מי יודע מי מכיר?

מי יודע מי מכיר?

אלו תופעות מוזרות יש לי.... רק להזכיר-בת 23, אי פריון ראשוני מזה כמעט 3 שנים, חשד לאנדומטריוזיס. בסל שלי: כאבי מחזור קשים, כאבים בזמן קיום יחסים בעיקר סביב הביוץ, שתי תופעות שהס מלהזכיר ובכל זאת אני לא הס: כשאני צריכה פיפי בזמן המחזור אני פשוט חייבתתתתתת! לא יכולה להתאפק! וכשאני נותנת - זה כואב ועושה לי התכווצויות בבטן, ודבר שני - שלשולים בימי המחזור וסליחה אבל ממש סליחה, נראה לי שיש לי גם דימום משם בימים ה"סוערים" של המחזור. חוץ מזה תופעה חדשה ומרנינה: בחודשים האחרונים התפתחו תופעות של כאבים במותניים ובשרירי הבטן לקראת סיום המחזור. האם כל הנ"ל קשור לאנדומטריוזיס? ציסטות "עכורות" הן שמן העברי של אנדמוטריומות? והאם הן יכולות להעלם לבד? היו לי כמה כאלו שהופיעו עם הטיפול באיקקלומין ואחרי מחזור איום ונורא - הן נעלמו. יש מצב כזה? אוף, כמה שאלות. וגם כואב לי הגרון.

שושן צחור, אני אוהבת את הפרח :)

יש ותיקות ומנוסות ממני בפורום אז רק אאחל לך בהצלחה עם ההריון ושהחשד יוסר. גם אני כואבת מאד, סביב הוסת, אני יודעת שצרת רבים נחמת טיפשים, אבל טוב ש.נכנסת הנה, כי הבנות פה עוזרות מאד. אשמח לשמוע שהכל בסדר איתך, ושיהיו לך המון המון בייביס :) כמה שתירצי בהצלחה

זואילי

New member
לא מוזר

הכל נשמע הגיוני. אם זה קשור לאנדו? סביר להניח. אם תנותחי ותאובחני אז גם הרופאים יגידו שזה אכן קשור לאנדו. כן, ציסטות עכורות הן אנדומטריומות או ציסטות שוקולד. הכל זה אותו חרא. אם הן יכולות להיעלם לבד? יש שיגידו שלא. אבל אם לך הן נעלמו לבד, אז מסתבר שזה קורה. באנדו הכל אפשרי.

מוכר ולא חביב

תגידי את בטוחה שזו את שכתבת את ההודעה ולא אני??? כי גם לי יש כאבים במותניים ובשרירי הבטן לקראת סיום המחזור וגם שלשולים ודימום בזמן המחזור ולפחות הדימום והשלשולים קשורים לאנדו'. אצלי אמרו שזה בגלל שיש לי מוקד במעיים, והאמת שחשדתי בזה בעצמי. מבינה אותך מאד
ותרגישי טוב.

איזה תסכול מטורף.

המחזור נגמר והבטן עדיין כואבת. איך זה מגיע למעיים? ומה זה עושה האנדומטריוזיס הזה שבגללו אני לא בהריון? איזה תסכול. תסכולללללל. ת ס כ ו ל .

זואילי

New member
איך זה מגיע למעיים?

בדיוק כמו שזה מגיע לשאר האיברים. העניין הוא לתפוס את זה בזמן. כי לנקות הידבקויות מהמעיים או להעיף מוקדים על פני השטח זה פשוט הרבה יותר מלהגיע למצב בו האנדו חודר לרקמות המעי ואז.... לגבי שאלתך השנייה, אני מצטרפת ושואלת גם.

ממתינה למתנה בשבילך

אם התגובה שלך הייתה למה שרשמתי, אז הכאבים מגיעים לאזורים משונים מאד רגל שמאל שלי נירמת, אני בקושי יכולה לשבת על הטוסיק חחח, מקיאה משלשלת חשבו שהמוקדים מפוזרים בהרבה מקומות, אבל התשובות בינתיים שליליות, ואני עדיין בבדיקות. אני רוצה להאמין שזה כתוצאה מהלחץ יותר מאשר שיש משהו

מוכר מאד ../images/Emo10.gif

גם הכאב גרון... ומציעה לך לעשות פה חיפוש בפורום על איקאקלומין

gui1

New member
זה סיפור ככ ישן וידוע הכאבים הציסטות החיים ..

