מי יודע מה זה: יישמת

סועד

New member
לרינה, יכול להיות הפירוש "שמחה לאיד" אך אינני

בטוחה במאה אחוז. בברכה שוש.

סועד

New member
לרינה אולי בכלל את מתכוונת למילה יידשמד? ירד

מיהדותו לשמד. ימיר את דתו.

רינה89

New member
פירוש ישמת

אם למשל משהו השתבש בגלל שמישהו לא שמע לעצתי ואני אומרת לו: אמרתי לך! הוא עונה: קתשמתיני?

רינה

אני עיראקי יליד עיראק בן בנם של העיראקים מימי גלות בבל וטרם שמעתי את המלה הזו. יוסיסי

יוסיסיסי

ואנא מדלן טפלן בת טפלן מין בית אבו סיפן מל עיראק גי'טו וסטלהי ביל עידי ומה סמעתו הי חכיי

סאנשיין

סאנשיין יקרה! מדלן זה זה שם יפה , מנן שפתינו? בטח לא מן אבו סיפן? תמיד כאשר את כותבת הדבר הוא בעיני כחידה, לקח לי זמן של סיעור המוח להבין ש "סטלהי ביל עידי", זה סטליי בידי (דלי בידי )חה חה חה . יוסיסי

יוסיסיסי

יוסי וואי וואי מה תערף אשלון היי סטליי אג'יב לק צ'קוצ'

יששכר4

New member
סאנשיין11 אם לא תשתפרי בקרוב בכתיבת הערבית

העירקית, אז בשנה הבאה את נשארת כיתה. כדאי שתשקלי להחליף מורה לערבית. יששכר.

טקו5

New member
רינה

לרינה 89 אני מצטרף ל- יוסיסי גם אני לא שמעתי את המלה : קתשמתיני, יותר נכון להגיד קתשתמת ביי עם חיריק מתחת לאות ב שפירושה בעברית , שהיא תשמח לאידי .

פואד1946

New member
אין כאן סבתא ממוסול אולי היא מכירה את המלה?

או שנחזור לעירק להשתלמות ורענון השפה מה דעתכם?

משנסתימה המלחמה

בעיראק דובר על כך שיהיו טיולים לקברות צדיקים ושאנשי עסקים ישראלים ישקעו שם כספים מ כמובן שהתבדינו דווקא נראה לי פואד שאתה מורה טוב אז כך שנוותר על הטיול

סועד

New member
רינה, מצטרפת לדבריו של יוסי, אך אנא כתבי

מאיזה חבל ארץ עלו הורייך, האם מהצפון, אולי שם נהגו להשתמש במילה הזו.

רינה89

New member
אם לא שמעתם על המילה

זה לא אומר שהיא לא קיימת!!!!!!!!!!! יש לי ידידה שהוריה מוצאם מאיזור בצרה. בכל פעם שאני מקניטה אותה או אומרת לה: אמרתי לך, היא עונה: קתשמתיני?

רינה89

עשיתי ברור קטן ואמרו לי שמבטאלם את זה אחרת עם צ ו והפירוש של זה מוכיחה אותי

רינה!!!!!!!!!!!!

רינה יקרה! לאחר שהבהרת את עצמך הגעתי למסקנה שהמלה היא "קשמרתני" היינו : לעגת לי, עשית ממני צחוק. יוסיסי

רינה89

New member
לא התכוותי לקשמרתיני

קשמרתיני זה רימית אותי דווקא הפירוש של סאנשיין, קרוב יותר, אם אומרים את המילה כשרוצים להקניט

א ש ר ת

New member
לרינה89 המלה יישמת שפירושה ישמח לאיד במצרית,

אבל ישמח לאיד בעירקית זה "ישתפי".

למעלה