מי יודע

גם לי אין

יום אחד יהיה לנו זמן ונסדר את כל הדברים האלה. גם יש טיוטה של תקנון חדש ששוכבת במחסן כבר שנתיים...

לנו = לך ולכבשה

שלא יהיו טעויות
סומכת עליך שהתקנון החדש יצא לאור באחד הגילגול, הזה או הבא..

James Parker

New member
bravo!

לכל הלנים על היחס שקיבל השואל מהיוצרת המוכשרת בהמשך השירשור. כל עוד לא נחשפה זהותו אין זה אאוטינג. בנסיבות אחרות יתכן כי אין זה ראוי להפנות להודעתיו של משתמש בפורומים אחרים. אך במקרה זה, היתה זו תגובה ראויה ביותר עבור היחס המזלזל בהשקעה שהשקיעה הכותבת בתגובה מפוארת זו הראויה להיכנס לפנתיאון הפורום. ואם באאוטינג עסקינן, מעניין לציין כי בפסק דין 7830/00 בורוכוב ארנון נ' פורן אלישי נקבע כי אין בחשיפת פרטיו האישיים של אדם באינטרנט בכדי פגיעה בפרטיות.

התשובה הרשמית

אינני יודע אם את/ה מעוניינ/ת בתשובה ממש. אם כן, אז ככה: "תשובה" - הכוונה היא חזרה. לשוב = לחזור. תשובה = חזרה. לחזור בתשובה = לחזור בחזרה. הרעיון הוא שהאדם במקור היה קרוב לאלוהים אך התרחק. כאשר הוא שב ומתקרב לאלוהים - הוא חוזר בחזרה למקום בו היה בתחילה. הוא חוזר בחזרה = הוא חוזר בתשובה. עם הזמן המושג קיבל משמעויות יותר קונקרטיות המבטאות תהליכים חברתיים כאלה ואחרים. אבל המושג במקורו הוא כפי שתיארתי. אגב, כאן המקום להזכיר שהביטוי "לחזור בשאלה" וגם הביטוי "לצאת בשאלה" אלה ביטויים ללא ידיים וללא רגליים. אני הייתי מעדיף ביטוי אחר, אם כי כיום, עם כניסת המושג "דתלש" לז'רגון המדובר, כנראה שאין צורך בביטוי נוסף. הביטוי אותו אני הייתי מעדיף הוא "להשתחרר", מכיוון ששחרור, במשמעותו המקורית, הוא יציאה לחירות או לחופש. ותהליך עזיבת הדת הוא בפירוש כזה - הסרת הכבלים והחיובים (מרצון או מאונס), כך שהאדם נעשה חופשי. הצעתי היא: במקום "יצאתי בשאלה" - "השתחררתי מן הדת".

BabaTheBuba

New member
תודה לך

תשובה אמיתית וכנה. את הדברים אני מכיר ויודע, אבל חשוב לי לראות עד כמה אנשים מבינים בכלל שאין כזה דבר ״לחזור בשאלה״ באמת. יש שחרור, אבל גם הדת נועדה בבסיסה לשחרר אותנו. זה שהיא הפכה לכלי פוליטי שכובל אותנו לעולם, זוהי דרכה של כל דת. אני מעריך ביותר אנשי ידע ורודפי אמת.

עצה ידידותית

צא מנקודת הנחה שכל מה שאתה יודע יודעים פה, גם אם לא כולם - לפחות מספיק אנשים כדי שהם ידעו לענות נכון על הכל, ואתה יודע מה - סביר מאד שבכל נושא יש פה לפחות אחד שיודע יותר טוב ממך. כיוון שכך, עדיף שלא תיגש לנושא שמעניין אותך בצורה של מבחן לסביבה, אלא תפרוש את מה שיש לך לומר בנושא - אם וכאשר.

גנדרן

New member
רגע רגע

מה הקשר לחודשים ולתמוז? המקורות לשמות החודשים העבריים הם ברובם אשוריים- בבליים, כי אלו החודשים שהביאו עמם עולי בבל ש. אין לזה קשר למקרא... במקרא שמות החודשים הם הראשון השני וכ"ו. אם את כבר רוצה להתקיל אותו, אז תשאלי על כתבי אוגרית עלילות בעל וענת וכ"ו לפחות הוא ילמד משהוא מהביקור כאן... דרך אגב, יש לך מושג איזה חלק מ ספרי התנ"ך מופיע בצורה די דומה בכתבי אוגרית?

אם אני לא טועה..

כל קטע מסע סנחריב מופיע בכתב אכדי או באוגריתית, לא בטוחה לגבי זה. שאלתי אותו לגבי חודש תמוז כיוון שהוא העלה את נושא מקור השם של החודשים. אני יודעת שאין לזה קשר למקרא

למעלה