנה אחד עם זרטל. בהנתן שיטת התארוך הזאת, מדובר בנקודה קריטית ביותר, בטח לפי שיטות מקובלות בארכיאולוגיה (והכל ניתן לויכוח - זאת לא מתמטיקה). משהו אומר לי שאתה דווקא יודע את כל זה. אה, והחרפושית? זה דווקא מובא כראיה לסתור את זרטל, אך לצערי אני לא זוכר את הפרטים ואין לפני הספרות המתאימה. אני לא מפחד מזרטל. ההבנה שלך כאילו זה כך רק משקפת את נטייתך להפוך כל דיון לתחרות השלכת רפש ונאצות בסגנון אד-הומינם. כביכול, אם הוא היה רב, אז היה הגיוני להרתע מהרעיונות שלו בלי סיבה נוספת. לא התייחסתי לאיש או לאף אחד מיריביו ברמה האישית (חוץ מאמירה כלשהי על אנשי מדעי הרוח באופן כללי). אגב, כשלעצמי, אני לגמרי לא בטוח מי הצודק בויכוח, ומן הסתם תיתכן גם אפשרות שלישית.