מי יודע

גנדרן

New member
אמנם מסע סנחריב

מופיע באנליים אשוריים בדמיון כמעט מוחלט לטקסט המקראי אך לא לזה התכוונתי..... מה שנמצא בכתבי אוגרית(עיר הנמצאת היום בגבולה המערבי של סוריה) שדי דומה לתנ"ך הם מזמורים הדומים מאוד למזמורי תהילים מסויימים . הדמיון בין הטקסטים (כמובן בשינויים הנגזרים מהמיתולוגיה ה אכדית- אוגריתית ) צעלה את האפשרות שעמי האיזור ולא רק בני ישראל הכירו היטב את הטקסטים הללו. לגבי החודשים העבריים שמקורם בחודשים הבבליים והשימוש שנעשה בהם ע"י עולי בבל. הוא לא הדבר היחיד ששינו עולי בבל גם צורת הכתב עברה מכתב פיניקי כנעני , לכתב בבלי אשורי וגם שפת הדיבור הארמית כנראה עברה שינויים מפליגים. כך שאין ללמוד משום דבר שנעשה ע"י עולי בבל למה שקרה בימי הבית הראשון

הא, שמעתי על זה

גם שמעתי משהו על שיר השירים, אבל אני לא זוכרת מה בדיוק זה היה..

גנדרן

New member
זה מאוד מעניין

לקחת ולהשוות את הקטעים הללו ממזמורי ההודיה בתהילים לאותו הסוג של מזמור באוגריתית. כמובן שעמי האיזור השתמשו ב מקורות שהיו ידועים להם ועברו מדור לדור, ואכן גם קטעים משיר השירים. אבל זה רק קטע קטן ומעניין בחקר המקרא. הקטע הגדול, שבטח יגרום הפתעה למבני הדבר, הוא גילוי מזבח עולה באיזור הר עיבל. המקביל מאוד למקור המקראי על בניית מזבח באיזור, מזבח זה נגנז בתקופה קדומה. ולכן השתמר בשלמותו כמעט. יש לו את כל המרכיבים של מזבח העולה המקראי. כולל כבש, סובב, וכ"ו. נמצאו באיזור גם עצמות חיות טהורות בלבד...... וכן מספר מטבעות מצריים,עם הטבעה של רעמסס השני מלך מצריים

על המזבח שמעתי מעט יותר.

אח שלי סיפר לי על זה, פרופ' אדם זרטל זיהה את המזבח הזה לא? אני באמת צריכה לשאול ממנו את הספר "עם נולד", זה בדיוק על זה.. בכל מקרה, מקרא זה התחום החזק של אחי הבכור. אני יותר בענייני מיתולוגיות

גנדרן

New member
ובכן המזבח הזה

שהיה חבוי מאות ואולי אלפישנים , תחת גל אבנים לבנות (ייתכן שהוא נגנז ברגע שהפסיקו להקריב עליו עולות) הוא ממצא מדהים יותר מכל המיתולוגיות , כדאי לך בהחלט לקרוא את ספרו של פרופ' זרטל. הוא מזהה אותו עם המזבח המוזכר בספר יהושע פרק ח', שאותו בנו בני ישראל עם כניסתם לארץ. יש בו כמה נתונים דומים למזבח העולה. המתאימים באופן מדהים למוזכר בחומש בעניין זה. לפי פרופ' זרטל, הרי לנו עדות מוחשית לסיפור המקראי, על הכניסה לארץ ישראל והתנחלות השבטים בה. והן על תקופת יציאת מצריים (החרפושיות המצריות מתאימות הן לתיארוך המבנה הן לזמנו של רעמסס השני שהוא כנראה פרעה שבימיו התקיימה יציאת מצריים) אמנם יש עדיין מספר שאלות ותמיהות על מיקום המבנה ואופיו. ועל קרני הראמים שנמצאו בו... אך הוא בהחלט גילוי מדהים הן ביופיו הן בהקשרו המקראי אני מניח שאחיך ודאי יוכל להחכים אותך בעניין זה, ובכלל מומלץ לכל אחד כאן לקרוא את הספר.

חיות טהורות בלבד?

השאלה המשמעותית יותר היא: האם נמצאו עצמות של חיות הכשרות לקרבן בלבד. התשובה היא: לא. חוץ מזה, לא בדיוק הבנתי את הקשר. התכוונת להוכיח משהו ע"י קיום המזבח?

גנדרן

New member
קראת את ספרו של זרטל?

אתה בקיא במה שהוא כתב, ובמה שהעירו על מחקרו חוקרים אחרים, או שעית רפרוף בויקי בלבד? מתוך הסיפא של דברייך , אני רואה שכנראה גם בקושי רפרפת בויקי?

