מי יודע מה זה..

doodidoo

New member
מי יודע מה זה..

הפיטיטיס. מה זו המחלה הזו (קשור למזרקים?) איך נרפאים ממזה והאם זה מדבק ובאיזו צורה? תודה

קשכפית

New member
צהבת = היפוטטיס ../images/Emo101.gif

יש כל מיני היפוטטיס, יש איי/בי/סי. כשנוסעים למזרח למשל צריך לעשות חיסון נגד צהבת איי ובי שאני לא זוכרת את ההבדל בינהם אחת מהם היא ויראלית והשנייה זיהומית אפשר להידבק דרך מים מזוהמים ועוד. צהבת סי אצל נרקומנים נגרמת עקב שימוש באותם מזרקים ומחטים וגם ע"י יחסי מין ואני מצרפת קישור עם מלא הסברים בנושא.

tiger

New member
צהבת נגיפית C

הפטיטיס C מה שניקרא זו מחלה של הרבה מכורים (אבל לא רק כמובן)ביגלל כמה סיבות.אחת זו הסיבה שהמערכת החיסונית של מכור להרואין היא ירודה גם אם לא חולים בכלום.כאשר המערכת החיסונית ירודה גוברות הסכנות לחטוף כל מיני מחלות שמיסתובבות חופשי ומחפשות קורבנות "תמימים" רק שבדרך כלל מערכת חיסונית בריאה חוסמת אותן.כאשר אנחנו מישתמשים ליפעמים אנחנו אפילו לא מרגישים את המחלות...מי לא מכיר את ההרגשה שהוא בריא כמו סוס כשהוא מישתמש וברגע שמפסיקים כאילו כל המחלות בעולם קופצות לך על הראש? בדרך כלל מדובר במחלות שעוברות ולא משאירות זכר.אבל ליפעמים זאת היתה צהבת ולא שפעת.בימיוחד בקרב מזריקים ביגלל שימוש במחטים מזוהמות כאשר נגיף הצהבת עמיד הרבה יותר מנגיף האיידס (פחות מסוכן אבל יותר עמיד)ולאכן אם למישהוא יש הפטיטיס C והוא הישתמש במזרק הנגיף יכול להישאר במזרק ולהדביק אחרים גם שבועות וחודשים אחר כך (להבדיל משניות בודדות כשמדובר באיידס)... המחלה יכולה לעבור ועוברת גם ביחסי מין,שירותים ציבוריים מזוהמים,כל מגע בנוזלי גוף כולל כלי אוכל מלוכלכים,מיברשות שיניים,נשיקה צרפתית,כל מגע בנוזלי גוף בקיצור הוא מסוכן(בימיוחד כאמור למי שהמערכת החיסונית שלו מתפקדת לא טוב),זו אחת הסיבות שהיתעוררה בעבר פאניקה גדולה והכותרות בעיתונים צעקו "מגיפה יותר מדבקת מאיידס"את זה שהיא פחות מסוכנת כבר כתבו באותיות יותר קטנות אם בכלל...מי שהיתה לו צהבת C ישארו אצלו בדם תמיד נוגדנים של המחלה מה שאומר שקיימת סכנה של היתפרצות מחודשת ושל הרס הכבד.סכנה קטנה אמנם אבל קיימת.לאחרונה יש טיפולים חדשים שמורידים עוד יותר את הסיכויים לילקות בשחמת הכבד כתוצאה מהצהבת הנ"ל ואלו טיפולים שיכולים להביא לרמיסיה מוחלטת (הנגיף פשוט נעלם)של המחלה. אבל טיפולים אלה ניתנים רק למי שהמחלה מיתפרצת אצלו דבר שאפשר ליחיות חיים שלמים בלי שיקרה.תזונה נכונה וניקיון מסמי רחוב זה האלף בית של טיפול כי אין ממש שום טיפול מונע אחר.לא להישתמש בסמים ,איכות חיים ומעקב מתמיד אחרי תיפקודי הכבד. ידוע שתזונה לקויה ושימוש בהרואין מלוכלך מהרחוב וזה ביגלל כל החומרים הכימיים השונים שדוחפים לשם מגבירים את הסכנה להיתפרצות ומישם לשחמת הכבד.זו הסיבה שהיום מקבלים למירפאות המתדון חולים במחלה הזו ועוד ליפעמים בהליכים מקוצרים דבר שהוא יוצא דופן ושמור רק למיקרים של נשים בהריון או חולי איידס וזה ביגלל שרואים במתדון כן חומר שיכול לעזור לכבד ולבריאות בכלל של מי שחולה במחלה הזו.המצב היום הוא כזה שכימעט שיבעים אחוז מהמטופלים במתדון במירפאות השונות חולים בהפטיטיס C או איידס שלא לדבר על מחלות אחרות...לאחר שהיתקבלו הם מחויבים לעבור פעמיים בשנה (אם אינני טועה אבל אל תיתפסו אותי במילה)בדיקות של תיפקודי כבד.רבים מגלים את המחלות האלה לזוועתם דווקא שהם באים למירפאה ועורכים להם לראשונה מיזה שנים את הבדיקות לגילוי המחלות הנ"ל כחלק מהליך הקבלה השיגרתי.בכל אופן למתדון יש השפעה טובה על מצב המכורים שחולים במחלות האלה וזו עובדה רפואית שאף אחד לא מיתווכח איתה.מה שגורם לי עוד פחות להבין למה מצב המירפאות בארץ ניראה כמו שהוא ניראה

