מי יודע קצת על ניטרו?

fazer_1000

New member
מי יודע קצת על ניטרו?

שמעתי שבאופנועי מרוץ ובכל מיני אופנועים חזקים שמתחרים איתם מכניסים לדלק תערובת של ניטרו. 1.- מה זה נותן, כמה זה משפר? 2. האם אני יכול להשתמש בזה לאופנוע 50 סמק שלי (שטח) שמשתמש בדלק 95? אסף שמחפש לתת בראש מבלי לחשוש...

barakhalla

New member
תשובה...

כאשר מחממים את הניטרו לכ 300 מעלות הוא מתפרק לחמצן וניטרוגן. הזרקת ניטרו למנוע אם כן, משמעותה יותר חמצן זמין בבעירה. ובגלל שיש לך יותר חמצן אתה יכול להזריק יותר דלק! והמשמעות: אתה יכול להפיק מאותו מנוע יותר כוח! ניטרו הוא אחד האמצעים הפשוטים ביותר ליצור תוספת משמעותית לכוחות הסוס בכל מנוע בנזין. לניטרו יש משמעות נוספת שמשפרת את הביצועים אף יותר: כאשר הניטרו מתאדה הוא יוצר אפקט קירור ביניקה וכאשר אתה מקטין את טמפרטורת היניקה אתה מגדיל את צפיפות האויר הנכנס ויוצר אפילו יותר חמצן בתוך הצילינדר! אבל... (כן האבל הזה היה חייב להגיע...) הבעייה היחידה עם הניטרו: הוא גדול בנפח. והמנוע צריך הרבה ממנו. להשוואה (יש לי נתוני מנוע מכונית...) מנוע 5 ליטר ב 4000 סל"ד צרך כל דקה 0.2 ליטר דלק מול 10,000 ליטר אויר! כל שלהריץ מנוע עם ניטרו באופן רציף צריך כמות עצומה ממנו! לכן: מתקינים מנגנון שמזריק ניטרו בלחיצה (בד"כ כמה דקות ניטרו...) (מנגנון יקר...) והנהג לוחץ כשבא לו "לתת בראש". אז מה למדנו מזה?? שכח מזה!

MikeE

New member
להפך ... זה נראה פתרון מעניין ל50CC

המנגנון עולה הרבה בערך 200$-400$ (ל4 צלינדרים בחו"ל כמובן). 50 סמ"ק לא יאכל יותר מידי גז, כי הוא רק מוסף לתערובת ולא רץ רק על ניטרו. תוספת הכוח המתקבלת היא בין 10%-150% כוח יותר !!! שים לב 50 סמ"ק עם 20 כ"ס ויותר ! יש עוד פתרון מעולם הטיסנים, אפשר לערבב בדלק ניטרומתן, 1%-15% מוסיף הרבה כוח, ומוריד המון מאורך החיים של המנוע בהתאם.
ראה הוזהרת, יש סיכוי טוב מאוד לתפוס ככה צילנדר.

barakhalla

New member
אני ממש לא ממליץ...

בתור אחד שמשפר מנועי 2 פעימות החלטתי שזה פשוט מאד יקר ובכסף הזה תקנה מנוע 125 ותלביש אותו על האופנוע שלך... לפני כשנה עשיתי פרוייקט והלבשתי על TSX מנוע של בלאסטר 200 הוא היה משהו בין CR125 ל CR250 בכוח... (בעקומה שטוחה!!!) עוד דבר... אתה כנראה מתכנן לערבב דלק עם ניטרו... ובכן ... אם אתה רוצה ליהנות מהנסיעה אתה צריך להכניס כמות משמעותית מהחומר nitro N20 . אני מכיר כאלה שהשתמשו במדללי ניטרו (להסרת צבע...) ודפקו להם את הבוכנה. אתה חייב להשתמש בחומר הנכון! הזהר מניטרו בעל מקדם אחר... בתור אחד עם נסיון: רד מזה.

M.Z

New member
איך אני יכול לשפר את כוחו של

M.Z שברשותי אבל לא בעלויות של חולה נפש על אופנועים.

barakhalla

New member
שיפור כוח

דבר ראשון הגדלת כוח ממנוע נתון באה על חשבון אמינות ושחיקה. דבר שני: ניתן להגדיל כוח ב 2 אפשרויות: יחס דחיסה גדול יותר ושימוש בחומרי בעירה שונים ... לעיל... ניתן לשפר ביצועי מנוע ע"י שינוי עקומת ההספק שלו. (במיוחד ב 2 פעימות!) יחס דחיסה, הגדלת קרבורטור , קידום הצתה, נפח דוד המפלט , שינוי פתחי היניקה והפליטה , צורת תא הבעירה, שימוש בחומרים קלים יותר (בוכנה תלתל גל ארכובה) שינוי משקל גלגל התנופה יחסי תמסורת . אתה רואה שישנם המווון פרמטרים שהמטרה (עקומת ההספק) מקדשת אותם שינוי כל הפרמטרים האלה לכוח בסל"ד מסויים יניבו כ 50 אחוז יותר מאותו מנוע. כל שאר העקומה תהיה יחסית "מתה" אך ניצול התחום היעיל יקנה ביצועים מיטביים מהמנוע!

barakhalla

New member
בנוגע לערבוב דלקים שונים!

תראה: כל הכנסת חומר בעל מקדם התלקחות שונה מחייב כיוון קרבורטור! ישנם חומרים שבפעולת האידוי מקררים את האויר הנכנס ובעקבות כך אפשר לקבל המון אויר בדחיסה . זה טוב- עד גבול מסויים! בואו לא נשכח שתרכובות המנוע של הטיסנים ויחס הדחיסה שלהם שונה משמעותית ממנוע 2 פעימות רגיל. (מכיר את הנושא מקרוב...) גם במנוע בוכנה וגם - במנועי ואנקל למי שמכיר... (יחס דחיסה נמוך...) החומרים בד"כ יקרים ומתערבבים כתוסף למתאנול שידוע כעמיד בלחצים ושניתן לדחוס אותו ביחסים מדהימים. השיקול הוא שלך...

למעלה