אתה מצפה שכולנו נקרא את הערך המתאים בויקיפדיה

כדי להבין מה התכוונת להוכיח/להסביר/להדגים ע"י הודעתך? מוזר.

גנדרן

New member
לא

אני מתכוון שתקרא את הספר, זו הייתה המלצתי לאביה שכנראה אחיה הגדול מכיר את המקור. זה מה שקורה כשקופצים לתוך דיון, כשאין לך מושג ירוק על מה מדובר. בכל אופן זו המלצה לכל גולשי הפורום, בין שהם קוראים ספרים, בין שהם רק מרפרפים להנאתם באינטרנט ובויקי

את המאמר בויקי לא קראתי קודם לכן

קראתי חלק מהספר ומקורות נוספים. ראה את תשובתי לאביה. אתה יכול לטעון שאין לי מושג ירוק על מה מדובר, אך במפתיע, העובדות הן דווקא לצידי במקרה זה, גם אם לזרטל יש הסבר כלשהו שדוחה את חשיבותן.

גנדרן

New member
אני ממליץ לך

לקרוא את הספר, ואח"כ אם תרצה להתווכח על המסקנות שמנומקות בצורה יפה בספר, בבקשה אתה בוודאי מבין שלא ניתן לדבר על ספר שלא טרחת לקרוא? ואם זה בכלל לא מעניין אותך אלא לצורך תגובה צינית כל שהיא למה אני טורח לענות לך תשובות מנומקות. אני יכול לשלוח אותך לפול התמנון או לאחיו( אם הוא לא נאכל עדיין...) שיפליאו לנבא לך ....

האם יהיה נכון באותה מידה

לדרוש ממך לקרוא את כל המאמרים של אלה שלא מסכימים עם זרטל, לפני שתוכל לכתוב משהו בנושא? ולגבי התגובות הציניות, זה די מגוחך לשמוע אותך מתלונן על כך, ידידי.

גנדרן

New member
תשמע חביבי

זו הייתה המלצה לאביה על קריאת ספר בנושא שגרם לה עניין, באותה הזדמנות המלצתי גם לאחרים על הספר. אני ממש לא התכוונתי שתידחף לתוך הדיון הזה .... ניסיתי לענות לך באורח רוח, ולהסביר אבל אתה מתעקש להידחף לעניין שלא קשור אלייך...

משום מה, לא הבחנתי באורך הרוח

בכל מקרה, אני חולק על נקודת המוצא שלך. זה פורום ציבורי, ומי שרוצה להעיר משהו רשאי בכך, כל עוד הוא נוהג לפי כללי הנימוס הבסיסיים, בכפוף לשיפוט מנהלי הפורום. אגב, אתה בהחלט לא חייב לענות לי אם לדעתך אני לא יודע על מה אני מדבר, או מכל סיבה אחרת.

גנדרן

New member
אני מציע

שבמקום לבזבז את זמנך על תוכניות ריאליטי נבובות, תיקח ספר לידיים ותקרא, לא משנה איזה ספר. פיזיקה, פילוסופיה, ארכיאולוגיה, היסטוריה תנ"ך, שייקספיר,.... העיקר תקרא. השאר כבר יגיע עם הזמן,

מסקנה משונה מהדיון

תמצית הדיון בינינו: כתבת שבמקום נמצאו רק עצמות טהורות. הערתי שעובדתית לא כך המצב, גם לפי זרטל (שמצא תירוץ כלשהו לענין). הערתי על קיום דעות שונות לגבי המזבח בהר עיבל ועל כך שהדעה הדומיננטית לא רואה בזה את מזבח יהושע. אמרתי שקראתי חלק מהספר וגם מאמרים אחרים בנושא. האשמת אותי בתגובות ציניות, אבל במקום להגיב לענין, מצאת לנכון רק לרמוז(?) שאני פחות חכם ממך. נו, שוין. גם זאת גישה. אגב, מתברר שבהסטוריה אתה שולט טוב ממני בהרבה, אך נוטה להקצין דברים, ולהשמיט פרטים משמעותיים, ואז להסיק מסקנות לא הכרחיות.

גנדרן

New member
זו המסקנה שלי

מה לעשות, אני מספיק מכיר אנשים כדי לזהות מה עולם המושגים והעניין שלהם... אני כבר יודע לפי אופי התגובות, מי באמת מתעניין, מי באמת יודע, ומי סתם מקשקש בתמנון..

אם הייתי שם לב הייתי מעיר לך קודם

אבל בינתיים הספקת להקצין את הסגנון מהודעה להודעה. אתה מוזמן להגיב לדבריו של כושן בזלזול אם אתה חושב שהוא ראוי לו, אולם הודעות שתוכנן מתחיל ונגמר בעלבונות אינן רצויות כאן.

למעלה