doodidoo

New member
סרוונטס. תכניס את זה לשיקולים בעד..

ונגד השימוש בהזרקה. ותודה לכל המשיבים לפי עומק התשובות והידע החלטתי ללכת על עוד שאלה: איך עושים מליון דולר בשבוע? (מבלי לעבור על החוק כמובן.)

קשכפית

New member
אני מצהירה ש: "אין חייה כזו" ../images/Emo70.gif

חוק ומליון דולר בשבוע = לא הולך בייחד. אלא אם כן אתה כבר מליונר ואז כסף נדבק לכסף... לא כך?

בוקר טוב,

הפטיטיס זה שם כולל למחלת הצהבת שפוגעת בכבד. יש כמה סוגי הפטיטיס,לדוגמא-הפטיטיס A שהיא הקלה מבין כולם,וגורמת רק לשילשולים,יש את הפטיטיס B ו C ששתיהן קטלניות,ודרך ההדבקה שלהן דומה לזו של האיד"ס,כלומר ע"י שיתוף מזרקים,או יחסי מין... יש היום חיסונים למניעת הפטיטיס, A בדרך כלל מקבלים בצבא או לפני טיול למזרח,B מקבלים בד"כ חובשים,רופאים וכ"ד כיוון שהם מתעסקים עם דם,ו לטיולים במזרח,לגבי הפטיטיס C אני לא כל כך זוכרת,אבל ראיתי שטייגר ענה. אוקצור,זו מחלה שלא כדאי להתעסק איתה,ורצוי להימנע ממנה בכל צורה אפשרית,משמע-מזרקים חד פעמיים וקונדומים. מקווה שעזרתי יום טוב

תותי 4

New member
הפיטיטיס זאת מחלה.......

איומה,שלרוב נרקומנים נדבקים בה,עקב מזרקים המעוברים בין וריד לוריד,וכן אפשר גם לקבל את המחלה מעירוי דם,היא יכולה לעבור במגע מיני.אנשים הנגועים במחלה אינם יכולים לעבוד בעבודות הקשורות למזון,אני מכירה אנשים מסוימים שהחלימו אך הטיפול שמעתי ארוך וקשה עם תופעות לוי איומות,יש כאלה אומרים שזה מזכיר קריז.ישנם 3 סוגים a´b´c´-שסי היא הקשה מכולם.הנגיף קצת מזכיר את מחלת האידס בכך שהוא יכול להיות גם במצב רדום ,והאדם הנגוע בו יכל לחיות איתו כל החיים. אני מקווה שעזרתי לך דודידו......

doodidoo

New member
למה לא בעצם..?

