מי יודע ,מי מכיר ?

מי יודע ,מי מכיר ?

מה צריך ללמוד כדי להפוך לחזאית ואיפה (ובבקשה , ובבקשה ובבקשה אל תפנו אותי לפורום מזג האויר כי תשובה משם לא תהיה )?

eyal bz

New member
שלום יעלת החן, כדי להיות חזאית

את יכולה ללמוד גיאוגרפיה בכל אחת מהאוניברסיטאות בארץ, לקחת כמה שיותר קורסים בתחום האקלים ומטרולוגיה, ולהמשיך לתואר שני בתחום זה. לימודי הגיאוגרפיה הם לתואר BA ולדעתי בתחום זה יש לעשות השלמות בכימיה, פיזיקה ומתמטיקה. אני משער שגם תואר ראשון במדעי כדור הארץ (אוניברסיטת ירושלים) עם התמחות באטמוספירה יספיק, זהו תואר BSc (אני חושב). בכל אופן, להיות חזאי זה לא פשוט, לא מדובר רק באדם עם כריזמה שיכול לעמוד מול מצלמת טלויזיה, אלא על הרבה לימודים על מנת להבין איך כל המערכות האקלימיות פועלות. כל זה רק חוות דעת שלי, ואינני קשור לתחום זה לכן יש לקחת את הדברים בערבון מוגבל (כמו הרבה דברים בחיים) איל

שי גנדל

New member
חתיכת תיק לקחת על עצמך

נתחיל מזה שהסיכוי להיות חזאי בארץ מזערי עד קלוש. אם את רוצה בכל זאת, ואין לך רקע צבאי, אז ככה: עדיף ללמוד גיאופיזיקה, או מדעי כדור הארץ/האטמוספירה, אם כי אפשר גם ג"ג. אני הייתי בזמנו בראיון בחברת חיזוי, ומסתבר שצריך התמחות 5 שנים בשביל להיות חזאי. רוצה להיות חלי סלוצקי הבאה?

ל א

רוצה להיות דני רופ (הוא יותר זורם היא קפואה כזאת) . תגיד , בראיון לא שאלת אותם אך אפשר להיות בהתמחות במשך 5 שנים אם לא מקבלים אותך לעבודה כי אין לך את הנסיון {אנשים מבוגרים הם כאלה מוזרים לפעמים
}

שי גנדל

New member
להפתעתי

לא דיברו איתי בכלל על נסיון. שלחתי אליהם קורות חיים ביוזמתי (לא בעקבות מודעה), תוך ציון העובדה שיש לי תואר ראשון בג"ג, ובכל זאת זימנו אותי. המילכוד ידוע (אין עבודה בלי נסיון, אין נסיון בלי עבודה). אז כנראה לא כל המבוגרים מוזרים

ש מים

New member
נסיון בעבודה

הדבר חשוב במיוחד בתחום הגיאוגרפיה: כידוע (או לא), יש קשר מועט ביותר בין החומר שמלמדים באקדמיה לבין "המציאות". הדבר בולט ונכון במיוחד לגבי התואר הראשון... לכן, אם את/ם רוצה/ים למצוא עבודה בתחום: אין לברור במה שמציעים לך. תתחילי אפילו כמגישת קפה לחזאים (תמיד תוכלי, אחר-כך, לספר בראיונות עבודה שעסקת "במדידת משקעים"...
). כך, בהתמדה, מגיעים לאותו "מינימום אולימפי" שנדרש לצורך קבל העבודה הניכספת. בהצלחה!

שינ3

New member
איך הופכים לחזאי

אז ככה קודם כל מרבית החזאים בישראל לא מופיעים בטלויזיה מקסימום מדברים בוקר טוב ישאל בריו וזו בעיקרה עבודה די מונוטונית ומשעמת. אפשר לעבוד בשירות המטאורולוג או במטאוטק שהיא חברה פרטית או בצבא הכי קל להגיע למקצוע דרך קורס חזאים בצבא אבל זה כנראה מאוחר מידי בשבילך דרך אחרת היא לעשות תואר ראשון וע יף שני בגיאופיזיקה או מדעי האטמוספירה ולקוות לטוב אבל האמת בשביל מה מקצוע משעממ ופרנסה בקושי

למעלה