טאקית24

New member
אני נקלטתי להריון עם איקקלומין

אחרי 10 חודשים של נסיונות כשבחמישה מתוכם קלענו על הביוץ. בחודש הראשון עם איקקלומין נקלטתי.. היו לי גם ציסטות בשחלות באותו חודש , אז עוד לא עלתה האופציה של אנדו', אבל כן סבלתי מהתסמינים מגיל 20 בערך, למעט כאבי בטן ממש חדים שהתפתחו בחודש האחרון. שווה לך לנסות איקקלומין שוב, לעשות מעקב ביוץ או חום השחר, ולשמור על אופטימיות..

annabell Lee

New member
../images/Emo41.gifבנות להיזהר עם ההמלצות שלכן!!!

איקקלומין ממש לא רצוי לנשים עם אנדו'! הוא עלול לגרום נזק לרירית הרחם ולהעלות את אחוזי הקשיים בקליטת עוברים!!!

ShirYaki

New member
גם אצלי האיקקלומין עשה ממש לא טוב לרירית

היא היתה 3 מ"מ בביוץ כשבדרך כלל היא 10... גם היו לא מעט כתבות לא מחמיאות על הכדור הזה בעיתונות.

../images/Emo18.gif איקאקלומים אינו מומלץ לאנדו'

ובכלל. שומרת נפשה תרחק. מי שמעוניינת לקבל מידע שתבצע חיפוש בפורום.

במחזור השני אחרי הפסקת האיקקלומין

היה לי מחזור מזוווווויע ואחריו נעלמה הציסטה. בכל מקרה, ימי האיקקלומין נותרו הרחק מאחור, כבר כמעט שנה אני עם זריקות. מדי פעם צצים להם ממצאים "עכורים". אני תוהה אם יכול להיות אם ההורמונים מכל סוג שהוא, בכדורים או בזריקות, עלולים לייצר או להגביר נוכחות של אנדומטריומות? ידוע לכן משהו? אגב,אני שוב מזריקה פיוריוגן לקראת הזרעה אחרונה בהחלט... כי אחרי זה האופציה היא הדבר-שאין-לנקוב-בשמו...

כל ההורמונים

שמזריקים גורמים לאנדו' לשגשג. אין מה לעשות, זה חלק מהסיכון שאנו לוקחות בנסיונות להרות.

איקקלומין../images/Emo184.gif

למה סליחה, תמיד טוב לשאול
תרופת פריון המעודד זקיקים ועוזר לביוץ. נותנים אותו בד"כ בטיפולי פריון הראשוניים. (שימוש מרובה באיקקלומין פוגע ברירית הרחם). ובעצם אני לא יודעת אם אני מסבירה טוב... אז עדיף לתת למומחים להסביר: פרופ' זיידמן ופורום פוריות.

פולי211

New member
היי

לי יש כאבי תופת במחזור שאני עושה פיפי, ממש מזדהה עם הכאב שלך.. אני כל רבע שעה בערך בשירותים גם כשאני לא שותה כמעט כלום בימים האלו מהפחד ללכת יותר. לי הכאבים מתחלשים לאחר שבוע מהמחזור אך עדיין ישנם בערך שבועיים. כך ששבועיים אני בסדר ושבועיים מרגע קבלת הווסת אני לא... סביר להניח שיש לך אנדו ליד שלפוחית השתן. לגבי שאר השאלות לא מיכולה לעזור (לא מכירה) תרגישי טוב

שושן צחור ../images/Emo24.gif

כמו שנאמר לך מאוד מתאים לאנדו.. אמנם אני לא מהסובלות התמידיות. אבל היו לי התופעות לוואי שאת מתארת, גם הכאבים בזמן מתן שתן וגם עניין השלשול והכאב עם התכווצויות בעיקר בזמן מחזור.. לא זוכרת לגבי דימום, אולי גם. בכל מקרה, כרגע טפו טפו לא...וגם זה לא היה תמיד (תקופות כאלה) מה שכן הצורך להגיע לשירותים בזמן מחזור ולקראת המחזור גדול יותר (קורה לי שכשאני בתקופה של "עוד לא מחזור" כמה ימים אני לא נכנסת - לא מדברת על PP..אך כמגיע המחזור ו/או כמה ימים לפני.. פתאום יש צורך גדול יותר... וכמובן סליחה גם על התיאורים
) והאמת אם אני חושבת נכון, יש גם יותר גזים (ושוב סליחה) באיזור סביב קבלת המחזור. כאבים במתניים, אצלי לא. אצלי הכאבים החדים יותר הם באיזור המפשעה ובעיקר לקראת ביוץ. וחוץ מזה
בטיפול הקרוב

למעלה