אם לא היית מעניין אותי הייתי מתעלם ממך, אם אתה מחפש רק שיגידו לך איזה אחלה אתה, וכמה רומנטי ונוגע ללב וטראגי אז גם בסרט הזה היינו. אני שאם עדיין יש סיכוי להרחיק אותך מהחרה אז זה שווה. ואגב, אתה קיבלת פה מידע אוביקטיבי לחלוטין ואפילו מקצועי ומלומד ביותר את המילה "פחד" אתה שירבבת לשירשור. אז יכול להיות שהעבודה נעשתה? אני שמעתי את המושג הזה רק אתמול ואם הייתי יודע על זה אולי ההתלבטות אם להזריק או לא היתה נראת אחרת (למרות שבסופו של דבר לא "הספקתי" להזריק)

נינת88

New member
היי סוורוס! איך אתה מרגיש?

היום בבוקר כשניסיתי להרדם, רצה לי איזו הזיה במוח על עכברוש שמעביר דרכי למישהו מלא מלא מילים. וכל פעם שהעברתי לאיש את המילים, הגיעו עוד מלא מילים חדשות ובקושי הספקנו לעמוד בקצב... היית בעבודה היום? ומה חוץ? אני הולכת להתעלף לי על המיטה נשתמייע

tiger

New member
הכל נכון אבל בישביל מה להישתמש

במילים כמו "איומה או נוראה" כשבאים לתאר מחלה מסוימת? כל המחלות הן מספיק איומות ונוראיות גם בלי זה.לא צריך לקחת כל דבר ולצייר לו פרצוף עוד יותר מפחיד מימה שיש לו גם ככה.מה גם שזו לא מחלה שדומה בשום דבר לאיידס חוץ מאולי אופן הדבקה או צורת היתנהגות של הנגיף ומימתי מענינות אותנו היתנהגויות נגיפיות...אני רואה במירפאה שלי יום יום שנה שנה כבר יותר מעשר שנים אנשים עם כל המחלות ואני יכול לומר לך שאלה עם ההפטיטיס חיים הכי טוב.עד היום היה לנו רק מיקרה אחד מכל החולים (הרבים) של בחור שניפטר מהמחלה וזה גם היה בחור שלא שמר על עצמו והמשיך להישתמש.אז נכון שכל מיקרה זה מאה אחוז של אובדן אבל בכל זאת כשבאים לימדוד "נוראיות" או "זוועתיות" של מחלה צריך לקחת גם את בסיס הנתונים הזה של אחוזי התמותה בחשבון והם קטנים מאוד כאן.הרבה יותר קטנים מאיידס...אין בכלל מה להשוות.רק עכשיו עם התרופות החדשות יש לחולה איידס סיכויים ליחיות חיים שלמים ללא היתפרצות קטלנית של המחלה ואולי עם סיכויים לישרוד היתפרצויות כאלה אבל לחולה ההפטיטיס יש סיכויים מאוד מאוד קטנים להיתפרצות וזאת ללא שום טיפול מה גם שעם היתפרצות המחלה יש אפשרויות לטיפול כמו שהיזכרת. עוד דבר לא רק נרקומנים נידבקים במחלה הזו אלה כל מי שבא במגע עם נוזלי גוף מזוהמים בנגיף.גם ביחסי מין,אצל נרקומנים פשוט מגלים את רוב החולים בעוד הבעל שבגד באישתו עם זונה נרקומנית ושהדביק אותה(והיא שהדביקה את המאהב והוא שהדביק את אישתו וכן הלאה) ,כולם יכולים ליחיות חיים שלמים ולא לדעת בכלל שיש להם משהוא שניקרא הפטיטיס C כי ההיסתברות שהמחלה תיתפרץ היא קטנה מאוד מה שיוצר מצב שהיום לאף אחד אין ממש מושג כמה אחוזים באוכלוסיה באמת נושאים את הנגיף הזה ומדביקים בו אחרים.הסימפטומים למחלה מאוד לא ברורים ויש אפשרות ליטעות ולחשוב שמדובר בשפעת או גריפה חולפת וזה מה שרבים מעדיפים או רגילים לחשוב שהיה להם.