מי יודע פרטים ?

מי יודע פרטים ?

על הרב שמואל אליהו ספירו ועל משפחתו מאזור העיירות סנוק, ח'ירוב או בז'ז'וב שבגליציה? הוא נשא לאישה שניה את אחות סבי, שיינדל, לאחר פטירת אחותה טולצה. עם שיינדל ועם אמה (הסבתא רבה שלי) נסעו לקנדה ושם העמידו צאצאים רבים. לנו יש קשר, עם "הקנדים". אנחנו רוצים לדעת אולי דרכו נדע מה שם משפחתה (שם נעוריה) של הסבתא רבה, הינדה צוקרמן, שלנו. ניסיונות ל"עלות" על שמה דרך קברה בקנדה עלו בתוהו, איש לא ציין זאת. איך אפשר למצוא מאגר של המהגרים לקנדה, דוגמת אליס איילנד? תודה!! לאה

ari היחיד

New member
את צריכה לחפש קרובים ולא מהגרים

דרך מאגר המהגרים יהיה קשה למצוא ניראה לי שיותר קל יהיה לחפש מהצאצאים הרבים של סבתא רבא שלך צריך לחפש עוד טלפונים של הבני דודים השניים שלך ולשאול אותם

אתה כנראה לא כ"כ בקיא באירועינו..

את כל בני הדודים אני מכירה! אני מדגישה את המילה כל! גם בני הדודים של אבי שהם בני שמונים - תשעים אינם יודעים מה הי שם משפחתה מהבית. לפני יותר משנה החברים פה וארנון בעיקר, סייעו לי למצוא את בני הדוד הקנדים ואף חלקם הגיע לכנס המשפחתי. המחקר כרגע הוא לעומק יותר, מתוך כוונה למצוא את צאצאי ובני משפחת הסבתא רבה. חג שמח, לאה

Melitz

New member
מהגרים לקנדה אפשר להתחיל באתר Immigrants to Canada (עזרו לי פעם מאד). יש שם מספר אפשרויות חיפוש מקוון (מאגר המהגרים בשנים 1925-35 למשל). ועוד הרבה אפשרויות, הפנייה למיפקדים, ארכיונים ועוד. כדאי גם להתייעץ איתם (גם לגבי המאה ה-20), כל הפרטים והקישורים באתר.

מתי בערך הגיעו לקנדה?

למיטב ידיעתי, אין מאגר דוגמת "אליס איילנד" המתעד הגירה לקנדה (ובעצם, היכן חוץ מאליס איילנד יש עוד מאגר כדוגמתו?), אך ניתן לחפש הרישומים בארכיון המדינה. כדאי לנסות, אך לפני זה כדאי להבין באיזה מאגר כדאי בדיוק לחפש שם (בקשות חיפוש מארכיונים - ראוי שיהיו מדויקות ככל האפשר, על מנת שיפיקו תוצאות טובות). גם אם אין לך שנת הגירה מדויקת - ניתן לנסות ולברר את זו, אך לפני שארחיב, אשמע תשובתך. ארנון

לדעתי הם הגיעו ב1925

כי חוקי ההגירה האמריקאים לא איפשרו יותר כניסת מהגרים מפולין. (עברו את המכסה המותרת). יש בידינו תמונה מקנדה, שנשלחה לסבי מאימו, הינדה (הנה ) צוקרמן הנושאת את התאריך...לא תאמינו...20.10.1925 . אני אולי טועה והם הגיעו ב1923/4 אי אפשר אחרת: הבן הראשון שנולד להם, הרב דוד ספירו, נולד בקנדה והוא היה לפני 4 חודשים בן 80. (אותו אגב, ארנון, עזרת לי למצוא לפני שנה ו...). הוא בעצמו אינו יודע את שם משפחתה. בקשתיו לראות בבית הקברות והמצבה וכו' וטוען שאין רישומים. אני אסתייע בחומרים הטובים, שהעליתם כאן. תודה מכל הלב לכל המסייעים, לאה

talia olav

New member
לאה, שוב הצלחת לבלבל אותי -

האם שיינדל הנ"ל אינה בתה של ביילה-סוסי צוקרמן בה עסקנו בעבר?

יעקב 1948

New member
לאה,הבדקת לאחרונה ב JRI?

מאז הועידה האחרונה בלאס ווגאס שופר האתר וניתן לחפש בו גם עפ"י חיתוכים והצלבה של שם פרטי ושם משפחה + שם העיר/העיירה. יעקב רוזן

לא ולא!!!!!!!!!!!

שיינדל הזו היא אחייניתה של ביילה סושי. בת אחיה , מנחם יהודה צוקרמן שאני נינתו. ו...פולניה "כשרה" כמוך יודעת שלכל אב ואח יש ילדים עם כמעט אותם שמות... חג שמח, לאה

איך שאת זוכרת!! מופלא בעיני.

הם כלל לא בני משפחתך. בזמנו כאשר סייעת לי עם הסריקות, לא עלה על דעתי שתזכרי אותם. אגב איתם אני "תקועה" ממש בבוץ. אין לי אף "גרר חילוץ" לדעת עליהם דבר וחצי דבר. תודה! לאה

למעלה