שתא כמו עם האיידס אין ירידה משמעותית במישקל והיתנפחות בבלוטות לימפה.נרקומנים לעומת חלקים אחרים באוכלוסיה הרבה יותר חסופים לבדיקות של הפטיטיס ואיידס אם זה במרכזי גמילה שמחיבים זאת או אם זה במרכזים לחלוקת מתדון ועוד.כולם יכולים להידבק במחלה הזאת ואין ביטוח לאף אחד.נכון שלמי שיש את המחלה הזו אסור לעבוד עם מזון ביגלל סכנת הדבקה אבל כמה אנשים בכלל יודעים שיש להם את זה?כמה אנשים שאת מכירה מבקשים מהמלצרים או מהטבחים שלהם מיסמכים רפואיים כאלה???כולנו חשופים וצריך לדעת על המחלה הזו את מה שצריך לדעת אבל בלי פאניקה.לא כל כך מהר מתים מיזה ובטח שלא כמו מאיידס.העיתונות והתישקורת זרעו הרבה פאניקה על לא מאומה,זה לא עד כדי כך "מזעזע" ויש מחלות הרבה יותר מזעזעות אם תישאלי אותי.אני לא מקל בזה ראש חלילה אבל עם כל המחלות והמוות שמיסביב...מה זה עוד מחלה אחת קטנה עוד שיש לה טיפול? אני מפחד למשל מאיידס.ואני מצפה מבחורה שמוכנה לישכב איתי ללא קונדום לדעת שאין לה איידס (ואני כמובן חייב לדעת גם שעשיתי את הבדיקות לאחרונה)אבל לך תתחיל לבקש גם תוצאות של בדיקות הצהבת הנגיפית??? הרי שאין לזה סוף,ויש הרפס ויש זיווה ויש גילה...איפה זה ניגמר?כולם מחלות "איומות ונוראיות" ביפני עצמן בעלות צורה מכוערת ושפוגעות לנו בחיים ובצורה ובמה לא...אבל בכל זאת עדיין עובדה שיש מחלות איומות יותר ויש מחלות איומות פחות ולדעתי האישית והלא מיקצועית הפטיטיס C זו מהמחלות האיומות פחות.בטח שפחות מאיידס וסרטן וניוון שרירים והפרה המשוגעה... שוב אני לא בא לומר שזה כיף ליהיות חולה בזה רק שלא ניראה לי שאם ניקרא לזה מחלה איומה ונוראית וננסה לצייר תמונה מאוד מפחידה של המחלה הזו מישהוא יחשוב ביגלל זה פעמיים ליפני שהוא הולך להזריק.כי הינה איידס שהיא מחלה איומה ונוראית לכל הדעות ושעוברת בזריקות ושהורגת על באמת ולא רק במיספרים הקטנים לא גרמה לאף אחד לחשוב פעמיים אז שזה יגרום?... לדעתי לא צריך הפחדות צריך אינפורמציה.כל אחד יחליט לבד מה מפחיד אותו ומה לא.זה שזה מפחיד אותך זה כבר מספיק טוב בישבילך כניראה.תני לאנשים את החופש להחליט מה מפחיד אותם.כי אם הייתי חולה הפטיטיס C שניכנס לכאן (מה שסביר להניח קורה מידי פעם)הייתי מאוד ניפגע ואולי אפילו ניבהל לשווא ליקרא את ההודעה שלך תותי...ובישביל מה?הרי מספיק קשה להם גם ככה לא? למה להוסיף כאב על פצע פתוח? מחלה קשה נכון אבל ... ויש כאן אבל גדול.הרבה יותר גדול מהרבה מחלות קשות אחרות. לדעתי לא צריך לנסות להפחיד כי הפרטים היבשים והאינפורמציה האמיתית כמו שהיא זה מספיק. לא צריך לתבל את האוכל גם יותר מידי כי זה מאבד את הטעם... t

tiger

New member
אבל יותר חשוב:מה קורה עם בעלי החיים

והמיפעל ההיתנדבותי שלכם???

tiger

New member
תותי אני חייב לך היתנצלות....

ההודעה של ההפטיטיס...קראתי אותה שוב ולא אהבתי את הטון של עצמי.כן תאמיני או לא אבל אני חוזר להודעות ליפעמים אחרי יום יומיים כדי ליראות את הדברים שוב ואני חייב לציין שבמיקרה הזה לא אהבתי את הטון של עצמי. אז אני מקווה שזה מפצה במשהוא על הדברים הקשים והנוראיים לכשעצמם
שאמרתי.

תותי 4

New member
טיגר......למדתי......

לקבל אותך בטוב וברע....זה המזל של שנינו אני חושבת . אין מה לעשות שנינו טיפוסים אימפולסיבים שלא תמיד חושבים לפני שכותבים.

תותי 4

New member
טיגר......למדתי......

לקבל אותך בטוב וברע....זה המזל של שנינו אני חושבת . אין מה לעשות שנינו טיפוסים אימפולסיבים שלא תמיד חושבים לפני שכותבים.

תותי 4

New member
קשכה לא עידכנה אותך.....?

ל-6 כלבים מתוך 11 מצאנו בית חם,וזה לא מובן מאליו. בחודש אוגוסט אנו מתכננים יום אימוץ נוסף.וכמובן שאני ימשיך להלחם על זכויות בע"ח.אגב אתמול רוטוילר שהיה משוחרר פצע את קלוד הפינצר שלי אנושות,קלוד כבר בן 12,ואני כולי תקווה שהוא יצא מזה,אז אני מבקשת ממכם להתפלל עבורו,כי בלעדיו,אני אבודה...זה כלב שהיה איתי בכל תקופת השימוש,עברנו הרבה ביחד...ואני עדין לא מוכנה לתת לו כך ללכת....אז תתפללו. אוהבת אותכם תותי.

תותי 4

New member
טיגר.......כאשר אתה........../images/Emo5.gif

חיי ביום יום את הפחד מהמחלה כמוני על בסיס יום יומי,כנראה שאתה מדבר אחרת,כנראה שאצלך מה שלא פוגע לא נוגע. בעלי נגוע בהפטיטיס,ותאמין לי שזה לא קל למרות שזה רדום אצלו,למשל: בעלי טבח במקצועו אך הוא אינו יכל ללמוד את המקצוע ולקבל תעודה,כי בתדמור לא מקבלים עם הפטיטיס.אז הכל תמיד חייב להעשות בשושו,עם הוא נחתך בעבודה וכ"ו...,לגבי יחסי המין ,אתה יודע איזה נורא זה בעל ואישה שצריכים לחיות על קונדומים,או לפעמים לשחק ברולטה רוסית של להדבק או לא להידבק.עם הילד הוא צרייך לנהוג במשנה זהירות בכל הקשור בפציעות,ומה לעשות הוא ילד,ולא נדבר על הריון שצרייך לנקות את הזרע,דבר המזכיר הפריה.וזה רק קצה המזלג....אז תאמין לי שלא ניסיתי להפחיד אף אחד,אך מה לעשות שהתחושות לפעמים עוברות גם בלי שנרצה בכך.

הידעתם שגם כלבים חולים בהפטיטיס?

היתה לי כלבה שמתה מזה.... וטייגרון,לצערי תותי צודקת...זכור לי מלימודי בצבא,כמה המחלה הזו איומה וקשה,בטח ובטח כשהכבד נפגע ואין טיפול לאחר ההתפרצות שלה...וכמו שתותי תיארה כאן,את המחלה הרדומה,זה לחיות בפחד,כמו איד"ס רק שלא יתפרץ... ותותי...אמן ואמן שהמחלה לא תתפרץ אצל בעלך,תשמרו על עצמכם..

למעלה